Group Treasury & Cash Manager sökes till Transcom, Stockholm

Transcom · Stockholm

·

Ansök senast 30 nov. (36 dagar kvar)

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Här får du chansen att jobba i en bred Treasuryroll med eget ansvar, i en stor internationell koncern där det händer mycket. Transcom är en global specialist inom kundservice och kundnöjdhet och söker nu en nyckelperson till sitt Group Financial Control Team. Som Group Treaurer säkerställer du governance och kontroll samt optimal hantering av cashflow för hela koncernen. Du planerar likviditet och finansiering i nära arbete med ledningen. I ditt ansvar ingår även att driva olika strategiska projekt för att optimera bolagets likviditet, genom att exempelvis se över systemstöd, cashpool-struktur och utveckla rutiner samt processer. Tjänsten rapporterar till Group Financial Controller och är placerad på Transcoms huvudkontor på Hälsingegatan i Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Äga den dagliga verksamheten och ansvara för governance, policies och intern kontroll
 • Optimera koncernens Cash Management vad gäller prognoser och strategisk planering
 • Se över, utveckla och dokumentera processer, rutiner och interna kontroller avseende cash management och bankstrukturen
 • Hantera valutaexponeringar inom koncernen
 • Etablera och utveckla bankkontakter inom såväl Norden som internationellt
 • Ansvar för koncernens företagsförsäkringar, där Transcom samarbetar med en försäkringsmäklare
 • Rapportering till Management och styrelse
 • Ansvara för att uppdatera finanspolicy och se till att denna efterlevs inom koncernen
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi ser gärna att du som söker är civilekonom, eller motsvarande, och att du har mångårig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom treasury. Rätt person har arbetat med Cash Management och likviditetsfrågor tidigare. Vi tror även att det kan vara bra att ha erfarenhet av forecast- och cashrapportering. Övrigt som är meriterande är erfarenhet av bankkontakter, låneavtal och covenantrapportering.

Personliga egenskaper

Som Group Treasury och Cash Manager på Transcom är du van att arbeta självständigt och ta ansvar för att driva dina frågor. Tjänsten innebär inget personalansvar, men ett informellt ledarskap. Rätt person trivs i en bred roll med både strategiska och operativa uppgifter. Lösningsfokus och prestigelöshet är viktiga egenskaper, samtidigt som rollen också kräver att man är bra på att bygga relationer och arbeta i team. Välkommen till en grupp ambitiösa och kompetenta kollegor som trivs i en utmanande miljö.

Placeringsort: Stockholm

Om Transcom

Transcom är en global specialist inom kundservice och kundnöjdhet. Vi levererar lösningar inom kundtjänst, försäljning, teknisk support samt fakturabevakning och påminnelsehantering genom vårt omfattande nätverk av kontaktcentra och hemagenter. Vi är 26 000 specialister i 50 anläggningar i 20 länder, som levererar tjänster på 33 språk till kunder i olika branscher.

Vad erbjuder Transcom?

Vi erbjuder dig en spännande och bred roll i en multinationell koncern som drivs av innovation och har en passion för att hjälpa människor med problem.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Transcom med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Magnus Åberg på 070-981 77 51 eller Annika Vermunt på 070-166 08 31. Annonsen kommer att ligga ute över sommaren och intervjuer kommer att ske i v 33 och 34. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Välkommen med din ansökan!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Transcom

Placering

Stockholm