Gör skillnad som Diakon hos oss!

Trelleborgs Församling · Trelleborg

·

Ansök senast 10 jan.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Välkommen till Trevliga Trelleborg, pärlan på sydkusten. Vi har en kyrka, ett kapell, ett engagerat arbetslag och god relation mellan förtroendevalda, personal och församlingsbor. Församlingen har ca 15 000 medlemmar från olika kulturer och socioekonomiska förhållanden. Läs gärna mer på vår hemsida för att få en bild av vad som händer i församlingsverksamheten.

Vi söker dig som är vigd diakon i Svenska kyrkan och som vill bli en av våra två diakoner i Trelleborg. Trelleborgs församling har en lång tradition av ett högt värderat diakonalt arbete i alla åldersgrupper, att få räcka evangelium till människor genom att bemöta, bemyndiga och befria människor till livskraft. Diakonerna möter människor i alla åldrar i utsatta livssituationer, där de bedriver själavård, fungerar som stöd i olika myndighetskontakter, fondansökningar, integrationsarbete, samordnar volontärarbete och leder sorgegrupper. Diakonerna har en naturlig del i gudstjänstlivet. Diakonerna är involverade i församlingens stora konfirmand och ungdomsarbete.

Därför söker vi dig som har erfarenhet av samt intresse och engagemang för att arbeta med människor i utsatta livssituationer i alla åldrar. Har du erfarenhet och engagemang för barn och unga med psykisk ohälsa är det ett extra plus. Det finns möjligheter att själv påverka tjänstens innehåll utifrån ramen för församlingens behov.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och söker dig som:

  • Har lätt att skapa förtroende och utveckla relationer
  • Är lyhörd, samarbets- och utvecklingsinriktad samt engagerad och strukturerad
  • Bidrar till trygghet, trivsel och delaktighet på arbetsplatsen
  • Är bra på att möta människor i livets alla skiften och omständigheter

Du är vigd till diakontjänst i Svenska kyrkan eller i processen att bli diakon och är fast förankrad i Svenska kyrkans tro, liv och lära.

Att arbeta som diakon i Trelleborg är att göra skillnad! Varmt välkommen med din ansökan!


Ansökning snarast men senast 10 januari 2021. Tillträde enligt överenskommelse.

Vi avböjer oss all kontakt med rekryteringsfirmor.

Skicka din ansökan inklusive cv till trelleborgs.forsamling@svenskakyrkan.se

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Trelleborgs Församling

Placering

Trelleborg

Kontaktperson

Trelleborgs församling

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens Diakon i din ansökan