Jobbsafari är en del avschibsted logo

Hållbarhetsspecialist energifokus

Riksbyggen · Stockholm · Ansök senast 9 okt.

Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är 2 800 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande.

Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss kan vara ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!
Drivs du av att vara med och göra skillnad på riktigt? Vill du vara med och utforma mer hållbara boenden och samhällen? Då är detta en tjänst för dig.

Vad ska du göra?

Enheten för Hållbar utveckling ansvarar för det strategiska hållbarhetsarbetet på Riksbyggen och stöttar verksamheten i frågor kopplat till hållbar utveckling. Vi ansvarar även för ledningssystem, revisioner och projektstöd. Enheten består totalt av 17 medarbetare med stort engagemang för att skapa hållbara boenden och driva omställningen till ett hållbart samhälle.

I rollen som hållbarhetsspecialist ingår du i ett team av andra specialister med uppdrag att:
  • Driva strategiska energi- och miljöfrågor
  • Vara expert och ge stöd till verksamheten
  • Delta i nationella externa nätverk för att tillsammans driva på arbetet för mer hållbara bostäder
  • Bevaka lagar från EU-direktiv till svenska lagar och föreskrifter
  • Arbeta med målstyrning, uppföljning och kommunikation
  • Utveckla systematik och verktyg för det löpande arbetet i verksamheten
  • Utbilda och inspirera medarbetare och intressenter i hållbarhetsfrågor
Vi ser gärna att du har erfarenhet inom nedanstående områden:
  • Energisystemfrågor, t ex energieffektivisering, effektstyrning och solceller
  • LCA och klimatberäkningar
  • Miljöcertifieringssystem, t ex Miljöbyggnad eller Svanen
  • Hållbarhetsfrågor i bygg- och fastighetsbranschen
Dina arbetsuppgifter kommer att vara mycket varierande och du får en god inblick i hela Riksbyggens verksamhet. Du rapporterar till Riksbyggens Hållbarhetschef med placering på Riksbyggens huvudkontor i Stockholm.

Vem är du?
Vi söker dig som har en akademisk examen samt med minst 5 års erfarenhet av arbete med hållbarhetsfrågor. Du är engagerad, van att arbeta i både grupp och självständigt mot tydliga mål. Som person är du strukturerad, har en positiv attityd och ett stort driv där du stimuleras av utmaningar och ser möjligheter. Du är duktig på att bygga goda relationer och är en god kommunikatör.

Tjänsten kan innebära resor.

Har du frågor kring tjänsten, vänligen kontakta Karolina Brick på telefon 070-291 54 47, alternativt på mejl: karolina.brick@riksbyggen.se.

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Riksbyggen tillämpar provanställning.

Din ansökan skickar du till www.riksbyggen.se under Jobb & Karriär/Sök jobb, dock senast den 2021-10-09. Urval sker löpande och tillsättning av tjänsten kan ske innan ansökningstiden har gått ut.

Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Vill du precis som vi, vara med och skapa något betydelsefullt för framtiden - utveckla hållbara idéer tillsammans och skapa fler möjligheter för fler människor? Vill du ha utrymme att växa, tänka nytt och tänka längre? Vill du även ha möjlighet att ansvara för din egen tid, så att du kan skapa balans i vardagen och få ihop livspusslet. Kort sagt, önskar du en utmanande och stimulerande arbetsplats? Välkommen att jobba för en gemensam framtid. Både för dig och samhället. Välkommen till oss på Riksbyggen.

Se gärna vår film om hur det är att jobba hos oss!

https://youtu.be/6M4j33Szq3w

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Riksbyggen

Placering

Stockholm

Dela jobbannonsen

Anmäl annons