Jobbsafari är en del avschibsted logo

Friluftslivshandläggare till Naturvårdsverket

Friluftslivshandläggare till Naturvårdsverket

Naturvårdsverket Östersund · Östersund · Ansök senast 17 okt.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Är du vår nya kollega som vill vara med och utveckla det hållbara friluftslivet? Just nu ser vi ett starkt ökat intresse för friluftsliv, både bland utövare och aktörer. Vi söker nu dig som vill bidra till utveckling av friluftslivsfrågorna på en helt ny enhet för friluftsliv på Naturvårdsverket och som tillsammans med övriga medarbetare på enheten vill arbeta med att utveckla arbetet med friluftslivet.

På Friluftslivsenheten är vi idag 9 medarbetare som på olika sätt arbetar med samordning och utveckling av friluftslivsfrågor. Enheten arbetar med samordning av alla Sveriges naturum, landets statliga fjälleder och låglandsleder, samt allemansrätt och naturturism.

En grupp på enheten har särskilt fokus på fjällsäkerhetsfrågor. I denna grupp ingår att drifta och utveckla Naturvårdsverkets lavinprognostjänst, vara huvudman för svenska lavinutbildningar, samt att samordna Fjällsäkerhetsrådet och Nationella Snöskoterrådet.

Vi är en arbetsplats som erbjuder dig samarbetsinriktade kollegor och ett närvarande ledarskap där vi samlas kring vårt uppdrag som syftar till att skapa förutsättningar för människors vistelse i naturen.

Dina arbetsuppgifter

I denna tjänst kommer du arbeta både med egna ansvarsområden och tillsammans i team. Beroende på kompetens och intresse, samt enhetens behov, kan arbetsuppgifterna innebära följande; Arbete med vägledning kring låglandsleder/vandringsleder, delta i samordning av friluftslivsmålen, beställa kunskapsunderlag om friluftslivet och friluftslivsutövandet, kommunikation om friluftsliv och allemansrätt, återrapportering av friluftslivsarbete och anslag, samt planera och genomföra nätverksträffar.

Arbetet kommer ske i nära samverkan med kollegor på enheten, kollegor på övriga enheter på Naturvårdsverket, övriga myndigheter, organisationer inom friluftslivsarbetet eller angränsande arbetsområden.

Din kompetens

Vi söker dig som har universitets/högskoleutbildning (minst 3 år) inom relevant arbetsområde, ex samhällsvetenskap, naturvetenskap, juridik, miljövetenskap eller annan likvärdig utbildning. Du bör ha minst 1 års arbetslivserfarenhet inom stat, kommun eller erfarenhet från privat sektor som är relevant för tjänsten. Arbetslivserfarenhet inom friluftslivsområdet är meriterande. Du bör ha erfarenhet av upphandlingar och vara bekant med beställarrollen. Du bör också ha erfarenhet av att hantera många aktörer och samverka med människor med olika kompetenser.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper där vi ser att du har god samarbetsförmåga och har bra kommunikativa förmågor i såväl tal som skrift. Vidare har du lätt att sätta dig in i nya frågor, är flexibel och har en förmåga att ta egna initiativ och att arbeta självgående.

Om anställningen

Anställningen är en visstidsanställning på heltid under 12 månader med möjlighet till förlängning. Anställningens placering är Stockholm alternativt Östersund. Friluftslivsenheten har medarbetare på båda orterna.

Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Resor kan förekomma under normala förhållanden i tjänsten, främst inom Sverige men också Norden. Resor kan även förekomma inom EU och internationellt.

Självklart delar du vår värdegrund; lyhörd, professionell och offensiv.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 17 oktober.

Kontakt

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta följande personer via växeln, tel.nr. 010-698 10 00.

Mia Yri, enhetschef Friluftslivsenheten

Eva Stighäll, handläggare Friluftslivsenheten

Ficre Zehaie, facklig representant, ST

Lotta Lagerberg, facklig representant, Saco

Om Naturvårdsverket

Naturvårdsverket har en central roll i miljöarbetet och arbetar pådrivande, stödjande och samlande vid genomförandet av miljöpolitiken. Vi ansvarar för frågor som handlar om klimat och luft, mark, biologisk mångfald, förorenade områden, kretslopp och avfall, miljöövervakning samt miljöforskning. Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss se www.naturvardsverket.se/Om-Naturvardsverket/Jobba-hos-oss

Naturvårdsverket eftersträvar en arbetsplats präglad av jämställdhet och mångfald. Vi ser att medarbetare med olika bakgrund och erfarenheter är en viktig förutsättning för detta.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Naturvårdsverket Östersund

Placering

Östersund

Kontaktperson

Naturvårdsverket

Dela jobbannonsen

Anmäl annons