Jobbsafari är en del avschibsted logo

Head of Department Water Infrastructure Stockholm

Head of Department Water Infrastructure Stockholm

Huvudkontoret · Stockholm · Ansök senast 30 apr. (15 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Job Description

Vill du vara med och skapa vattenbranschens mest attraktiva arbetsplats? Vill du samarbeta nationellt och internationellt för att utveckla framtidens hållbara vattenprojekt? Motiveras du av att leverera ett lönsamt resultat så att vi kan investera i våra medarbetares och vår verksamhets utveckling inom Water Infrastructure?

Om du känner igen dig, och vill veta mer, kan denna roll vara något för dig. Kom och jobba hos oss på Water som vår nya Head of Department för Water Infrastructure i Stockholm-Eskilstuna, och hjälp oss i vårt arbete mot en hållbar framtid.

Din nya befattning

Som vår nya Head of Department för Water Infrastructure i Stockholm-Eskilstuna kommer du att ansvara för att tillsammans med våra övriga Head of Departments utveckla enhetens verksamhet i Stockholm och Sverige. Du kommer vara en del av Rambolls marknadssektor Water som är en internationell organisation med ett holistiskt arbetssätt kring en av världens viktigaste resurser: rent vatten. Ramboll Water finns på 50 kontor runt om i världen och är cirka 190 konsulter i Sverige. Vi arbetar med frågor avseende vattenresurser, dricksvatten- och avloppsvattenrening inklusive slam och biogas, ledningsnät för vatten och avlopp, dagvattenfrågor samt klimatanpassningsfrågor.

Vår förväntan är att du vågar sticka ut hakan och tänka nytt. Att du blir en del av ledningsgruppen inom Water i Sverige där du tar det affärsmässiga perspektivet och låter våra kunders behov vara med och styra vår utveckling. Du kommer även att ingå i den Globala divisionens ledningsgrupp, med ledare från enheter runt om i världen för att bygga relationer och samarbeten mellan landsgränserna.

Vår förväntan är också att du;

 • Ser personalansvaret som en fantastisk möjlighet att leda, coacha och utveckla medarbetarna i din enhet.
 • Alltid har ett öga på marknaden och tar aktiva kontakter för att rekrytera fler vassa medarbetare till enheten.
 • Motiveras av att utveckla vårt tjänsteutbud genom omvärldsbevakning, kunddialog, nätverkande och anbudsarbete.
 • Utvecklas genom att arbeta i våra uppdrag, både i lokala, nationella och internationella uppdrag.
 • Medverkar till att driva den strategiska utvecklingen enheten, divisionen och Ramboll Vatten.
 • Ser samarbete som en självklar del till framgång.

Din nya arbetsgrupp

Du kommer att leda och utveckla enheten Water Infrastructure i Stockholm-Eskilstuna, som idag består av cirka 25 medarbetare. Vi arbetar med många typer av projekt, utredning och projektering av ledningar för infrastruktur- och samhällsbyggnadsprojekt. I gruppen finns medarbetare med blandad erfarenhet, allt från nyutexade till personer med mer än 25 års erfarenhet. Vi jobbar med VA-teknik och ledningssamordning i alla skeden från förstudier till bygghandlingar. Några av våra aktuella VA-projekt är omvandlingsområden i Nacka och exploateringen av Skärholmsdalen där vi ansvarar för projektering av Stockholm Vattens ledningar.

Vi arbetar som den rådgivande konsulten och följer gärna med projektet i hela kedjan från planering projektering till utförande. Vi arbetar nära våra angränsande enheter, som tex VA-process, vattenresurser, landskap, geoteknik, och miljö, för att skapa och utveckla vårt samhälle med hållbara lösningar.

Om dig

Från din allra första dag på Ramboll kommer vi ge dig det stöd du behöver för att maximera din personliga och professionella potential inom företaget. De kvalifikationer, färdigheter och kunskaper som kommer att vara viktiga för dina framgångar och din utveckling hos oss är:

 • Du drivs av att leda och utveckla, både medarbetare, verksamheten och affärer.
 • Du har erfarenhet inom projektering av ledningsnät och har tidigare erfarenhet av ledarskap, gärna i kombination av konsulterfarenhet.
 • Du har affärssinne, är duktig på att skapa relationer, är kommunikativ och driven.
 • Du är lösningsorienterad, initiativrik och ansvarsfull.
 • Du har ett stort nätverk inom branschen.
 • Du är utbildad högskoleingenjör, civilingenjör eller likvärdigt som en del i din examen.

Vad vi kan erbjuda dig

 • Utvecklingsmöjligheter där dina drivkrafter och din motivation är styrande
 • Trygga ledare i ett värderingsstyrt bolag med medarbetaren i fokus
 • En inkluderande arbetsmiljö där olika erfarenheter och perspektiv värdesätts
 • En internationell kunskapsmiljö med erfarenheter från 35 länder
 • Långsiktiga mål i ett stiftelseägt företag som investerar i sina medarbetare samt i forskning och humanitära insatser runt om i världen
 • En flexibel arbetsmiljö

Arbeta med hållbar förändring

Vi är övertygade om att hållbara förändringar ska vara till nytta för både människor och miljö. Det är vår utgångspunkt - och grunden för vårt arbetssätt. Våra medarbetare är vår främsta tillgång, och våra grundare hade en tydlig vision av hur ett ansvarstagande företag ska agera. Öppenhet och nyfikenhet är hörnstenar i vår företagskultur. Vi har ett mindset där vi alltid håller ögonen öppna efter nya och innovativa synsätt. Vi respekterar och välkomnar mångfald och fokuserar på att aktivt främja en inkluderande miljö till förmån för alla medarbetares yrkesmässiga och personliga utveckling.

Är du redo att börja jobba hos oss?

Vi tar enbart emot ansökningar via vår interna karriärsida (SmartRecruiters). Bifoga ditt CV och personliga brev som beskriver varför du är rätt person för det här jobbet. Vi ser fram emot din ansökan senast den 2024-04-30.

Ramboll i Sverige

Ramboll grundades i Danmark och är en stiftelseägd, internationell teknik-, och arkitektkonsult. Vår målsättning är att vara med och bygga framtidens hållbara städer och samhällen. Vi har tusentals anställda världen över, varav ca 2 000 i Sverige. Vi inriktar oss på hållbara förändringar i marknader som byggnader & fastigheter, infrastruktur, urban utveckling, energi samt vatten- miljö- och managementkonsulttjänster. Vår tillväxt bygger på de etiska värderingar som kommer med ägarformen och på våra individfokuserade lösningar. Hos oss får du bidra till en hållbar framtid på ett företag som främjar öppenhet, samarbete och personlig utveckling. Genom att kombinera lokala erfarenheter med globala kunskaper kan vi tillsammans forma morgondagens samhällen.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Huvudkontoret

Placering

Stockholm

Kontaktperson

Ramboll Sweden AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons