Jobbsafari är en del avschibsted logo

Hälsa och Säkerhetsspecialist, Process Industries

Hälsa och Säkerhetsspecialist, Process Industries

AFRY AB · Borlänge · Ansök senast 4 feb.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.


Företagsbeskrivning

AFRY är ett internationellt företag inom teknik, design och rådgivning. Vi hjälper våra kunder att utvecklas inom hållbarhet och digitalisering.

Vi är 19 000 hängivna experter inom områdena infrastruktur, industri och energi, som arbetar över hela världen för att skapa hållbara lösningar för kommande generationer.

Making Future.


Jobbeskrivning

För att möta den spännande utvecklingen i mellersta Sverige och ökande efterfrågan på våra tjänster söker vi dig som vill arbeta med Hälsa-och Säkerhet inom processindustrin.

Som Hälsa- och Säkerhetsspecialist arbetar du med våra kunders anläggningar, maskiner, arbetssätt och personal för att uppnå en bättre säkerhetskultur, arbetsplats och arbetsmiljö. Detta genom att utveckla våra kunders kompetens, beteende samt tekniska lösningar med målet att minimera risker i deras anläggningar.

I våra uppdrag kan du få arbeta med:

  • Hälsa och Säkerhet i inversteringsprojekt: Roller som t.ex. Safety Officer/Advisor, Safety Manager, BAS P/U, HSE Expert mm.
  • Säkerställa att Tillstånd och Myndighetskrav efterlevs; Kemiska arbetsmiljörisker, Brandfarlig vara, Seveso-rådgivning, SIL-bestämning, Maskinsäkerhet, Tryckbärande utrustning.
  • CE-märkning av maskiner och utrustningar
  • Resursförstärkning i organisationer som tex Arbetsmiljöingenjör, Interimschef, Projektledare av HS relaterade projekt hos kund.
  • Verksamhetsledningssystem; ISO 9001, ISO 45001, ISO 14001
  • Säkerhetskultur, Säkerhetsrutiner, Säkerhetsutbildningar, Nulägesanalyser inom säkerhet.
  • Riskhantering; t.ex. HAZOP, Grovanalys, PHA

Våra kunder finns främst inom Processindustrin som t.ex. Bioindustri, Kemi, Gruva, Batteri, Metall samt Papper och Massa. Du kommer att jobba med en blandning av korta och långa uppdrag.

I din roll som Hälsa- och Säkerhetsspecialist hos oss kan det förekomma resor runt om i och utanför Sverige då vårt verksamhetsområde är både nationellt och internationellt.

Placeringsort Borlänge.


Kravspecifikation

Vi söker dig med relevant utbildning och/eller erfarenhet av arbete inom Hälsa & Säkerhet i roller som till exempel ingenjör, projektledare, verksamhetskonsult, chef och specialist, från branscher som konsultbranschen, processindustrin, industri eller anläggningsföretag.

Som person är du förtroendeingivande med förmågan att snabbt sätta dig in i nya miljöer, branscher och produkter. Du är självständig men jobbar även gärna med kollegor för att utvecklas och lära av varandra. För att lyckas i rollen som konsult behöver du vara lyhörd, flexibel och gilla utmaningar. Självklart är du noggrann och kvalitetsmedveten med goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

För att jobba med hälsa och säkerhet ställs höga krav, och förmågan att kommunicera är viktig. Vi ställer därför krav på att du behärskar det svenska språket flytande samt är väl förtrogen med engelska.

Då resor förekommer bör du ha B-körkort.


Ytterligare information

AFRY är rankat som en av Sveriges mest populära arbetsgivare bland ingenjörer. Vill du vara en del av AFRYs framgångssaga kan vi erbjuda karriärmöjligheter med omväxlande arbetsuppgifter där du får möjlighet att utvecklas inom dina intresseområden. För att hjälpa dig att utvecklas satsar vi mycket på variation i uppdragen tillsammans med kompetensutveckling i form av utbildning och hoppas på detta sätt kunna bidra till din personliga utveckling.

Vi har en inkluderande kultur med ledare som stöttar din utveckling och som vågar tänka stort. Ledare som är modiga, hängivna och gör det de tror på, och som stöttar dig i att göra detsamma. Vårt fokus på ledarskap ger goda förutsättningar att utvecklas och växa i din roll.

Hos AFRY får du utvecklas och samtidigt vara med och bidra till någonting meningsfullt. Du är med och gör skillnad genom att utveckla hållbara lösningar med ett långsiktigt perspektiv. Vi har ett stort fokus på hållbarhet – det är en central del i vår vision och affärsstrategi.

Tillsammans skapar vi hållbara lösningar för framtida generationer.

Vi kommer att gå igenom urvalet löpande. Tveka inte, utan hör av dig om det är något som du undrar över!

Vi ser fram emot din ansökan!

Sista ansökan är 2023-01-31

Kontaktperson

Magnus Stål

Sektionschef, Operational Excellence Middle

072-209 27 11

Magnus.stal@afry.com

AFRY is committed to creating an inclusive & diverse environment and we are actively looking for qualified candidates irrespective of gender, gender identity, sexual orientation, ethnicity, religion, disability, or age. You will be part of a global and diverse company where our differences are our strengths. Join us to accelerate the transition towards a sustainable society.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

AFRY AB

Placering

Borlänge

Kontaktperson

AFRY AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons