Jobbsafari är en del avschibsted logo

Fuktspecialist - Teknik och Hållbarhet

NCC · Solna

·

Ansök senast 31 jan.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vi söker en fuktspecialist som kommer att arbeta inom NCC:s hållbarhetsenhet med fuktfrågor och utredningar samt fungera som expertstöd i våra projekt.

Som uppdragsledare kommer du att vara ansvarig för uppdrag du själv arbetar i samt leda och samordna andra som jobbar med energi och hållbarhet i samma byggprojekt.

Som fuktspecialist kommer du tillhöra enheten Hållbarhet med kompetens inom miljö, energi, fukt och byggnadsfysik. Verksamheten är fokuserad på stöd, rådgivning, och utveckling i både projekterings- och produktionsfasen av byggprojekt som drivs av NCC. Tillsammans med dina kollegor kommer du även att hjälpa NCC att vinna affärer och stärka affärsnyttan.

Här är dina nya utmaningar

Du kommer framförallt att arbeta med fuktstöd till projektering och produktion samt skadeutredningar. Arbetet utförs i alla skeden i våra byggprojekt och innebär kontakter med NCC:s projektorganisationer runt om i landet. För att uppnå rätt resultat i projekten kommer du ha nära samverkan med dessa. Det är därför viktigt att du har förmågan att på ett pedagogiskt sätt kunna förklara resultat och samband i projektets olika delar.

Arbetsuppgifter är bland annat:
  • Ansvara för uppdrag du själv arbetar i samt leda och samordna andra
  • Rådgivning och stöd i fuktfrågor till produktion, projektering samt vid anbud
  • Fuktsakkunnig eller stöd till fuktsakkunnig i projekt som innefattar alla typer av byggnader
  • Hantering av fuktfrågor i samband med olika miljöcertifieringar såsom Miljöbyggnad och BREEAM
  • Utredning av fuktrelaterade problem i produktion och åt eftermarknad
  • Fuktutbildningar
Önskvärda erfarenheter och egenskaper

Du har en examen som högskole- eller civilingenjör med erfarenhet av arbete inom byggnadsfysik samt av att leda och driva uppdrag/projekt. Det är meriterande om du tex är Byggdoktor, diplomerad fuktsakkunnig eller har längre erfarenhet av skadeutredningar och mätningar.

Som person är du noggrann, självgående och har en pedagogisk förmåga. Du trivs bra med att utföra arbetsuppgifter såväl i grupp som självständigt. Du har en god förmåga att planera, driva och administrera uppdrag. För att lyckas i rollen har du en flexibilitet i ditt sätt att arbete, en förmåga och erfarenhet sedan tidigare att jobba i miljöer där du snabbt behöver ställa om och anpassa dig efter ändrade förutsättningar och planer.

Vi erbjuder

Här på NCC erbjuds du en plats i en organisation med sunda värderingar, höga hållbarhetsambitioner och en stark vilja att lyckas. Vi har en bra gemenskap med lärande kultur och detta är bidragande orsaker till att vi har många nöjda och stolta medarbetare.

Du kommer att jobba i ett stort entreprenörsföretag med en ständig närhet till produktionssidan och stor möjlighet till återkoppling och erfarenhetsåterföring. Tillsammans med våra kollegor får vi följa projekten vi arbetar i från tidiga skeden till färdig byggnad. I detta ligger mycket av vår styrka och drivkraft. Vi spelar också en aktiv roll i utvecklingen av NCC:s arbete inom fuktområdet och deltar även i både interna och externa utvecklingsprojekt.

Vi har ett bra utbyte mellan våra kontor där du kommer att få ta del av erfarenheter från kolleger och projekt i andra delar av landet.

Vi är stolta över att kunna erbjuda våra medarbetare utvecklingsmöjligheter i en spännande arbetsmiljö. Vi har en bra variation på arbetsplatser där du kommer att möta olika typer av utmaningar och snabbt få möjlighet till ansvar.

Ytterligare information

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på NCC:s huvudkontor i Solna. Resor i tjänsten förekommer, främst i Stockholm/Mälardalen. B-körkort krävs för tjänsten. Du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift.

Vill du veta mer om tjänsten? Kontakta gärna gruppchef, Fredrik Gränne, 070-227 46 76 eller HR-specialist Rekrytering Karin Österman de Wall, 079-078 72 10. Registrera din ansökan och CV nedan, gärna så snart som möjligt eftersom urvalet görs löpande, dock senast 2021-01-31.

Vi ser fram emot din ansökan!


Om oss


På NCC blir du en del i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas tillsammans

Varje dag tar våra över 15 500 medarbetare beslut som förbättrar människors vardag, både idag och i morgon. Här arbetar du i en stark gemenskap tillsammans med engagerade och professionella kollegor som drivs av att lära nytt, nå uppsatta mål, dela erfarenheter och göra verklig skillnad tillsammans. Vi utmanar oss själva för att driva utvecklingen och skapar hållbara lösningar som för samhället framåt med ny kunskap.

Som ett av Nordens ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretag utvecklar vi kommersiella fastigheter, bygger skolor, sjukhus, bostäder, vägar, broar och annan infrastruktur som formar vårt sätt att leva, arbeta och resa i samhället. Genom vår industriverksamhet erbjuder vi produkter och tjänster med inriktning på stenmaterial och asfaltsproduktion, beläggningsuppdrag.

Vi värnar ett hållbart arbetsliv med starkt fokus på säkerhet, personlig utveckling och balans mellan jobb och fritid.

NCC ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

NCC

Placering

Solna