Jobbsafari är en del avschibsted logo

Fritidsledare

Värmdö Kommun · Värmdö · Ansök senast 1 dec.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

På Fritidsgårdsenheten
är vår ambition att alla som besöker vår verksamhet ska känna sig välkomna och delaktiga. Vi tar tillvara på våra medarbetares egna drivkrafter, kunskaper och erfarenheter och uppmuntrar alla till egna initiativ. Arbetsuppgifterna är därför varierande och tillsammans med arbetsgruppen och våra besökare vill vi skapa ett kreativt klimat. Verksamheten bygger på unga personers inflytande och medskapande. Vi arbetar ständigt med att utveckla den öppna verksamheten, både fysiskt och digitalt.

Rollen som
fritidsledare innebär att du arbetar främjande och att du bygger relationer genom mötet med ungdomar både fysiskt och digitalt. Du ska värna rätten till en trygg, utvecklande, meningsfull och lustfylld fritid för Värmdö kommuns ungdomar samt skapa förutsättningar för en trygg fritid som präglas av integration och jämställdhet för att främja fysisk och psykisk hälsa.

Vi söker dig som
är utbildad fritidsledare eller har pedagogisk eftergymnasial utbildning och/eller erfarenhet som bedöms likvärdig.

För den första rollen behöver du ha erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar i öppen verksamhet. Att ha arbetat med ungdomar inom NPF-spektra och andra funktionsvariationer är meriterande. Du har dokumenterad kunskap och erfarenhet av storytelling, filmproduktion samt stillbildsfotografering och vill coacha ungdomar att skapa genom olika visuella uttryck. Du vet hur du på ett pedagogiskt sätt för över kunskap till andra, för sedan tillsammans producera material i verksamheten. Självklart arbetar du normkreativt, med kunskap kring diskrimineringsgrunderna för att möjliggöra en jämställd verksamhet! Arbetet tar avstamp i demokratiska värderingar, barnkonventionen och mänskliga rättigheter vilket innebär att vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
För den andra rollen behöver du ha erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar i öppen verksamhet. Erfarenhet av att utifrån uppfattade och presenterade behov arbeta i projektform för att skapa förutsättningar att forma verksamhet tillsammans med unga, är ett krav. Till vår kommande Redaktion behöver vi viss spetskompetens. Du har dokumenterad kunskap och erfarenhet av storytelling, journalistik, layout samt kommunikation och vill coacha ungdomar att skapa texter och material. Tillsammans ska ni bevaka att unga personers röster hörs i frågor som berör dem. Du vet hur du på ett pedagogiskt sätt för över kunskap till andra, för att sedan tillsammans producera material i verksamheten. Självklart arbetar du normkreativt, med kunskap kring diskrimineringsgrunderna för att möjliggöra en jämställd verksamhet! Arbetet tar avstamp i demokratiska värderingar, barnkonventionen och mänskliga rättigheter vilket innebär att vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.

Ansökan

Du söker tjänsterna via vårt webbaserade rekryteringsverktyg. Klicka på "sök tjänst" nedan och följ sedan instruktionerna. Märk din ansökan med "fritidsledare 1" eller "fritidsledare 2". Välkommen med din ansökan senast den 1 december 2020

Vill du veta mer
är du välkommen att kontakta Jenny Danielsson, resultatenhetschef, 08-570 48 223. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Värmdö Kommun

Placering

Värmdö

Kontaktperson

Värmdö Kommun

08-57047000

Dela jobbannonsen

Anmäl annons