Jobbsafari är en del avschibsted logo

Head of Governance and Architecture

Head of Governance and Architecture

Tavana IT · Stockholm · Ansök senast 17 jan.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

ARBETSUPPGIFTER:

Som Head of Governance & Architecture har du det övergripande ansvaret för vår kunds IT-arkitektur och IT-tjänster. Deras IT-miljö är en central del i verksamheten och dem har dagligen närmare 180 000 användare över hela landet. Kraven och förväntningarna på en väl fungerande och effektiv IT-miljö utvecklas ständigt och beroendet av IT blir allt högre.

Governance & Architecture har idag nio medarbetare och består av 7 Tjänsteägare och 2 IT-Arkitekter.

Till största del är vår kunds IT-leverans utförd av leverantörer och en viktig del i ditt arbete blir att ansvara för utvecklingen och styrningen av deras tjänster och IT-arkitektur. En viktig del är säkerställandet av bra leverantörsstyrning, avtal och kostnadskontroll. Du har eget budgetansvar och ansvarar även för flertalet förändringsprojekt.

En viktig del i arbetet är att säkerställa att kundens tjänster och den centrala IT-arkitekturen kontinuerligt utvecklas för att säkerställa bästa tänkbara förutsättningar för digitalisering. För att lyckas behöver dem navigera rätt i IT-strategiska frågor och lyckas i genomförandet, men även utveckla deras struktur och kultur inom IT-funktionen.

Du är medlem i vår kunds ITs lednings grupp och rapporterar till koncernens IT-chef. Som IT chef förväntas du ta ett självständigt chefs- och ledaransvar för din funktion och även bidra till hela organisationens utveckling.

Vi söker dig som har:

Vi söker dig som har flerårig ledarerfarenhet och ett genuint intresse av både IT och verksamhet. Du är van att leda i ständig förändring och vill vara med och utveckla både teknik och organisation för att ge våra medarbetare, barn, elever och deltagare bättre förutsättningar att lyckas. Du har åstadkommit tydliga resultat i tidigare roller, gärna i större organisationer eller komplexa miljöer. Ramverk som ITIL och projekt och förvaltningsmodeller såsom tex PPS och PM3 är något du är van att förhålla dig till i ditt dagliga arbete.
  • Du förstår och brinner för IT och IT-arkitektur, processer och strategisk styrning.
  • Du har troligtvis tidigare erfarenhet från områden som infrastruktur, moderna molntjänster, integration och identitet. Erfarenhet av EdTech är en bonus.
  • Det är viktigt att du har erfarenhet av och känner dig bekväm med leverantörs- och projektstyrning samt van vid budgetansvar där kostnadskontroll är det primära.
  • Som person är du duktig på att bygga relationer och samarbeta. Du är strukturerad och drivs av att hitta lösningar som balanserar verksamhetens behov med teknikens förutsättningar. Som ledare vill du skapa en kultur av ansvarstagande och samarbete och det är meriterande om du tidigare lett specialister och arkitekter.
LÅTER DET INTRESSANT?

Då välkomnar vi dig att ansöka till oss så snart som möjligt då vi hanterar ansökningar löpande. Skicka in ditt CV till oss redan idag via "Skicka ansökan".

Har du frågor gällande tjänsten, vilka Tavana är eller konsultrollen så är du välkommen att skicka mail till info@tavana.se

Vi ser fram emot din ansökan!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Tavana IT

Placering

Stockholm

Dela jobbannonsen

Anmäl annons