Jobbsafari är en del avschibsted logo

Hållbarhetsansvarig till Scandinavian Biogas

Scandinavian Biogas · Stockholm · Ansök senast 15 maj

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Scandinavian Biogas i Stockholm söker en operativ Hållbarhetsansvarig med ansvar för hållbarhetsfrågor

Till vår verksamhet i Sverige söker vi en Hållbarhetsansvarig som ska arbeta med våra beslutade hållbarhetsmål och med hållbarhetsredovisning. Som Hållbarhetsansvarig ansvarar du för att samordna, rapportera och utveckla Scandinavian Biogas verksamhetssystem rörande miljö och hållbarhet. Det övergripande målet i rollen är att ständigt förbättra Scandinavian Biogas hållbarhetsarbete och minska företagets miljöpåverkan.

På Scandinavian Biogas arbetar vi tillsammans för att bidra till ett fossilfritt, cirkulärt och hållbart samhälle. Vi är en av Nordens största privata producenter av biogas och står nu inför stora och spännande förändringar och stark tillväxt och söker nu en ny medarbetare!

Välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

Som Hållbarhetsansvarig arbetar du inom affärsområde Sverige vilket omfattar anläggningar i Huddinge, Henriksdal, Bromma och Mönsterås. Vi har framför oss en stark tillväxt! Vi bygger ut befintliga anläggningar för att skala upp produktionen i Stockholm samt bygger nya i södra Sverige. Vi erbjuder dig arbete under verksamhetens stora expansion med sikte på att bli en global aktör inom biogasproduktion. På Scandinavian Biogas skapar vi cirkulära flöden och hållbara produkter av biologiskt avfall. Välkommen till ett företag med starka finanser och ljus framtid.

Här får du:
  • Vara del av omställningen till ett fossilfritt, cirkulärt och hållbart samhälle med möjligheten att arbeta med modern teknik, innovation i en positiv anda.
  • Möjligheten att jobba i en ny och dynamisk roll i ett kompetensintensivt företag.
  • Ett företag med en stark gemenskap och en inkluderande arbetsmiljö där du erbjuds du en roll med goda utvecklingsmöjligheter.
  • En arbetsplats med hög medarbetarnöjdhet.
Dina arbetsuppgifter

Som Hållbarhetsansvarig på Scandinavian Biogas är du en viktig samordnande och stödjande funktion för hela organisationen. Du samordnar och genomför vårt hållbarhetsarbete och du kommunicerar inom koncernen och externt.

Våra förväntningar är att du inte ska kunna allt från första dagen men att du har energi och vilja att lära dig för att succesivt kunna leverera.

Exempel på arbetsuppgifter är:
  • Samordna och rapportera hållbarhetsfrågor samt statistik internt och externt
  • Stödja inköps- och försäljningsorganisationen i frågor om lagkrav och lagefterlevnad utifrån ISCC-standarden
  • Samordna intern- och extern revision av ISCC på anläggningarna i Sverige
  • Rapportera till berörda myndigheter.
Värt att veta

Du samverkar tätt tillsammans med kollegor inom Scandinavian Biogas samt med externa partners och myndigheter. Du har stöd och nära samarbete med koncernens Head of Sustainability och rapporterar till Head of Operations. I tjänsten ingår resor till samtliga anläggningar i Sverige. Vårt huvudkontor finns i centrala Stockholm och din placering är på vår anläggning i Huddinge.

Våra förväntningar

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom hållbarhet eller liknande samt ett antal års erfarenhet av en liknande roll. Vidare har du goda kunskaper inom hållbarhet/miljö gärna från en producerande verksamhet. Du har kunskaper inom miljö- och hållbarhetsrapportering och det är starkt meriterande om du har kunskaper i HBK, GRI, ESG, EU-taxonomi och TCFD.

Som person är du driven och har en förmåga att kombinera operativ detaljnivå med strategisk höjd. Du är systematisk och noggrann med fallenhet att se både till helheten och till detaljerna. Du är analytisk och ser sammanhang och kan därmed komma med förslag på lösningar till komplexa frågor. Vi förutsätter att du är bra på att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt samt kan anpassa resultat utifrån förväntningar och förutsättningar. Vidare är du bra på att kommunicera på olika nivåer, är lyhörd samt tycker om att nätverka och samverka med andra. Goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift är ett krav.

Intresserad?

I den här rekryteringen är det vi på TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Scandinavian Biogas

Placering

Stockholm

Kontaktperson

Dana Jennerström

dana.jennerstrom@tng.se0721-81 27 44

Dela jobbannonsen

Anmäl annons