Fritidsassistent till Radar72

Göteborgs Stad · Göteborg

·

Ansök senast 2 okt.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Om arbetsplatsen
I stadsdelsförvaltningen Östra Göteborg arbetar cirka 1800 medarbetare tillsammans för att möta invånarnas behov av service. Stadsdelen Östra Göteborg omfattar områdena Bergsjön, Gamlestaden, Kortedala, Kviberg och Utby och här bor drygt 50 000 invånare. Stadsdelen har goda kommunikationer och närhet till Göteborgs centrum. Här finns unika naturområden och en varierad bebyggelse där utveckling, förnyelse och expansion sker inom många områden. Stadsdelens struktur och mångfalden bland invånare och medarbetare gör arbetet hos oss utvecklande och lärorikt. Som anställd hos oss gör du en viktig insats för att Östra Göteborg ska vara ett attraktivt område att leva, verka och bo i. Genom ditt arbete är du med och utvecklar staden tillsammans med andra. Vill du vara en del av detta?

Arbetsuppgifter
Som fritidsassistent skapar du en aktiv fritid och en trygg miljö för de barn, ungdomar och vuxna som bor i stadsdelen. Tjänsten inom vår ungdomssatsning handlar om att stimulera till och stödja aktiviteter som bygger på och förutsätter de ungas (15-20 år) eget aktiva engagemang och ansvarstagande. Våra ungdomar ska vara med i beslut som tas i verksamheten och vi ska driva många processer tillsammans på deras initiativ. Fritidsverksamhet är frivillig - hit kommer de unga för att de själva vill. Det är därför viktigt att du som fritidsassistent utvecklar våra verksamheter och visar på vad som händer hos oss samt får ungdomarna att känna sig välkomna. Nu söker vi en kollega till Radar 72, då en av våra anställda går vidare till annat uppdrag inom Göteborgs Stad. Radar72 är en del av Ungdomssatsningen och är ett hus fullt av möjligheter för unga 15-20 år. Här finns bland annat kafé, dansstudio och musikstudio. Arbetet här genomsyras av inflytande, delaktighet och de ungas egen organisering. Läs mer om Ungdomssatsningen Radar72 här: https://goteborg.se/wps/myportal/enhetssida/ungdomssatsningen-radar-72/ Som fritidsassistent kommer du fortsätta att utveckla arbetet med de resurser vi har för ungas egna inflytande, den så kallade Radarpotten, och ha ett extra ansvar för inflytandearbetet inom Ungdomssatsningen. Du kommer också att ingå i arbetet med flytt till nya lokaler under 2021. Vi ingår i nätverket KEKS (kvalitet och kompetens i samverkan) och här arbetar vi aktivt för ökat inflytande och delaktighet för ungdomsverksamheten. En del är att vi kvalitetssäkrar genom KEKSs loggbokssystem och enkäter för våra brukare. Du arbetar minst två kvällar i veckan, samt minst en helg i månaden. Du kommer även att tjänstgöra vid andra arrangemang som förekommer, utifrån målgruppens, verksamhetens och stadens behov.

Kvalifikationer
För tjänsten som fritidsassistent söker vi dig som har en fritidsledarutbildning eller annan relevant eftergymnasial ledarutbildning på minst två år med inriktning mot målgruppen, till exempel socionom eller pedagog. Du har erfarenhet av att arbeta för ungas egna inflytande och det är meriterande om du därtill har kompetens inom media, till exempel podcasts, foto/film och sociala medier, samt av att skriva projektansökningar. Ungdomssatsningen stimulerar till internationella samarbeten och kulturmöten. Därför ser vi gärna att du har ett intresse och/eller bakgrund kring dessa frågor, såsom samarbeten inom EU eller volontärarbeten. Utöver detta ser vi positivt på om du har erfarenhet av ett normkritiskt arbetssätt. Eftersom fritidsverksamheten är frivillig är det viktigt att du som fritidsassistent är duktig på att uppmuntra deltagande och motivation. Detta gör du genom att bidra med övertygande argument och tillföra entusiasm och energi. Du är utåtriktad och socialt aktiv i yrkessammanhang och genom att du trivs i mötet med andra, har du förmåga att hitta möjligheter till relevanta samarbeten. Du arbetar gärna tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål. Du som söker tar initiativ och ansvar för att arbetet går framåt, oavsett om du arbetar ensam eller i samarbete. Du tar dina uppgifter på allvar, är mån om att slutföra det du påbörjat och ser till att arbetet blir utfört på rätt sätt. Tjänsten ställer krav på goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift. Om du dessutom behärskar andra språk ser vi det som meriterande. Låter det som en tjänst för dig? Varmt välkommen med din ansökan! I den här rekryteringen kommer du som söker att få svara på ett antal frågor där vi ber dig beskriva din kompetens inom efterfrågat område. I urvalet kommer vi att utgå ifrån dessa svar som komplement till ditt CV, och alltså inte använda personligt brev som ansökningshandling.

Övrigt
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för Göteborgs invånare, besökare och företagare. Som medarbetare i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter. Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. I Östra Göteborg arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Som anställd erbjuds du ett friskvårdsbidrag och även ett flertal rabatterade aktiviteter. Rökfri arbetstid tillämpas i hela förvaltningen. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önska använda, undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om komptensförmedling samt annonserings- och rekryteringshjälp.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Göteborgs Stad

Placering

Göteborg

Kontaktperson

Åsa Grellsgård

031-3654115