Jobbsafari är en del avschibsted logo

Hellström Advokatbyrå söker en biträdande jurist

Hellström Advokatbyrå söker en biträdande jurist

HELLSTRÖM ADVOKATBYRÅ KOMMANDITBOLAG · Stockholm · Ansök senast 10 maj

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

HELLSTRÖM ADVOKATBYRÅ SÖKER EN BITRÄDANDE JURIST INRIKTAD MOT M&A, BOLAGSRÄTT OCH KOMMERSIELL AVTALSRÄTT

Vi ser en ökad efterfrågan inom M&A, bolagsrätt och kommersiell avtalsrätt och söker nu en biträdande jurist inom dessa områden.

Har du ett genuint intresse för affärsjuridik och vill bli en del av vårt framgångsrika team?

Om oss

Hellström Advokatbyrå grundades 1991. Vår förmåga att se större sammanhang och hitta nya lösningar har, i kombination med vårt driv och engagemang, gjort oss till en av Sveriges mest respekterade affärsjuridiska fullservicebyråer. Våra klienter består av såväl börsnoterade bolag som medelstora och mindre bolag samt statliga och kommunala myndigheter, bolag och stiftelser. Hellström Advokatbyrå har även ett stort antal internationella klienter och arbetar ofta gränsöverskridande. Vi har ett omfattande och väletablerat kontaktnät i världen samt är medlem i flera internationella nätverk.

Idag är vi 54 medarbetare och våra jurister har olika bakgrund och inriktningar. Detta innebär att advokatbyrån erbjuder en bred kompetens med hög kvalitet till våra klienter.

Vem är du?

Till vårt M&A och Corporate/Commercial-team söker vi dig som vill arbeta med företagsöverlåtelser, bolagsrätt och förhandlingar av kommersiella avtal. Dina arbetsuppgifter kommer att variera inom dessa områden genom att biträda våra svenska och internationella klienter med deras löpande affärsjuridiska frågor, delta i förhandlingar och projekt.

Du som söker har goda betyg från juristlinjen. Du får gärna ha några års erfarenhet av arbete inom något av rättsområdena. Det är meriterande om du har fullgjort notarietjänstgöring. Annan yrkeserfarenhet från arbete på advokatbyrå, företag, myndighet eller organisation är meriterande, liksom ekonomistudier, utlandsstudier eller annan specialistkompetens. Det förutsätts att du behärskar svenska och engelska mycket väl i både tal och skrift. Som person är du analytisk, noggrann, prestigelös och har god samarbetsförmåga. Du trivs väl i rådgivarrollen och med att bygga nya och långsiktiga relationer.

Vad vi erbjuder

Du kommer tidigt utveckla dina färdigheter genom att arbeta i team, och ha möjlighet till klientkontakter och nätverkande samt vidareutbildning utifrån dina önskemål. På Hellström delar vi kunskap och lär oss av varandra.

Vi vet att våra medarbetare är vår främsta styrka och ser därför till att erbjuda en bra arbetsplats med balans mellan arbete och fritid. Vi har en byråkultur som präglas av öppenhet, transparens, delaktighet och en tydlig teamkänsla där vi hjälper varandra uppåt och framåt.

Vi satsar mycket på interna aktiviteter som ökar sammanhållningen, och både uppmuntrar och ersätter friskvårdsaktiviteter. Vi sitter i anrika och vackra lokaler högst upp i Södra Kungstornet på Kungsgatan i Stockholm.

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev, CV, betyg från juristutbildningen samt andra relevanta betyg och intyg senast den 10 maj 2023. Urval och intervjuer kommer dock att ske löpande varför vi emotser din ansökan så snart som möjligt. Ansökan skickas till: ansok@hellstromlaw.com, märk ansökan 2023-05.

Vid frågor om tjänsten kontakta advokaten Jonas Forsman på telefon 08-22 09 00 eller via e-post: jonas.forsman@hellstromlaw.com.

Besök gärna vår hemsida för att läsa mer om oss: www.hellstromlaw.com.

Tillträde och lön

Enligt överenskommelse.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

HELLSTRÖM ADVOKATBYRÅ KOMMANDITBOLAG

Placering

Stockholm

Kontaktperson

Hellström Advokatbyrå KB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons