Jobbsafari är en del avschibsted logo

Handledare/jobbcoach till Karlstad

Jobbkompaniet Nova AB · Karlstad · Ansök senast 30 okt.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Nu söker vi en ny kollega i Karlstad till vårt team på Jobbkompaniet. Vi söker en person som vill utmanas och utvecklas i en roll som jobbcoach inom Arbetsförmedlingens arbetsmarknadspolitiska program Rusta och Matcha. För att lyckas i rollen är det viktigt att du brinner för att stötta och motivera andra att nå sina mål och att komma ut i sysselsättning.

En av de främsta uppgifterna som jobbcoach är att skapa gedigna ansökningshandlingar till sina deltagare. Vi förutsätter därför att dina ansökningshandlingar är väl genomarbetade och tilltalande.

Arbetsuppgifter:

I arbetet som jobbcoach har du daglig kontakt med arbetssökanden som behöver extra hjälp med att komma ut på arbetsmarknaden. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:

  • Coachande samtal
  • Vägledning mot arbete eller studier
  • Administration, såsom journalföring och rapportering till Arbetsförmedlingen
  • Planering av det egna arbetet samt deltagarnas aktiviteter
  • Hålla i workshops och seminarier
  • Matcha arbetssökande med arbetsgivare

Ditt jobb kommer bestå av tre huvudsakliga delar. Den första delen är att skapa kontakter med arbetsgivare och matcha ut lämpliga kandidater i jobb eller studier. Den andra delen består i att stötta och rusta arbetssökande att bli mer konkurrenskraftiga på arbetsmarknaden. Den tredje delen av arbetet är administrativt, då deltagarnas utveckling regelbundet ska redovisas till Arbetsförmedlingen.

Tjänsten:

Arbetet är på heltid med generella kontorstider måndag till fredag, med viss flexibilitet. Du har till stor del frihet och ansvar att styra över ditt eget schema. Du kommer att vara placerad i Karlstad, men ha möjlighet att delvis arbeta hemifrån. Förutom fast månadslön finns också möjligheten till prestationsbaserad resultatbonus.

Tillträde sker när vi har hittat rätt kandidat för tjänsten. Vi lägger stor vikt vid personlighet, då vi letar efter en person som förutom att göra ett bra arbete även passar in i vår personalstyrka.

Om dig:

Vi tror att du är en målinriktad person, som lägger stor vikt vid att hjälpa andra människor. Du bör vara flexibel, ordningsam och gilla att arbeta både självständigt och i grupp. Du värdesätter olikheter och har förståelse för att människor har olika förutsättningar och kommer från olika kulturer.

För att lyckas som jobbcoach i Rusta och Matcha behöver du även ha förmågan att inspirera och motivera andra, samt vara insatt i hur det svenska arbetsmarknadssystemet fungerar. Arbetet är till viss del säljande, så har du även en säljande personlighet kommer du vara perfekt för jobbet.

Som person trivs du att arbeta med människor och har god förmåga att planera och organisera ditt dagliga arbete. Du har god kommunikationsförmåga och det är meriterande med erfarenhet av coachning sedan tidigare.

Vi tror även att du är en social, omtänksam, flexibel och strukturerad person som tycker om att ha mycket kontakt med olika människor som kommer ifrån olika delar av världen. Det är meriterande om du har ett stort nätverk, kännedom om den lokala arbetsmarknaden och många arbetsgivarkontakter.

Krav för tjänsten

  • Mycket goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift
  • Goda kunskaper i Microsoft Office-paketet
  • Körkort och tillgång till bil
  • Eftergymnasial utbildning och arbetslivserfarenheter enligt nedanstående krav från Arbetsförmedlingen

Meriter

  • Ytterligare språkkunskaper
  • Goda kunskaper av Microsoft Teams
  • Goda kunskaper av Workbuster
  • Tidigare arbetat i Arbetsförmedlingens webbstöd
  • Tidigare arbetat inom programmen STOM eller KROM
  • Arbetslivserfarenhet av försäljning

För att vara aktuell för tjänsten har Arbetsförmedlingen följande krav som du måste uppfylla, antingen enligt alternativ 1 eller alternativ 2:

Alternativ 1

Du har tillämpad högskoleutbildning eller motsvarande yrkeshögskoleutbildning där du läst minst 120hp (motsvarande 80 poäng enligt äldre system) inom något av följande:

Arbetsliv, organisation och personalarbete, studie- och yrkesvägledning, företagsekonomi, psykologi, samhällsvetenskap, pedagogik, juridik, statsvetenskap, beteendevetenskap, arbetsterapi eller sociologi.

Du har även minst två (2) års sammanlagd arbetslivserfarenhet på heltid under de senaste fem (5) åren inom valfritt område.

Alternativ 2

Du har minst ett (1) års heltidsstudier på eftergymnasial nivå (60hp eller motsvarande) med minst godkänt resultat inom valfritt område.

Du har även minst tre (3) års sammanlagd arbetslivserfarenhet på heltid under de senaste fem (5) åren inom något av följande yrken eller arbetsuppgifter: Arbetsledning med personalansvar, rekrytering, omställningsarbete för arbetssökande, studie- och yrkesvägledning, handläggning i personalfrågor (ej enbart personaladministration), arbete med arbetslivs- och arbetsmarknadsfrågor, arbete med social- och gruppsykologi eller karriärvägledning.

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Jobbkompaniet Nova AB

Placering

Karlstad

Kontaktperson

Jobbkompaniet Nova AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons