Hannover Re och HDI Global Specialty söker Claims Specialist

Ogunsen Executive Search · Stockholm

·

Ansök senast 4 jan.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Försäkringsbolaget HDI Global Specialty är, liksom Hannover Re
, en del av Talanx som är en av Europas största försäkringskoncerner verksam i över 150 länder. Vi vill vara det bästa alternativet där drivna och duktiga medarbetare arbetar, där vi är kända för vår expertis, samtidigt som vi tillhandahåller lösningar och hög service till våra kunder och affärspartners. Inom HDI Global Specialty i Stockholm tillhandahåller vi försäkringar inom Flyg, Marin och Financial lines. Vi arbetare även via agenturer. Inom Hannover Re bedriver vi återförsäkringsverksamhet inom såväl liv- som sakförsäkringsområdet. Tillsammans är vi totalt cirka 110 personer på Stockholmskontoret.


I rollen som Claims Specialist kommer du att vara anställd i HDI Global Specialty men även arbeta för Hannover Re.

Om rollen

Dina huvudsakliga ansvarsområden kommer innebära:
  • Hantering av direktförsäkringsskador inom flera försäkringsklasser (t.ex. M&A, D&O, Liability, Property)
  • Hantering av återförsäkringsskador
  • Att analysera skadeutveckling inom de olika segmenten och kommunicera ut till verksamheten
  • Att arbeta med utveckling av våra arbetsprocesser till att bli mer effektiva och kvalitetssäkrade
Du kommer bli en del av avdelningen Legal, Claims och Compliance som idag består av sammanlagt 5 personer.

Rollen som Claims Specialist innebär att balansera ett brett spektrum av olika uppgifter och behov. Dels att utifrån gällande villkor bedöma omfattningen av skador och avgöra våra rättsliga skyldigheter gentemot våra försäkringstagare dels att informera övriga verksamheten om utvecklingen i skadorna. Analysen av våra villkor sker ofta i nära samarbete med Underwriters, Loss adjusters, förmedlare och experter inom olika områden.

Som utmärkt förhandlare och kommunikatör diskuterar du komplexa problemställningar direkt med förmedlare eller försäkringstagaren och koordinerar/driver inblandade parters intressen samtidigt som du fungerar som strategiskt stöd i skadeprocessen.

En viktig del av arbetet är att hitta olika sätt att minimera skadekostnaden och samtidigt säkerställa våra försäkringstagares behov av en smidig och förtroendeingivande skadeprocess.

I det lokala skadeteamet jobbar vi tätt tillsammans varför det är viktigt att du gillar att jobba i team men det är även viktigt att du på eget initiativ inleder samarbeten med Underwriters, experter och kollegor runt om i världen.

Vem är du?

Du har gedigen erfarenhet av att arbeta med skadereglering avseende komplexa skador i en global försäkringsmiljö. Du är trygg, flexibel, affärsmässig och van att hantera många internationella kontaktytor såsom advokatbyråer, Loss Adjusters, Underwriters och förmedlare.

Rollen som Claims Specialist ställer även stora krav på förmågan att ta självständigt ansvar och egna initiativ samtidigt som det är viktigt att du delar med dig av dina kunskaper och uppskattar att samarbeta med andra. Du är en god kommunikatör som är bra på att etablera och bibehålla goda relationer.

Vi ser företrädesvis att du är högskoleutbildad, gärna med juridisk inriktning samt att du såväl talar som skriver obehindrat på engelska.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Hannover Re & HDI Global Specialty med Ogunsen Executive Search. Om du har frågor är du varmt välkommen att kontakta Seniorkonsult Anders Dareholt på 070-471 59 09 eller Researchkonsult Malin Söhr på 073-421 79 84. Skicka in din ansökan snarast då urval sker löpande, dock senast 30/11. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Ogunsen Executive Search

Placering

Stockholm