Jobbsafari är en del avschibsted logo

Hållbarhetsstrateg

AB Väsbyhem · Upplands Väsby · Ansök senast 8 maj

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Väsbyhem är inne på en spännande hållbarhetsresa och söker nu en hållbarhetsstrateg som vill leda oss vi­dare framåt! Brinner du för att länka samman samhällsbyggande med ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet? Ser du teknik, innovation och forskning som självklara delar i den utvecklingen? Och drivs du av att skapa klimatvinster som påverkar många? Då kan du vara den vi söker!

Om tjänsten
Vår kvalitets- och miljösamordnare går i pension och vi söker nu vår nya medarbetare som vill axla den ansvarsfulla rollen med nya titeln som hållbarhetsstrateg och driva vårt hållbar­hetsarbete in i framtiden, tillsammans med våra kunder och samarbetspartners.

I rollen som hållbarhetsstrateg kommer du ha stora möjligheter att påverka och prioritera dina ansvarsområden, liksom hur Väsbyhem arbetar med hållbarhet i nyproduktion, ombyggnad och förvaltning. Du ingår i enheten Marknad och Utveckling som utöver dig består av 4 andra kollegor och din chef som ser kommunikation som en central del för hållbar beteende­förändring i samhället.

Som hållbarhetsstrateg har du det övergripande ansvaret för hållbarhetsfrågor inom Väsby­hem. Du har vana av att förmedla kunskap inom hållbarhetsområdet vilket gör att du besitter förmågan att växla mellan komplext och enkelt utifrån kontext. I ditt uppdrag ingår att skapa framdrift i Väsbyhems hållbarhetsarbete inklusive formulering av mål, analys och uppfölj­ning. Vidare ska du öka den interna hållbarhetskompetensen och engagemanget i bolaget sam­tidigt som du bidrar till att skapa intresse och engagemang hos våra kunder att följa oss på vår hållbarhetsresa. Du kommer att ansvara för framtagande av miljöprogram i byggprojekt och fungera som kravställare i upphandling. Du kommer även att fungera som stöd till Fastighets­utveckling och Förvaltning exempelvis med lösningar och åtgärder för cirkulär ekonomi, åter­bruk, avfallshantering och hållbara materialval. Andra arbetsuppgifter som också ingår i din roll är att ansvara för vårt verksamhetsledningssystem, som består av våra miljö- och kvali­tetscertifierade ledningssystem enligt ISO 14001 och ISO 9001, leda vårt miljöråd, ta fram hållbarhetsredovisning och delta i arbete med mobilitets- och parkeringsutveckling. Arbetet går också ut på att göra omvärldsanalys, nätverka och sam­arbeta med relevanta aktörer för att ta fram förslag och idéer.

Din tjänst är placerad på avdelningen Affärsutveckling och du rapporterar till Marknads- och Utvecklingschef, Katarina Anund.

Om dig
Vem är det vi är på jakt efter? Jo, vi ser att du involverar andra i ditt arbete när det är relevant och har en god förmåga att självständigt driva ditt arbete framåt. Du tycker om att vrida och vända på komplexa frågor och uppskattar att bolla dina tankar och idéer med andra. Du fattar väl underbyggda beslut och baserar ditt arbete på analys och uppföljning. Din kommunika­tionsförmåga i såväl tal som skrift är mycket god och du har lätt för att samarbeta med andra då du bland annat har ett nära samröre med dina kollegor inom marknad när det gäller rele­vant hållbarhetskommunikation till våra olika målgrupper. Du har ett problemlösande och prestigelöst förhållningssätt och tycker att detta är ett spännande steg i din utveckling.

Formella krav på din bakgrund
  • Högskoleutbildning inom samhällsbyggnad, hållbarhet eller motsvarande.
  • Tidigare erfarenhet av arbete med hållbarhetsutveckling.
  • Van att leda och driva projekt.
  • Uttrycker dig väl i svenska, i både tal och skrift.
Önskemål och meriterande
  • Kunskap och erfarenhet av fastighetscertifieringar, energifrågor, såsom energisystem, energieffektiviseringar eller förnybara energikällor.
  • Några års erfarenhet av klimat- och hållbarhetsarbete i byggprocessen.
Tjänsten är på heltid med start i augusti. Sista ansökningsdag är 8 maj 2021, så skynda dig med att skicka in din ansökan. Urval och intervjuer sker löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Vi ser fram emot att läsa din ansökan och träffa dig!

Hälsningar,

Din blivande chef Katarina och HR-ansvarig Harminder.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

AB Väsbyhem

Placering

Upplands Väsby

Dela jobbannonsen

Anmäl annons