Fritidsassistent till Allaktivitetshuset på Apelgård

Malmö stad · Malmö

·

Ansök senast 10 dec.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och göra Malmö bättre? Sök då tjänsten som Fritidsassistent!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en engagerad medarbetare till allaktivitetshuset på Apelgård i Malmö. Arbetet är mångfasetterat och vi söker dig som vill vara med och göra skillnad på riktigt. De huvudsakliga arbetsuppgifterna kommer att handla om att planera, leda och genomföra aktiviteter på Allaktivitetshuset. Aktiviteterna tas fram efter önskemål från de som ska genomföra dem, dvs Malmöborna. Vidare arbetar man med att samverka och utveckla samarbeten med lokala aktörer samt boende i området. Det finns därutöver ett tydligt uppdrag att rekrytera nya deltagare till aktiviteter.

Arbetet bedrivs både enskilt och i grupp tillsammans med kollegor och andra samarbetspartners. Din roll kommer i dessa samarbeten vara att aktivt medverka och hålla i de event som anordnas av mötesplatsen och/eller andra samarbetspartners. Du kommer även arbeta med uppsökande verksamhet med frivilliggrupper och boende i området.

Du kommer att ha ett särskilt uppdrag att ansvara för vissa administrativa uppgifter. Dessa kan till exempel vara: ansvar för arbete med jämställdhetsanalys och framtagande, utförande samt analys av enkäter.

Kvalifikationer

Du ska ha en tvåårig Fritidsledarutbildning, eller annan motsvarande högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du ska även ha:
  • erfarenhet av att driva, planera och utvärdera liknande verksamhet.
  • erfarenheter av att verka i utvecklingsområden.
  • erfarenheter av att delta i och utveckla aktiviteter i samarbete med andra aktörer såsom skola, polis, civilsamhälle m.fl.
  • goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.
Det är meriterande om du har:
  • utbildning i mänskliga rättigheter
  • utbildning i organisaltion och ledarskap
  • erfarenhet av att arbeta i politiskt styrd organisation.
  • erfarenhet av att arbeta med volontärer och frivilliga.
  • erfarenhet av att leda barn- och ungdomsgrupper.
  • talar eller skriver något av Malmös andra stora språk.
Vi söker dig som är serviceinriktad och kommunikativ. Du ska vara en bra lyssnare och ha en god förmåga att skapa och underhålla kontakter. Du ska vara väldigt bra på att samarbeta med andra, vara utvecklingsinriktad och flexibel. Du ska också vara noggrann och strukturerad och ha ett sinne för administration.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Om arbetsplatsen

Kulturförvaltningen bedriver i dagsläget tre Allaktivitetshus, ett på Hermodsdal, ett på Lindängen och ett i Apelgård. Allaktivitetshusen använder sig av skolans lokaler på eftermiddagar, kvällar och helger och erbjuder gratis aktiviteter till boende i området i alla åldrar. Verksamheten grundar sig på medborgarnas behov och önskemål och arbetet sker i nära dialog med de boende i områdena. Allaktivitetshusen är en föränderlig verksamhet som alltid utvecklas. Verksamheterna präglas av mångfald, människors lika värde, ansvarstagande och möjlighet till påverkan. Stor vikt läggs vid människors möjligheter till inflytande och delaktighet. Allaktivitetshusen är en del av Kulturarrangemang och Mötesplatser inom Kulturförvaltningen, vilken är den avdelningen som har förmånen och att jobba nära och i många fall tillsammans med medborgarna.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse

Övrigt

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så märker du kanske att du söker till denna tjänst på ett nytt sätt. Vi byter rekryteringssystem för att det ska vara enklare för dig att söka våra tjänster. Om du vill återanvända en ansökan du gjort för en tidigare tjänst hos oss kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Malmö stad

Placering

Malmö

Kontaktperson

Said Mekahal

0733526645