Jobbsafari är en del avschibsted logo

Förstelärare till Komvux Malmö!

Förstelärare till Komvux Malmö!

Malmö stad · Malmö · Ansök senast 16 dec.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Arbetsuppgifter

Komvux Malmö, Kungsgatan 44, söker nu förstelärare med ämnesbehörighet inom matematik på grundläggande nivå.

Huvuduppdraget för förstelärarna är att förstärka det pedagogiska utvecklingsarbetet för högre måluppfyllelse på Komvux Malmö utifrån aktuell forskning. I ditt uppdrag som förstelärare kommer du ha särskilt ansvar för utveckling av undervisningen inom grundläggande utbildningar vid Komvux Malmö. Med dina kunskaper bidrar du till processer som stärker utbildningskedjan inom Komvux. Minst 50 % av förstelärarens tjänst är undervisning och uppgifter som hör till undervisningen.

I uppdraget som förstelärare ingår det att sprida ämneskunskaper och yrkesskicklighet till fler lärare och annan personal, i detta ingår handledning av dina kollegor. Som förstelärare tar du ett särskilt ansvar för ämnesutveckling, allmän- och ämnesdidaktisk utveckling samt för det systematiska kvalitetsarbetet. Ett utmanande, meningsfullt och roligt uppdrag!

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten ska du vara legitimerad lärare med behörighet att undervisa i matematik på grundläggande nivå. Det är meriterande om du är ämnesbehörig även i matematik eller programmering på gymnasial nivå eller i engelska eller svenska som andraspråk på grundläggande nivå.

Vidare har du minst fyra års dokumenterat väl vitsordat arbete med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar inom skolväsendet samt har visat särskilt god förmåga att utveckla undervisningen och elevernas studieresultat. Du ska även i övrigt av huvudman bedömas vara särskilt kvalificerad för undervisning och uppgifter som hör till undervisningen.

Det är en fördel om du har erfarenhet av att undervisa vuxna. Likaså är det en fördel om du har erfarenhet av handledning av kollegor och erfarenheter av att driva förbättringsprocesser eller projekt. Övriga kompetenser som är relevanta för tjänsten är formativ och summativ bedömningskompetens, digital kompetens samt kompetens i språkutvecklande ämnesundervisning.

För att lyckas med uppdraget som förstelärare förväntar vi oss att du har ett förhållningssätt som håller fokus på måluppfyllelse genom uppföljning och analys. Din syn på skolutveckling tar sin utgångspunkt i skolforskning och du undervisar utifrån ett vetenskapligt förhållningssätt. Det är viktigt att du ser den samlade skolorganisationen som en lärande organisation. Du tillämpar metoder och har ett förhållningssätt som synliggör varje elevs lärande samt skapar och upprätthåller goda relationer med elever, kollegor och kontaktpersoner.

Goda kunskaper i svenska i tal och skrift är en förutsättning för denna tjänst.

Varmt välkommen med din ansökan! Urval sker löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag. Tillsättning sker först efter sista ansökningsdatum.

Om arbetsplatsen

Inom Grundläggande Vuxenutbildning arbetar vi med teoretiska kurser på samma utbildningsnivå som inom grundskolan, men för vuxna elever. Vi erbjuder klassrumskurser, där lärarledd undervisning är dominerande. Vi erbjuder även distanskurser, där undervisningen sker via en digital lärplattform. I båda former används digitala verktyg. Utbildningen anpassas efter individens livssituation och kan därför läsas på heltid, deltid och kombineras med annan sysselsättning. Med bakgrund av detta erbjuds våra kurser i olika former: dagtid, kvällstid, distans och som sommarkurs. Hoppas att du vill vara en del av vår verksamhet! Vi erbjuder en plats i ett professionellt och engagerat lärarteam med fokus på vuxnas lärande och det livslånga lärandet.

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast möjligt

Övrigt

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Malmö stad

Placering

Malmö

Dela jobbannonsen

Anmäl annons