Jobbsafari är en del avschibsted logo

Gruppchef projektplanering - Vattenfall Eldistribution

Gruppchef projektplanering - Vattenfall Eldistribution

Trollhättan · Trollhättan · Ansök senast 15 feb.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. På Vattenfall Eldistribution har vi en gemensam vilja att påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Vi på Vattenfall Eldistribution söker dig som vill göra skillnad på riktigt. Vill du bidra med en av de viktigaste pusselbitarna för att möjliggöra den pågående energiomställningen? Som chef för gruppen Projektplanering Syd kommer du leda ett fantastiskt gäng medarbetare med bred teknisk kompetens och driva projektifiering av framtidens anläggningsinvesteringar. Som gruppchef ingår du i ledningsgruppen för avdelningen.

Avdelning Projektplanering säkerställer optimala anläggningsinvesteringar ur ett helhetsperspektiv genom att projektifiera interna och externa behov. Behoven är allt ifrån reinvestering av våra ledningar, stationer och kommunikationsnät till anslutning av både stora och små kunder. Utifrån behoven tar vi fram åtgärder och föreslår anläggningsinvesteringar. Vi tar fram beslutsunderlag för att sedan planera och genomföra tekniska förstudier för beslutade anläggningsinvesteringar. Avdelningen består av tre grupper vilka är lokaliserade i Solna, Trollhättan och Luleå. Till vår grupp i Trollhättan söker vi nu en chef som tillsammans med kompetenta och drivna medarbetare vill ta sig an utmaningen att bidra till elektrifieringen av Sverige.

I gruppen Projektplanering Syd arbetar idag 18 projektplanerare fördelade på både regionnät och lokalnät som kommer rapportera till dig. Som gruppchef leder du utvecklingen av ditt team och verksamheten i ditt geografiska område vilket kräver förmåga att arbeta operationellt samtidigt som du har en strategisk höjd och förståelse. Utvecklingstakten är hög inom företaget och din förmåga att leda i förändring kommer ha stor betydelse för hur väl vi lyckas med vårt uppdrag. Du kommer arbeta nära dina chefskollegor i Luleå och Solna där fördelning av ansvar och synkning mellan teamen är mycket viktigt. Du rapporterar till avdelningschefen för Projektplanering.

Dina arbetsuppgifter

  • Leda och utveckla ditt team, både på individ- och gruppnivå
  • Löpande analysera kompetens- och resursbehov
  • Planera, prioritera och följa upp verksamheten vilket bl.a innefattar resursplanering och arbetsfördelning, såväl inom din grupp som tillsammans med de övriga grupperna på avdelningen
  • Driva verksamhetskritiska frågor tillsammans med dina medarbetare och kollegor på angränsande avdelningar samt skapa förutsättningar för utveckling och effektiva samarbeten
  • Sätta egen budget och arbeta med prognoser och kostnadsuppföljning
  • Som medlem i avdelningens ledningsgrupp bidra i utvecklingen av såväl verksamhet som organisation
  • Bygga relationer och goda samarbeten såväl internt och externt


Vi söker dig som har

  • Minst två års dokumenterad chefserfarenhet där du aktivt arbetat med utveckling av medarbetare och team
  • Examen på högskolenivå, gärna inom elkraft, energi, samhällsbyggnad eller motsvarande
  • Erfarenhet av att arbeta i större organisationer, vilket ställer krav på förmågan att arbeta processorienterat.
  • Erfarenhet av förändringsledning och verksamhetsutveckling (meriterande)
  • Erfarenhet av eller kunskap om samhällsviktig infrastruktur (meriterande)
  • God kommunikativ förmåga både skriftligt och muntligt. Behärskar svenska och engelska obehindrat.
  • B-körkort då resor förekommer

Vi tror att du är trygg i ditt ledarskap, har god självkännedom och ett genuint intresse för området. I ditt ledarskap har du en förmåga att inspirera dina medarbetare och kan få dem att växa genom att känna engagemang. Du är lösningsorienterad och har ett pragmatiskt förhållningssätt utifrån vad som är bäst för hela företaget. För att kunna stötta ditt team är du också van vid att hantera komplexa frågor och problem. Då tjänsten innebär många kontaktytor har du god förmåga att skapa förtroende och samarbeta med andra för att nå resultat.


Vi erbjuder dig

Vattenfall Eldistribution är på en spännande förändringsresa där ett processorienterat arbetssätt hjälper oss att möta omvärldens förväntningar på energiomställning och elektrifiering. Hos oss får du som ledare möjligheten att med din kompetens och erfarenhet vara med och driva företagets resa framåt. I den här rollen kan du tillsammans med dina kollegor aktivt medverka i att forma framtidens fossilfria samhälle.

Som chef för gruppen Projektplanering Syd kommer du att ha en viktig roll i vår vision om ett fossilfritt liv inom en generation. Hos oss får du möjlighet att arbeta i en företagskultur där vi strävar efter att vara öppna, aktiva och positiva med arbetsuppgifter som utvecklar och utmanar dig. Våra medarbetares och samarbetspartners hälsa och välbefinnande är viktig för oss. En god arbetsmiljö är grundläggande i allt vi gör och säkerheten står alltid i centrum. För oss är det viktigt att dina personliga värderingar stämmer överens med vår kultur som präglas av att göra varandra bättre, ligga steget före samt att hålla vad vi lovar

Känns detta som ett spännande uppdrag för dig? Vi ser fram emot din ansökan!

Övrig information

Rekryterande chef: Elisabet Norgren, telefon: 0730-681 550

Rekryterare: Anders Nielsen, telefon: 0700-786 840

Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Ann-Marie Sjöbohm, Akademikerna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Befattning: Chef för Projektplanering Syd

Placeringsort: Trollhättan

Sista ansökningsdag: 15 Februari

Löpande urval kan förekomma, så vänta inte med din ansökan!

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en registerkontroll och säkerhetsintervju i enlighet med säkerhetsskyddslagen genomförs innan anställning.

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ca 900 000 privat- och företagskunder.

Läs mer om oss https://www.vattenfalleldistribution.se/

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Trollhättan

Placering

Trollhättan

Kontaktperson

Vattenfall AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons