Jobbsafari är en del avschibsted logo

Gatuingenjör

Ängelholms Kommun · Ängelholm · Ansök senast 11 juli

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Ängelholm är landets första agila kommun!

Här tänker vi nytt och vi har därför byggt en unik utvecklings- och serviceorganisation helt fokuserad på medborgarservice och samarbete. Förutom att vi har huvuduppdrag istället för förvaltningar, är det unika med Ängelholms kommun vårt signalsystem och våra agila arenor.

Vi jobbar med vardagsinnovationer och får saker att hända. Samarbete är en självklar arbetsform för oss och med vårt agila arbetssätt har vi förutsättningarna och förmågan att anpassa oss i ett samhälle som ständigt förändras. Vi lever vår värdegrund: Öppenhet, Omtanke och Handlingskraft.

Ängelholm är dessutom en av Sveriges vackraste platser med kilometerlånga stränder, djupa skogar och öppna landskap och har bästa läget med utomordentliga kommunikationer till resten av Skåne, Sverige och kontinenten.

Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss? Läs mer på jobb.engelholm.se

I huvuduppdrag Samhälle arbetar vi långsiktigt och agilt med att forma en hållbar framtid för alla som vill leva och utvecklas i Ängelholms kommun. Vi står för en hög servicegrad och arbetar med stadsmiljö, detaljplaner, bygglov, miljö, vatten och avlopp, kultur, fritid och idrott, samt utförarorganisationerna Intraprenad, Måltidsservice och Lokalvårdservice. Vi är 450 medarbetare och omsätter 550 miljoner i drift, samt 180 miljoner i investeringar.

Stadsmiljö är en beställarenhet inom Huvuduppdrag Samhälle, som är ett av tre huvuduppdrag i Ängelholms kommun. Enheten omsätter 75 miljoner årligen i drift- och underhållsarbeten, samt 25 miljoner i investeringar och ansvarar för planering, nyanläggning och drift av Ängelholms 31 mil gator och gc-vägar, 30 brokonstruktioner och totalt 350 ha parker, grönområden, lekplatser, skogar och stränder. Tillsammans utvecklar vi ett attraktivt och hållbart Ängelholm.

Arbetsuppgifter

Vi söker en gatuingenjör som gillar ett flexibelt arbete med många kontaktytor. I tjänsten ingår ansvar för drift- och underhållsarbetet av kommunens vägar och gator, dagvattenhantering, renhållning samt är kommunens kontaktperson gällande hushållsnära avfall. Det innebär att du planerar och beställer arbetena av interna och externa utförare. Nära samarbete sker med gatuingenjör som ansvarar för beläggningsarbete och ni täcker upp för varandra vid behov. I arbetet ingår också att hålla driftkartor uppdaterade inom ansvarsområdet., samt teknikansvarig i gatuprojekt. I uppdraget ingår att skriva tjänsteutlåtande, vara föredragande i nämnd, samt att hantera felanmälningar och Åsikter.

Tjänsten innebär att du måste ha en helhetssyn och tänka långsiktigt för att effektivisera och utveckla. Kommunen har bland annat påbörjat ett projekt om Smart City i ett samarbete med Familjen Helsingborg. Tjänsten kräver ett mycket nära samarbete inom kommunen, både internt och externa. Du arbetar utifrån en budget för ditt ansvarsområde och rapporterar direkt till enhetschef. Vi ser att arbetet utförs resultatorienterat, långsiktigt och strategiskt för att på så sätt skapa mervärde för Ängelholm. Arbetet ska alltid genomsyras av kommunens ledord: Öppenhet, Omtanke och Handlingskraft.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har flerårig vana av drift- och underhållsarbetet av gator, gc-vägar, torg i offentlig verksamhet. Det gäller renhållning, dagvattenhantering, vinterväghållning och gatusopning, framtagning av drift- och underhållsinstruktioner samt budgetuppföljning.
Rollen kräver att du är driven och kan arbeta både självständigt men också i team. Du är utvecklingsinriktad och gillar att jobba mot långsiktiga mål, samtidigt som du är flexibel och öppen för olika vägar fram till målen. Du drivs av att skapa nya lösningar och ser en stor potential inom den digitala utvecklingen inom Smart City.

Du har relevant högskoleutbildning eller annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har god kommunikationsförmåga i svenska både i tal och skrift. Meriterande är erfarenhet av att ha arbetat med gatudrift, TA-planer, grävtillstånd, transportdispenser, parkskötsel eller lekplatsskötsel. Du har mycket god datorvana och god kunskap i att arbeta med Officepaktet. B-körkort är ett krav. Utbildning och erfarenhet i LOU, AMA och GIS är meriterande.

Du har erfarenhet av att arbeta i offentlig verksamhet men vi ser också stora kvaliteter i nya perspektiv från näringslivet. Har du utöver detta ett brett samhällsintresse och en nyfikenhet att testa nya lösningar för att driva på samhällsutvecklingen mot en smartare och mer hållbar stad? Då vill vi gärna komma i kontakt med dig!

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:A1039302

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Ängelholms Kommun

Placering

Ängelholm

Kontaktperson

Enhetschef Annika Enberg

0431-87000

Dela jobbannonsen

Anmäl annons