Framåt nöjesreporter med nyhetsfokus sökes till Aftonbladet nöje!

Aftonbladet · Stockholm

·

Ansök senast 13 dec.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Corona har gjort tydligt hur viktig nöjesbranschen är i våra liv. Konserter har ställts in och tv-serierna har blivit ett viktigare sällskap än innan. Det har gjort behovet av allt ifrån tv-tips till information om nuvarande nyhetsläge viktigt för svenska folket.

Nöjesbranschen är dessutom en av våra mäktigaste branscher som omsätter miljarder och påverkar våra demokratiska val. Aftonbladet nöje är Skandinaviens största förmedlare av nöjesnyheter. Dagligen engagerar och informerar vi miljoner läsare med de största nyheterna och snackisarna kring tv, musik, film och kändisliv. Våra läsare älskar mixen av tunga avslöjanden och lättare kortisar och vi brinner för den. Det hoppas vi att du också gör, för nu söker vi en fast kvällsreporter för tillsvidareanställning som vill vara med och göra Sveriges bästa nöjesjournalistik i vårt nöjesteam vid redaktionen mitt i centrala Stockholm.

Du ska ha erfarenhet av arbete på redaktion, helst på nöjesavdelning. Vidare uppskattar du variationen och oförutsägbarheten under en arbetsdag i att varva liverapportering från Idol med en lättare text om Kardashians och tyngre artiklar baserat på årsredovisningar eller ett samtal till polisen kring ett pågående nyhetsläge.

Du är en driven och idérik journalist som tycker det är kul att komplettera din nyhetstext med ett inhopp i vår tv-studio. Du får gärna tycka om att paketera journalistik som podd och i sociala medier-form, till exempel inlägg/Instagram story och livesändning på Instagram. Har du järnkoll på nöjesutbudet som lockar unga är det extra meriterande, från tonåren och uppåt.

I din roll ska brinnande Just nu-nyheter ut snabbt, med rätt tonträff i text och rubrik för att sedan byggas ut allt eftersom. Aftonbladet nöje är en tajt och familjär redaktion där du självklart får utrymme att växa i din roll, men webbredaktörserfarenhet och kunskap inom SEO och SMO är också starkt meriterande.

Aftonbladet nöje är ett grupparbete där du som medarbetare har stor chans att påverka vad vi bevakar och hur vi gör det. Ett stabilt fokus på att snabbt leverera senaste nytt i gedigna texter är förstås centralt. God känsla och erfarenhet kring pressetiska avvägningar lär man sig allt eftersom men är starkt meriterande.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst som tillsätts tidigt under 2021. Vi genomför bakgrundskontroller på slutkandidater och tar kontakt samt kallar till intervjuer fortlöpande.

Så vad väntar du på? Hör av dig med din ansökan! Vi ser fram emot att läsa den.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Aftonbladet

Placering

Stockholm