Jobbsafari är en del avschibsted logo

Head Of E-Commerce till Sportshopen

E-commerce Recruit · Göteborg · Ansök senast 22 okt.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Nu söker vi en Head Of E-commerce som vill vara med och bygga framtidens E-handel på framgångsrika Sportshopen! Har du förmågan att med ett strategiskt mindset omsätta digitala strategier till lönsam tillväxt? Har du dessutom ett starkt track record inom E-handel och vill leda ett dedikerat team på en häftig tillväxtresa? Då kan du vara stjärnan som tar Sportshopen till nya höjder!

Om Sportshopen

Swedemount Sportswear & Fashion AB startade år 1991 och har idag 14 butiker under namnet Sportshopen samt en butik under namnet Bazar. De finns belägna runt om i Sverige, från norr till söder och med växande E-handel i Sverige och Europa. Sportshopen tillhör idag en av de större enskilda aktörerna i Sverige inom sport och fritid. Sortimentet består i huvudsak av kläder och skor från ledande märkesleverantörer och de utvecklar och tillverkar även sina egna varumärken. Läs gärna mer om Sportshopen här.

Om tjänsten

Som Head of E-commerce ansvarar du för sajterna Sportshopen, Sportshopenoutlet och Swedemount. Ditt huvudansvar är att driva lönsam tillväxt samtidigt som du arbetar för att driva på den digitala transformationen. I rollen, som är en nyckelposition för bolagets fortsatta utveckling och försäljning, leder du ett E-handelsteam bestående av tio engagerade och drivna medarbetare. Du har budgetansvar för verksamhetens E-handel och rapporterar till bolagets VD. I nära samarbete med teamets E-Commerce Managers bär du det strategiska ansvaret för att utveckla såväl befintliga som nya marknader och sajter.

I rollen ingår även att:
  • Med ett engagerat ledarskap bygga en framgångsrik E-handelsorganisation.
  • Kontinuerligt analysera data för att driva effektiva förbättringsåtgärder.
  • Utvärdera och säkerställa utvecklingen av bolagets E-handelsplattform.
  • Optimera den digitala marknadsföringen utifrån ett helhetsperspektiv.
  • Arbeta utifrån KPI:er så som CVR, COS, ROAS etc.
  • Säkerställa en effektiv och lönsam E-handel med fokus på tillväxt.
  • Kravställa externt
Din bakgrund

För att lyckas i rollen behöver du drivas av försäljning och resultat samt triggas av utmaningar. Vi tror att du har en bredd inom E-handel samt en djup förståelse för hela den digitala affären. Du har dessutom tidigare erfarenhet av att arbeta i en ledande befattning med personalansvar och du räds inte att genomföra nödvändiga förändringar.

Vi önskar att du uppfyller följande kvalifikationer;
  • Minst 3 års erfarenhet av E-handel
  • Erfarenhet av att leda team som består av specialister.
  • Goda kunskaper i Googles verktyg exempelvis Google Search Console, Analytics, Tag Manager, Ads och Optimize.
  • Erfarenhet av Facebook Business Manager samt god förståelse för hantering av annonsering på Facebook, Messenger och Instagram.
  • Erfarenhet av att sätta upp och analysera KPI:er.
  • Förståelse för kundbeteende online samt goda kunskaper inom trafikdrivning, konverteringsoptimering och kundanskaffning.
  • Det är starkt meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i tillväxtbolag.
Om dig

Du är en trygg ledare som drivs av förändring, engagemang och effektivitet samt ser vikten av en god och tydlig kommunikation. Du har förmågan att omsätta analys till lönsamma aktiviteter och har även en god förståelse för hur verksamheters olika avdelningar samverkar och drar nytta av varandra. Du kan strategiskt planera och utföra marknadsaktiviteter i världsklass men förstår samtligt betydelsen av detaljer för ett fulländat resultat. Rollen har många kontaktytor varför en god samarbetsförmåga är av stor vikt. Då bolaget är inne i en tillväxtfas behöver du vara flexibel, lösningsorienterad och trivas i ett föränderligt och prestigelöst arbetsklimat.

Sportshopen erbjuder dig

Du ansluter till en dynamisk, snabbfotad och stabil organisation med gott renommé i branschen. Sportshopen är ett starkt varumärke med stor stolthet och kvalité hos sina produkter. Här får du möjligheten att påverka och förbättra såväl ditt eget arbete som verksamhetens digitala utveckling.

Det här är rollen för dig som trivs i en organisation med en familjär anda och tydlig vi-känsla. Sportshopen är ett värderingsstyrt bolag som arbetar med "ownership", "communication", "teamwork" och "winners" för att främja en kultur som kort och gott innebär "We make things happen". Sportshopen värderar sina medarbetare högt och tror på att varje person bidrar med något viktigt.

Placering & start

Tjänsten är placerad i Sisjön, Göteborg och tillsättning är enligt överenskommelse.

Kontakt

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Sanny Malmberg på telefonnummer 072-6006422 alternativt via mail: sanny(a)ecommercerecruit.se.

Ansökan

Låter det här som rätt utmaning för dig? Välkommen att skicka in din ansökan! Sök gärna så snart som möjligt då tjänsten kan bli tillsatt innan sista ansökningsdag.
-Vi ser fram emot att höra från dig!

#Sportshopen #headofecommerce #ehandel #ecommercejobs #ecommercerecruit #sport #fashion #ecommerce #management

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

E-commerce Recruit

Placering

Göteborg

Kontaktperson

Sanny Malmberg

0726006422

Dela jobbannonsen

Anmäl annons