Jobbsafari är en del avschibsted logo

Group Treasury Back Office Professional till Sandvik Materials Technology, Stockholm

Sandvik · Stockholm

·

Ansök senast 5 juli (59 dagar kvar)

Sandvik Materials Technology (SMT), som idag är ett affärsområde inom Sandvik, kommer efter den planerade noteringen på Nasdaq Stockholmsbörsen 2022 att vara en industrikoncern med en omsättning på ca 15 miljarder och med ca 50 dotterbolag i 30 länder. Till den kommande nya treasuryfunktionen söker vi nu efter en Back Office-medarbetare som vill vara med och bygga upp en ny avdelning tillsammans med Head of Group Treasury. Tillsammans ansvarar ni för att hantera koncernens finansiella risker. Välkommen att vara med på vår spännande resa. Placeringsort kommer att vara Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Bankkontoadministration
  • Öppna, stänga, accesser, limiter
  • Bokslut, bankkontobalansavstämningar
 • Finansiella betalningar och avstämningar/matchning av transaktioner (trade settlements)

 • Managera Intra Group Netting Processen

 • Cash Pool implementation

 • Systemimplementering

 • Delta i uppbyggandet SMT:s treasuryprocesser och rutiner och ha en aktiv roll i att skapa en effektiv avdelning
Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi tror att du har ett antal års erfarenhet från en roll inom Back Office på en treasuryfunktion på ett större internationellt bolag, alternativt från bank, och kunskap inom cash management och om den finansiella marknaden och finansiella instrument. Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha varit involverad i förändringsprojekt i större organisationer och om du har erfarenhet av att upphandla och implementera Treasurysystem. Har du varit verksam inom internationella producerande bolag är det förstås en fördel. Engelska och svenska behärskar du obehindrat i både tal och skrift.

Personliga egenskaper:

För att trivas som Back Office-medarbetare inom Group Treasury hos Sandvik Materials Technology är det viktigt att vara strukturerad, samarbetsorienterad och noggrann. Du stimuleras av att bygga nytt och är bra på att driva och skapa processer på ett strukturerat sätt samtidigt som du trivs med administrativt och rutinarbete. Du är också bra på att skapa förtroende och bygger framgångsrikt starka relationer både internt och externt. Vi ser också gärna att du har ett stort systemintresse, men också såklart gärna att du har ett intresse för makroekonomi och finansiella marknader.

Placeringsort: Stockholm

Kom med på vår resa mot att bli ett fristående företag!

Sandviks affärsområde Sandvik Materials Technology har inlett en spännande resa för att utforska möjligheten till en separat notering på Nasdaq Stockholmsbörsen - tidigast år 2022, förutsatt att omständigheterna bedöms vara rätta vid den tidpunkten. Med en tydlig riktning för vår resa framåt, med vår position som teknologiledare, progressiv kundpartner och med ett driv kring hållbarhet, strävar vi efter att bli ett ännu starkare och oberoende företag inom vår bransch.

Vi letar nu efter utmärkta medarbetare för att utveckla vår verksamhet och arbeta för att uppfylla våra ambitiösa mål. Med en stark ledarskapsstrategi och proaktiva medarbetare är vi redo att fortsätta på vår tillväxtresa genom att utvecklas industriellt genom materialteknik.

Är du redo att ta den här utmaningen tillsammans med oss? Vi har redan nu börjat introducera flera kompetenser i processen för att förbereda oss för den nya organisationen. Vi erbjuder en inspirerande arbetsmiljö med goda utvecklingsmöjligheter för rätt person.

Om Sandvik Materials Technology:

Sandvik Materials Technology är en världsledande utvecklare och tillverkare av produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar för krävande miljöer samt produkter och system för industriell värmning. I bolaget finns tre divisioner: Tube, Strip & Kanthal. Här finns cirka 5.700 anställda globalt och omsättningen uppgick till cirka 15 miljarder under 2019.

Våra produkter och tjänster bidrar till våra kunders produktivitet, processtillförlitlighet och kostnadseffektivitet samtidigt som användandet av dem leder till minskad miljöpåverkan inom en rad olika industrisegment. Tillsammans med kunder utvecklar vi produkter och material som möter framtidens utmaningar.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Sandvik med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Annika Vermunt på 070-166 08 31 eller Magnus Åberg på 070-981 77 51. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, men skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 18:e april. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civil status, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan!

Sökord: Group Treasury Back Office, Back Office, Treasury, Group Treasury

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Sandvik

Placering

Stockholm