Jobbsafari är en del avschibsted logo

Genbankskurator

NORDISKT GENRESURSCENTER · Lomma · Ansök senast 16 dec.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Nordiskt Genresurscenter (NordGen) är de nordiska ländernas gemensamma genbank och kunskapscenter för genetiska resurser. Vi arbetar för att bevara och främja ett hållbart nyttjande av de växter, djur och den skog som är viktig för vårt lantbruk och vår framtida matproduktion. NordGen är en institution under Nordiska Ministerrådet. Läs mer på nordgen.org.


NordGen söker genbankskurator med ledarerfarenhet

Vill du bidra till att bevara den biologiska mångfalden och arbeta för en mer hållbar värld? Är du en erfaren ledare med naturvetenskaplig bakgrund som gillar att arbeta med växter och frön? Trivs du dessutom med att ha ett övergripande med ansvar för flera olika processer samtidigt så kanske du skulle trivas i tjänsten som genbankskurator med ledaransvar hos NordGen.

Den nordiska frösamlingen består av 33 000 fröprover som utgör viktig forskningsinfrastruktur, avgörande för att forskare och växtförädlare ska kunna anpassa vårt jordbruk till framtida utmaningar. Som genbankskurator har du ansvaret för det operativa arbetet med att bevara och främja ett hållbart nyttjande av frösamlingen, vilket inkluderar arbetsuppgifter som rör bevarande, användning och distribution av fröprover. Du kommer därmed att arbeta i tätt samarbete med privata verksamheter, universitet och forskningsinstitutioner, på både nordisk och nationell nivå, som är i behov av denna infrastruktur. Arbetet sker i tätt samarbete med direktör, avdelningsansvariga och medarbetare på NordGen.

Du kommer även ha ett övergripande ansvar för frölaboratoriet, baslagret, in-vitro laboratoriet och trädgårdsavdelningen samt ansvara för stabsfunktionerna kvalitetssäkring, dokumentation och fröbeställningar. Genbankskuratorn ingår i NordGens ledningsgrupp och rapporterar direkt till direktören.

Utbildning och erfarenhet:

- Mer än 5 års ledarerfarenhet

- Mer än 10 års erfarenhet av arbete inom ett av genbankskuratorns ansvarsområde som till exempel genbanksarbete, arbete med genetiska resurser, frölaboratorium, laboratoriedrift, växtförädling, fröproduktion, trädgårds- eller plantskolearbete, gröna näringar, växthälsa eller liknande

- Relevant akademisk utbildning på minst mastersnivå

- Erfarenhet av samarbete mellan offentliga och privata aktörer

- Mycket god kunskap (tal samt skrift) i ett av de skandinaviska språken samt engelska är ett krav

Meriterande egenskaper

- Erfarenhet av arbete inom det nordiska samarbetet

- Erfarenhet av att arbeta med databaser i det dagliga arbetet

- Erfarenhet av att leda kvalitetssäkringsarbete

- Erfarenhet av att leda större projekt

- Erfarenhet av internationellt samarbete inom biologisk mångfald och genetiska resurser

Personliga egenskaper

- Du har lätt för att samarbeta och är mycket bekväm med att arbeta inom olika verksamhetsområden samtidigt

- Du trivs i ledarrollen och är bra på att motivera dina medarbetare

- Du är strukturerad och bra på att planlägga arbetet inom dina ansvarsområden

- Du kan hålla huvudet kallt när tempot är högt

- Du är social, öppen och har lätt för att skapa nya kontakter

- Du trivs i en dynamisk miljö

NordGen erbjuder en spännande tjänst i en professionell och internationell arbetsmiljö. Anställningsavtalet kommer att skrivas på 4 år med möjlighet till förlängning på ytterligare 4 år. Tjänsten är placerad i Alnarp, Sverige.


För ytterligare information, kontakta NordGens direktör Lise Lykke Steffensen på +46 738 171 215 eller lise.lykke.steffensen@nordgen.org.


Sista ansökningsdatum är den 16 december 2020. Ansökan (inklusive CV och referenser) gör du endast via extern länk eller på Nordiska Ministerrådets hemsida norden.org. Intervjuer kommer att hållas löpande så ansök redan idag.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

NORDISKT GENRESURSCENTER

Placering

Lomma

Kontaktperson

Nordiskt Genresurscenter

Dela jobbannonsen

Anmäl annons