Jobbsafari är en del avschibsted logo

Gruppchef driver systems, instrument cluster, esdg

Gruppchef driver systems, instrument cluster, esdg

SCANIA CV AB · Södertälje · Ansök senast 23 maj

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Det händer massor av spännande saker inom hyttsystemutveckling de närmaste åren. Vi står inför ett historiskt teknikskifte med bl a utveckling av ny digitaliserad förarplats, smart klimatreglering för elektrifierade fordon, integrerade kameralösningar med bildbehandling, trådlös säker kommunikation mellan användaren och, för att nämna några.

Gruppen ansvarar idag för instrumentklustret. I och med teknikskiftet som nämns kommer gruppen successivt skifta fokus mot den nya plattformen. Därför är det extra spännande utmaningar och möjligheter för gruppen framöver. Den här transformationen kommer bli jättespännande och kommer kräva ett gott situationsanpassat ledarskap.

Att jobba med förarsystem innebär ett stort kontaktnät och man bidrar med att våra kunder kan nyttja produkten på ett optimalt och energieffektivt sätt. Vi bidrar i allra högsta grad till att Scanias image och prestige upprätthålls.

Vi jobbar också målinriktat med att korta ledtiderna till kundrelease där kundernas förväntningar förändras snabbt. För att göra det använder vi agila metoder där vi levererar ofta och med en inbyggd flexibilitet. Vi itererar fram produkten med kunden i fokus.

Dina arbetsuppgifter
Du ansvarar för att strategiskt forma, leda och utveckla gruppen samt driva utvecklingen åt ett gynnsamt håll för kunden. Gruppen jobbar från idé till kundleverans vilket innebär kravställning, implementation och test. Utvecklingen kommer ske både internt och tillsammans med leverantörer.

Dock är din främsta uppgift att ge medarbetarna rätt förutsättningar i det dagliga arbetet. Du ingår också i sektionens ledningsgrupp där du aktivt bidrar med att utveckla hela sektionens verksamhet.

Din profil
Vi söker dej som har några års chefserfarenhet eller annan ledande roll inom produktutveckling. Du är en drivande person som har viljan och förmågan att utveckla medarbetare, produkt och process genom ett motiverande och engagerande ledarskap. Du gillar att skapa rätt förutsättningar för att hjälpa dina medarbetare att prestera resultat i rätt tid. Du behöver ha förmågan att växla mellan tekniska detaljer och se helheten med kundnytta, strategi samt kostnad.

Drömkandidaten är nyfiken, klarsynt och har humor och en mycket stark drivkraft att skapa värde genom utveckling av arbetssätt, människor och teknik. Och när de vanliga arbetssätten inte fungerar hittar du nya vägar som tar oss vidare mot att göra Scania till ledare inom hållbara transporter.

Du kommer från en teknisk akademisk bakgrund och har erfarenhet från mjukvaruutveckling, antingen inom inbyggda system eller andra områden med kontinuerliga releaser (t.ex. IT). Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på engelska.

Känns detta intressant? Tveka då inte att höra av dig till oss.

För mer information
Magnus Staaf, sektionschef ESD, 08-553 829 48.

Din ansökan
Sök via Reflex/jobbsök på Scania senast den 16 maj. Jobbid 20212367. Ansökningen ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Urval sker löpande under ansökningstiden.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

SCANIA CV AB

Placering

Södertälje

Dela jobbannonsen

Anmäl annons