Jobbsafari är en del avschibsted logo

Gruppchef Control Systems Extended Scope

Siemens Energy · Finspång

·

Ansök senast 22 jan.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Gruppchef Control Systems Extended Scope Orderkonstruktion

Följ med på vår resa in i framtiden #SiemensEnergy

Vi på Siemens Energy, med 91000 anställda i över 90 länder är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld.

På Siemens Energy värdesätter vi mångfald genom att inkludera och samarbeta med människor med olika tänk, bakgrund, erfarenhet, kompetens och egenskaper inom alla organisationsnivåer. Bli en del av vårt team - här får du bidra med din energi!

Nu söker vi en Chef för avdelning "Order Engineering Controls".

Vill du vara med och utveckla vår framtid och påverka hur vi genomför våra orderprojekt?

Du kommer att leda en grupp på ca 15-20 medarbetare som ansvarar för framtagandet av styrsystemen för alla våra Extended Scope orderprojekt.

Vi har många utmaningar både med framtagandet av det överordnade styrsystemet, integreringen av andra produkter, kommunikation och koordinering med våra leverantörer samt med våra interna och externa kunder. Avdelningens huvudansvar är att konstruera och specificera styrsystemen inom våra orderprojekt. Arbetet sker i nära samarbete med övriga avdelningar inom Orderkonstruktion.

Utmaningen:
  • Att ha personal- och budgetansvar inom ditt område samt ett övergripande tekniskt leveransansvar, ekonomiskt samt tidsansvar för styrsystemsavdelningen i orderprojekten.
  • Att vara drivande i alla frågor som rör utveckling av personal och verksamhet.
  • Att tillsammans med dina medarbetare kunna omvandla tankar och idéer om tekniska lösningar och processförändringar till praktisk handling.
  • Att stimulera medarbetarnas personliga utveckling och skapa engagemang.
  • Att jobba med personal från olika delar i världen och sträva mot samma mål. Idag jobbar vi med personal i Indien, Kina, USA och Sverige.
Vem är du?
  • Vi ser gärna att du har ledarerfarenhet men det viktiga är att du har ambitionen och viljan att ta dig an en ledarroll, för att du har ett gediget intresse för att utveckla medarbetare.
  • Som ledare är du ansvarskännande och har förmågan att skapa ett gott arbetsklimat där allas kunskaper tas tillvara. Tidigare ledarerfarenhet är meriterande.
  • Du har en gedigen erfarenhet av konstruktion, installation eller driftsättning och är intresserad av sälj- och kundfrågor.
  • Som person är du driven, analytisk, kreativ och gillar att jobba med ständiga processförbättringar, har en positiv inställning och ser lösningar där andra ser problem.
  • Ett plus är om du är utbildad i Black- eller Green Belt
Varför ska du jobba hos oss?

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan - från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer.

En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2700 anställda på 10 orter.

Läs mer om Siemens Energy här:

www.siemens-energy.com

Ansökan

Tveka inte - skicka in din ansökan via https://jobs.siemens-energy.com/jobs id nr 222600 senast 22 januari.

För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Michael Yousef på tel. 0122-82620.
För frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Malin Tallberg på tel. 0122-81381.

Placeringsort: Finspång

Fackliga representanter:
Veronica Andersson, Unionen, 0122-840 21
Simon Von Eckardstein, Sveriges Ingenjörer, 0122-842 24
Jan Lundgren, Ledarna, 0122-812 33
Jonny Persson, IF Metall, 0122-817 69

#LI-MT1

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Siemens Energy

Placering

Finspång