Jobbsafari är en del avschibsted logo

Group Financial Controller

SCANIA CV AB · Södertälje · Ansök senast 10 nov.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Scania har målsättningen att driva omställningen till ett hållbart transportsystem genom att utveckla säkra, smarta och energieffektiva transportlösningar som är bättre för båda människorna och vår planet. Det är en spännande resa där alla delar av Scania är delaktig i. Till vårt huvudkontor i Södertälje söker vi nu en Group Financial Contollers som vill vara med och bidra till resan med sin kompetens och samtidigt ha möjlighet att fortsätta utvecklas i ett av Sveriges största producerande företag!

I rollen ingår du i funktionen Group Financial Reporting som är en del av koncernstaben Corporate Control. Huvudsakliga arbetet innebär att vara delaktig i koncernredovisning, konsolidering och uppföljning av Scaniakoncernen. Du kommer arbeta i ett team om ett femtontal kollegor som är högpresterande och kvalificerade, samtidigt som klimatet kännetecknas av högt i tak och vänlighet.

Vad vi erbjuder dig:

En spännande framtid i ett globalt växande bolag som kännetecknas av ett inkluderande och positivt klimat, där vi alla är med och bidrar med unika kunskaper och bakgrunder. Scanias ambition är att erbjuda dig möjlighet till lärande och professionell utveckling. Vi erbjuder även möjlighet till flexibilitet att arbeta hemifrån 2-3 dagar i veckan. Läs mer om hur det är att arbeta på Scania här.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar:
  • Konsolidering, analysering och sammanställning av månadsrapporter till Scanias ledning i koncernrapporteringssystemet HFM (Oracle)
  • Avstämning och analys av materiella och immateriella tillgångar i månadsbokslut
  • Vara stöd i rapporteringen till rapporterande enheter
  • Ansvar för sammanställning av de finansiella rapporterna i Scanias Interimsrapport
  • Årsredovisningsarbete
  • Identifiera och implementera processförbättringar, delta i projekt, och ad hoc uppdrag
Din bakgrund

Vi söker dig med en högskoleexamen inom ekonomi och som har några års erfarenhet av koncernrapportering och koncernredovisning. Du är van att arbeta med rapporterings- och redovisningsapplikationer samt är en erfaren användare av Excel, Power Bi, PowerPoint och Word. Eftersom Scania arbetar i en internationell miljö är det viktigt att du behärskar att kommunicera på engelska och svenska, både i tal och skrift.

Personliga egenskaper

I tjänsten som Group Financial Controller på Scania behöver du ha en analytisk problemlösningsförmåga för att kunna hitta logiska lösningar på komplexa problem. Vidare behöver du ha en god samarbetsförmåga och även kunna självständigt med egna arbetsuppgifter. Du har en serviceinriktad och lösningsorienterad approach och trivs i en roll med flera kontaktytor där du får dra nytta av dina sociala och kommunikativa färdigheter.

Ansökan

För frågor eller mer information om tjänsten kontakta Karin Stavaeus, Head of Group Financial Reporting Operational, på karin.stavaeus@scania.com eller 070 081 59 81.

Din ansökan ska innehålla CV och Personligt brev. Ansök senast 10 november 2021.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om Scania

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP. För mer information besök: www.scania.com.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

SCANIA CV AB

Placering

Södertälje

Dela jobbannonsen

Anmäl annons