Jobbsafari är en del avschibsted logo

Har du en akademisk examen och vill bli officer på Pansarbataljonen vid Norrbottens regemente, I 19.

Har du en akademisk examen och vill bli officer på Pansarbataljonen vid Norrbottens regemente, I 19.

Försvarsmakten · Boden · Ansök senast 13 dec.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Du som har en akademisk examen och uppfyller nedanstående kvalifikationer kan få anställning som officer utan att först ha genomfört officersutbildning. Anställningen inleds med upp till 18 månaders särskild officersutbildning med lön. Utbildningen anpassas efter dina förutsättningar. Du studerar i viss utsträckning tillsammans med de kadetter som läser FHS (Försvarshögskolan) Officersprogram.

Första terminen genomförs på FHS i Stockholm och därefter två terminer på annan ort beroende på inriktning. När du är klar med studierna jobbar du som officer på Pansarbataljonen vid I 19 Boden.

Pansarbataljonen grundutbildar värnpliktiga till två mekaniserade bataljoner med stridsfordons 90 och stridsvagn 122. Pansarbataljonen utbildar, bemannar och leder förband för internationella uppdrag och håller förband i nationell beredskap.
Din grundplacering är på I 19 i Boden men i yrket ingår tjänstgöring och utbildning på andra orter.

På I 19 Pansarbataljon söker vi dig som vill jobba som officer inom följande områden:
  • Markstrid
  • Ledning
  • Logistik
  • Fältarbeten
  • Teknisk tjänst
Kvalifikationer
  • Akademisk examen om minst 180 hp från universitet eller högskola samt ett skriftligt examensarbete om minst 15 hp. Utländsk examen ska vara validerad av Universitets- och högskolerådet (UHR).
  • Dina värderingar överensstämmer med Försvarsmaktens värdegrund och uppförandekod.
  • Militär grundutbildning med gruppbefälsutbildning
  • Godkänd vid prövningen vid Totalförsvarets rekryteringsmyndighet (TRM).
Meriterande
  • Erfarenhet av Försvarsmakten och god insikt i vad som förväntas av dig i din kommande anställning som officer.
  • Chefs- och ledarerfarenhet från yrkesliv eller ideellt arbete.
Personliga egenskaper

Du är en person som tar ansvar, söker och driver dina arbetsuppgifter, är dynamisk och stöttar där det behövs. Arbetet kräver både mycket god stresstålighet och samarbetsförmåga. Du har förmåga att prioritera. Du ser hela Försvarsmakten som din arbetsplats i en kommande officerskarriär.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Övrigt

Rekryteringsprocessen innehåller bland annat prövning hos TRM som genomförs i Stockholm eller Malmö. Om du går vidare i rekryteringen så åtföljs det av intervjuer och säkerhetsprövning på rekryterande organisationsenhet. Försvarsmakten tillämpar positiv särbehandling av underrepresenterat kön. Anställningsformen är tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta Magnus Söderström 070-390 07 91, magnus.soderstrom@mil.se

Välkommen med din ansökan senast 2020-12-13 För att vi ska kunna hantera din ansökan ska du bifoga CV, intyg om akademisk examen, intyg ommilitär grundutbildning, ansökningsbrev samt övriga meriterande underlag. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämplig för jobbet som officer.

Fackliga representanter

OF Bothnia, Per Davidsson, per.davidsson@mil.se
SEKO, Ann-Charlotte Aittamaa, ann-charlotte.aitamaa@mil.se
Försvarsförbundet, Per Eriksson, per.r.eriksson@mil.se

Samtliga nås via växeln 0505-45 10 00
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens regemente I 19 är ett av Sveriges största regementen med verksamhet från Kiruna i norr till Härnösand i söder. I 19 ansvarar bland annat för att rekrytera och utbilda soldater till två mekaniserade bataljoner och en jägarbataljon. I 19 har uppdraget att utveckla jägarförmågan inom armén och vinterförmågan inom Försvarsmakten. Vid regementet finns en brigadstab med uppgift att leda delar av arméns förband under kris och krig, samt staben för Militärregion Nord, som ansvarar för markterritoriell ledning i de fyra nordliga länen. Vid I 19 finns också sju hemvärnsbataljoner och flera stödfunktioner.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Försvarsmakten

Placering

Boden

Dela jobbannonsen

Anmäl annons