Jobbsafari är en del avschibsted logo

Förstelärare Matematik, No och teknik åk. 4-6 till Örtagårdsskolan

Förstelärare Matematik, No och teknik åk. 4-6 till Örtagårdsskolan

Malmö Stad Projekt · Malmö · Ansök senast 20 feb.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Arbetsuppgifter

Är du en riktigt skicklig lärare som vill arbeta med att bedriva pedagogisk utveckling parallellt med ditt läraruppdrag? Då kan du vara den vi söker när vi nu söker en förstelärare till Örtagårdsskolan i ämnena matematik, no och teknik. På skolan arbetar vi med  Singaporemodellen från årskurs 1-6 och det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat med den.

Örtagårdsskolan har idag 8 engagerade förstelärare som bedriver den pedagogiska utvecklingen på skolan på uppdrag av ledningsgruppen. Tillsammans med dina förstelärarkollegor och ledning driver du det kollegiala lärandet där vi skolövergripande samarbetar strukturerat och medvetet kring det systematiska kvalitetsarbetet. Det kan innefatta handledning av kollegor, leda arbetsgrupper, planera och genomföra studiedagar med mera. I nära samråd med skolledningen får du goda förutsättningar att planera, genomföra och utvärdera utvecklingsinsatsen/-insatserna som du är ansvarig för. Dina utvecklingsinsatser inspirerar dina kollegor och bidrar genom det till en högre måluppfyllelse.    

Samtidigt är huvuddelen av din tjänst undervisning. Du bedriver, så väl individuellt som i team, en varierad, kreativ och lustfylld undervisning för våra elever. Du hittar strategier för att nå varje elev och bidrar till ökad måluppfyllelse. Du planerar, bedömer, utvärderar och utvecklar den pedagogiska verksamheten i enlighet med skolans styrdokument och det systematiska kvalitetsarbetet. Försteläraren tjänstgör på sin egen arbetsplats men har också delvis ett kommun/förvaltningsövergripande uppdrag genom att sprida goda exempel. 

Som förstelärare på Örtagårdsskolan har du nedsättning i undervisningstid för att skapa utrymme att genomföra dina uppdrag.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad lärare med behörighet i matematik, no och teknik. Du behärskar svenska språket i tal och skrift. För att vara aktuell för uppdraget som förstelärare ska du, genom dokumentation, kunna redovisa för minst fyra års väl vitsordat arbete som behörig lärare. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av att handleda andra lärare eller driva pedagogiska utvecklingsprocesser. 

Utifrån evidensbaserad forskning kan du utveckla ditt arbete och med en god kännedom och vana arbetar du effektivt med relevanta digitala verktyg. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med våra elever, deras vårdnadshavare och alla dina kollegor på skolan.    

För att passa som förstelärare hos oss på Örtagårdsskolan är det viktigt att du trivs med att arbeta i en mångkulturell miljö där du ser möjligheter i olikheterna. Du är självständig och drivs av att utveckla undervisningens kvalité och vara delaktig i att leda skolutveckling. Du är lyhörd och nyfiken. Du är målmedveten och strävar alltid efter att kunna hitta de förutsättningar och göra de anpassningar som krävs för att eleven ska lyckas. Känner du att Örtagårdsskolan passar dig så ser vi framemot din ansökan. 

Välkommen med din ansökan! 

Om arbetsplatsen

Örtagårdsskolan är en F-9 grundskola och en 1-9 grundsärskola med ca 520 elever. Högstadiet har en parallell. Vi vill att alla elever ska lyckas i skolan genom att vara delaktiga i sitt eget lärande, Vi vill att alla elever ska utveckla en tilltro till sin egen förmåga för att kunna nå sin fulla potential. Skolans profil på 7-9 är “Kultur och media” Det bidrar till en lustfylld, kreativ och meningsfull undervisning där eleverna ges möjlighet att utveckla förmågor för en stark framtidstro. Vår mångkulturella lärmiljö präglas av en språkutvecklande undervisning på hela skolan i alla verksamheter. Ett nära samarbete mellan personal och skolledning gör att det blir tydligt för alla att vi arbetar i en gemensam och målmedveten riktning. Örtagårdsskolan är en övningsskola vilket innebär att vi har ett nära samarbete med Malmö Universitet.

Vår ledstjärna är att Örtagårdsskolan ska vara och är varje elevs bästa skola.

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Malmö Stad Projekt

Placering

Malmö

Dela jobbannonsen

Anmäl annons