Jobbsafari är en del avschibsted logo

Fritidskonsulent

Karlstads Kommun · Karlstad · Ansök senast 15 maj

Heltid · Tillsvidareanställning

Fritidskonsulent

Kultur- och fritidsförvaltningen, Idrott och fritid
Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för kommunens bad- och idrottsanläggningar, fritidsgårdar, parklekar, bibliotek, kommunarkiv och konst i offentlig miljö. Vi driver Alster herrgård - Gustaf Frödings minnesgård, teaterbiografen Arenan, Skaparverkstan, UNO - Ungdomens hus och Seniorernas hus. Våra cirka 240 medarbetare skapar goda förutsättningar för idrotten, kulturen och föreningslivet.

Idrott och fritid ansvarar för drift och underhåll av ett stort antal fotbollsplaner, idrottsplatser, motionsspår och skidspår runt om i kommunen. Verksamheten ansvarar även för en rad stora idrottsanläggningar, bland annat Tingvalla isstadion, nya arenaområdet och Racketcenter samt en ishall i Vålberg. I ansvarsområdet ligger också stöd till idrotts- och fritidsföreningar, såväl ekonomiskt stöd som stöd i form av konsultation och verksamhetsutveckling.

Inom verksamhetsområdet finns enheten Bad och sport som omfattar badverksamheten i Sundstabadet, Vålbergs simhall, utomhusanläggningen Parkbadet Kronan, sommarsimskolan utomhus och Sundstalägret. I verksamheten ingår också Sundsta idrottshus och Vålbergs sporthall.

Brinner du för föreningslivet och allas möjlighet till en aktiv fritid? Då kan du vara vår nya fritidskonsulent!

Vad gör du på jobbet?
Som fritidskonsulent hos oss får du vara med och påverka karlstadsbornas fritid. Dina arbetsuppgifter är varierande, alla med syfte att stötta och främja föreningsverksamheten. Ditt fokus är i huvudsak föreningarna som är kopplade till Sundstabadet, Sundsta idrottshus och Vålbergs sim- och sporthall. När du vill variera dig lite så är det lätt då du även har ansvaret för att driva och utveckla Karlstad kommuns stora och populära idrottsskola och andra verksamheter som riktar sig till barn och unga.

För att stärka vårt arbete med en aktiv fritid samarbetar du med flera andra aktörer både inom och utanför kommunen. Du har också fritidskonsulenter inom andra enheter i verksamheten att bolla med.

Eftersom barn och unga går i skolan på dagarna kan du behöva vara med vid deras arrangemang och möten på kvällar och helger. För att kunna ta dig runt i stan behöver du ha körkort.

Hur ser vi på jobbet?
Något av det viktigaste vi kan jobba med i vår verksamhet är barn och ungas möjligheter att möta och prova på olika idrotter och fritidsaktiviteter. Vi vill möjliggöra för Karlstads föreningar att kunna bedriva en så bra verksamhet som möjligt genom att erbjuda stöd som är anpassat till respektive förening. Det kan handla om utredning, handläggning, utbetalningar eller andra typer av stöd. En ständig dialog med olika föreningar är en förutsättning för att bygga en god relation och ge föreningarna det stöd som ger bäst förutsättningar för att utvecklas på bästa sätt.

Varför är det bra att jobba i Karlstads kommun?
Hos oss värdesätter vi ditt engagemang och din delaktighet. Vi vill utveckla och vi vågar tänka nytt. Hos oss får du vara med och göra skillnad för karlstadsborna! Att vi sen har en hel rad förmåner du får ta del av gör inte saken sämre.

Vem är du?
Du har en utbildning som kan vara bra att ha när man jobbar som fritidskonsulent. Det kan till exempel vara idrottsvetenskap, fritidsvetenskap, fritidsledarutbildning eller kanske rent av en idrottskonsulentutbildning. Kanske har du en utbildning som vi inte har tänkt på men som vi tycker är relevant i uppdraget.

Du har erfarenhet från föreningslivet och vilka förutsättningar som påverkar deras vardag. Du är van vid att ha många kontakter och ett aktivt nätverk. Har du tidigare jobbat inom fritidssektorn så är det ett plus. Du ser vad som behöver göras och du gör det! Om planerna ändras ser du det inte som ett problem utan som nya möjligheter.

Visst låter det här som du? Välkommen med din ansökan!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Karlstad
Län: Värmlands län
Land: Sverige

Kontakt
Stephan Hammar, 054-5402517
Jonas Kirvall, 054-5402431

Facklig företrädare
Vision, Katarina Carlsson, 054-5404757

Publicerat: 2022-04-29
Sista ansökningsdag: 2022-05-15

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Karlstads Kommun

Placering

Karlstad

Kontaktperson

Stephan Hammar

054-5402517

Dela jobbannonsen