Jobbsafari är en del avschibsted logo

Fritidsledare i öppen ungdomsverksamhet

Lerums kommun · Lerum · Ansök senast 20 dec.

Deltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Om arbetsplatsen
Den öppna ungdomsverksamheten i Lerums kommun syftar till att stödja ungdomar i deras sociala tillvaro, stärka deras självkänsla samt arbeta för trygghet och trivsel. Verksamheten skall även främja egna initiativ som leder till en ungdomsproducerad verksamhet. Den öppna ungdomsverksamheten i Lerums kommun står på två ben. Det ena benet är den fysiska platsen, fritidsgården, vilken bedrivs i nära samarbete med Alléskolan i Floda. Här arbetar fritidsledarna tillsammans i ett arbetslag och organiserar för aktiviteterna på "Gården". Arbetslaget har ansvar för planering och utvärdering av fritidsgårdsverksamheten. Kommunen har tillgång till utbudet i KEKS. Under skoldagen arbetar fritidsledarna med rastverksamhet eller annat erforderligt arbete på skolan. Det andra benet är fristående aktiviteter, som sker i samverkan med de båda andra fritidsgårdarna i Lerum. Aktiviteterna sker regelbundet, enligt ett gemensamt framtaget årshjul och en kommungemensam planering. Det är fritidsgårdspersonal med olika kompetenser som ansvarar för aktiviteterna, som sker på flexibla platser och är anpassade för olika målgrupper. Fritidsgårdarnas personal träffas regelbundet i nätverksmöten. Gården ligger i samma lokaler som Alléskolan, en 6-9 skola i Floda med ca 590 elever. Skolan präglas av ett samarbetande klimat och vi hoppas att du precis som vi värdesätter att ha kul och trivsamt på vårt jobb. Alléskolan ligger nära pendelstationen i Floda och flertalet av våra medarbetare pendlar från både Alingsås och Göteborg.

Arbetsuppgifter
Vi söker en fritidsledare som kompletterar kollegorna i arbetslaget. Du får gärna ha ett kreativt intresse (inom konst, it, drama eller annat) och erfarenhet av att leda arbete där ungdomar fått utforska och utvecklas via kreativa processer. Som fritidsledare är du nyfiken på och lyhörd för ungdomarnas behov och önskemål. Vi söker dig som tillsammans med arbetskamraterna ska se till att ungdomarnas delaktighet och inflytande i vår verksamhet ska bli verklighet. Vi vill alltså att du, liksom vi, är öppen för nya utmaningar, nytänkande, inspirerande och en trygg förebild för våra ungdomar. Tjänsten omfattar 75%.

Kvalifikationer
Vi ser gärna att du har fritidsledarutbildning eller vad vi bedömer vara likvärdig kompetens. Du ska ha erfarenhet av tidigare arbete med ungdomar i öppen och riktad verksamhet, Du ska ha ett professionellt förhållningssätt och bemötande. Din människosyn baseras på "allas lika värde". Du ser ungdomars styrkor och arbetar utifrån det. Du uppskattar att arbeta i team och ser vinsten med vad ett sådant samarbete innebär. I tjänsten ingår både dag- och kvällstjänstgöring. Vår vision är att skapa en trygg och kreativ verksamhet där ungdomarna vill producera sin egen fritid med vårt stöd. Känner du likadant ska du söka den här tjänsten. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Kommunens vision lyfter fram ledorden hållbarhet, kreativitet och inflytande vilket genomsyrar vårt arbete. Vi är cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 42 000 invånare. Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill främja en god arbetsmiljö där det går att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen ber vi dig skicka in din ansökan via den här länken, och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför den här rekryteringen har vi redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda. Vi undanber oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Lerums kommun

Placering

Lerum

Kontaktperson

Malin Friberg

0302-521668

Dela jobbannonsen

Anmäl annons