Jobbsafari är en del avschibsted logo

Head of Finance and Accounting Sweden till Gasum i Stockholm

Head of Finance and Accounting Sweden till Gasum i Stockholm

EQonomy · Stockholm · Ansök senast 25 juni

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Med anledning av semester mellan 1-9 juni kan denna process komma att dröja för återkoppling.

Om rollen

Head of Finance and Accounting Sweden ansvarar för den dagliga redovisnings- och finansverksamheten i Sverige, finansiell och regulatorisk rapportering. Utöver detta kommer du också utveckla och förbättra redan existerande redovisningsprocesser och kontroller i Sverige, samt vidareutveckla befintliga rutiner och processer. Du kommer rapportera till Group controller som sitter i Finland. Övriga i teamet kommer sitta i Sverige, Linköping. Du kommer därmed ha ett ledarskap på distans. Utöver detta förväntas du resa till kontoret i Linköping minst 2 dagar i veckan. Du kan också behöva resa till övriga länder, främst Finland, vid enstaka tillfällen.

Dina arbetsuppgifter:

  • Ansvara för redovisning och den finansiella rapporteringen gällande den svenska marknaden, samt säkerställa en hög kvalitet i bokföring och dokumentation för att uppfylla bästa praxis
  • Hantera månads-, kvartals- och årsbokslut enligt lokala GAAP och IFRS i nära samarbete med koncernen
  • Leda ett lokalt redovisningsteam på totalt tre personer
  • Förvalta och förbättra styrning och efterlevnad när det gäller redovisning och skatterapportering
  • Nära samarbete med de internationella finans- och affärsenheterna för att harmonisera processer och rutiner gentemot övriga länder
  • Kravställa gentemot den outsourcade svenska lönepartnern och säkerställa en smidig löneprocess i Sverige

Vi erbjuder dig

  • Stora utvecklingsmöjligheter i ett innovativt bolag som bidrar till samhället och miljön
  • En inspirerande och modern arbetsplats där du alltid har ett uppmuntrande team som stöder dig i både med och motvind
  • Möjlighet att arbeta flexibelt både på kontoret och på distans

Vår etiska kod omfattar att ta hand om både människor och miljö. Vi strävar efter att bygga en renare morgondag.

Din profil

Vi värdesätter dina personliga egenskaper högt och letar efter en kollega som är lösningsorienterad, målinriktad, drivande och strukturerad. Du är trygg i din kunskap och har en vana att leda och fördela arbetsuppgifter samtidigt som du är en lagspelare och respekterar din omgivning. Utöver detta söker vi specifikt efter dig som har:

  • Du har 5+ års erfarenhet från redovisning/revision, är bokslutssjälvständig och har tidigare erfarenhet av moms, skatt och årsredovisningsarbete
  • Tidigare ledarskapserfarenhet och trygg i sin roll som chef
  • God kunskap inom svenska GAAP och komplexa redovisningsfrågor, tidigare erfarenhet från IFRS ses som en fördel
  • Du är flytande i svenska & engelska i både tal och skrift
  • Du har arbetat i ett internationellt företag
  • Meriterande om du har universitetsexamen inom företagsekonomi eller motsvarande
  • Du har god erfarenhet av något finanssystem (t.ex. D365-finanssystem) och expertkunskaper i MS Office, i synnerhet Excel

Om Gasum

Gasum erbjuder experttjänster inom renare energi för industri och kraftvärmeproduktion, samt renare bränslelösningar för väg- och sjötransporter. Vi etablerar gastankstationer över hela Sverige och hjälper våra kunder att minska både sitt eget och deras kunders miljöavtryck. Som marknadsledare inom vår sektor är vår ambition att fortsätta att växa med den svenska marknaden. Gasum-koncernen har omkring 320 anställda i Finland, Norge, Sverige och Tyskland. Vi hade en omsättning på 1,3 md SEK 2020 och ägs av finska staten. Läs mer om Gasum här.

Har vi väckt ditt intresse? 

Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på wise.se där du direkt får svara på tre till fem korta frågor. Vi tar inte emot ansökningar per mail. 

Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering som metod. Det gör vi i vår strävan efter en mer potentialbaserad matchning. Vi ser därför gärna sökanden med olika bakgrunder, åldrar och erfarenheter, eftersom vi vet att en bredare mångfald berikar var och en av oss och gör oss bättre och smartare som organisation. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Testerna görs tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Vill du veta mer om vårt tillvägagångssätt, läs mer här.

Har du frågor om processen eller rollen? Kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jessica Tschöp på jessica.tschop@wise.se. Vi intervjuar löpande så rollen kan tillsättas före sista ansökningsdatum.  

Varmt välkommen med din ansökan! 

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

EQonomy

Placering

Stockholm

Kontaktperson

Wise Professionals AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons