Habiliteringsassistenter

Värmdö Kommun · Värmdö

·

Ansök senast 14 feb.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

Välkommen till en unik plats
nära både havet och staden. Till vår verksamhet i Värmdö pendlar du enkelt och smidigt från Slussen på cirka 30 minuter, med direktbuss som går var tionde minut.

I rollen
som habiliteringsassistent på gruppbostäderna kommer du att i vardagen stödja personer med funktionsvariationer. Vårt stöd utformas utefter varje persons behov och utförs främst i den boendes egen lägenhet. De behöver varierande stöd över hela dygnets alla timmar. Arbetsuppgifterna är allt förekommande i ett hem, såsom skötsel av egna hemmet, matlagning, personlig omvårdnad och fritidsaktiviteter. Vi arbetar ständigt för ökad självständighet hos de boende och att stärka de boendes egna resurser. Gruppbostäderna är LSS-boende som riktar sig till boende som tillhör personkrets 1.
Vi jobbar aktivt med självbestämmande och inkludering på olika sätt. Då flera av våra boende har alternativa sätt att kommunicera på, så är det en förutsättning att man talar och skriver mycket god svenska. Erfarenhet av AKK; alternativ och kompletterande kommunikation är en merit. Du behöver vara beredd på att arbetstiden kan variera utifrån behov i verksamheten och kan vara både dag, kväll, helg och natt. Social dokumentation sker dagligen i olika system.

Vi söker dig som
är undersköterska, socialpedagog eller studerar inom vård och omsorg med inriktning funktionsvariationer. Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet av t.ex. autism/utvecklingsstörning och metoden AKK, alternativ och kompletterande kommunikation.

Som person är du engagerad, positiv, ansvarstagande, flexibel, lösningsfokuserad och kan arbeta självständigt samt i grupp. Du har ett genuint intresse för att stödja människor till utveckling.
För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens brottsregister en förutsättning för anställning.

I Värmdö kommun
erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter
de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Värmdö Kommun

Placering

Värmdö

Kontaktperson

Värmdö Kommun

08-57047000