Förstelärare inriktning Ma åk 1-3 till Annebergsskolan

Malmö stad · Malmö

·

Ansök senast 10 dec.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en förstelärare i årskurs 1-3 till Annebergsskolan. Vi söker dig med stort engagemang, driv och som vill vara med och utveckla vår undervisning i matematik.

I ditt arbete som förstelärare på Annebergsskolan utgår du från förvaltningens strategiska ramverk. Du stödjer och samarbetar med rektor och skolledning i arbetet mot skolans matematik- och språkutvecklande arbetssätt. Ditt arbete leder till ökad måluppfyllelse för skolans elever. Huvuddelen av din tjänst är undervisning och uppgifter som hör till undervisningen.

I ditt uppdrag ansvarar du för att arbetslaget gemensamt planerar, genomför, utvärderar och utvecklar sin undervisning utifrån identifierade behov på skolan och i arbetslaget. Du bedriver en egen undervisning av hög kvalitet och kan koppla den till forskning och beprövad erfarenhet. Du kan agera både modell samt observera och handleda dina kollegor för att utveckla deras undervisning utifrån de behov som finns.

Du leder ett disciplinerat kollegialt lärande utifrån analys av elevernas behov i de årskurser du ansvarar för. Du genomför självständigt och gemensamt med arbetslag och skolledning analyser av det egna, arbetslagets och skolans resultat.

I ditt uppdrag söker du ständigt nya vägar till utveckling och är nyfiken på det som kan leda till förbättring och utveckling i verksamheten. Du bidrar till att skolan utvecklar ett gemensamt undersökande förhållningssätt och en kultur som tar ansvar för varje elevs lärande och som utgår från att varje elev bär på möjligheten att lyckas.

Som förstelärare medverkar du till att:
  • Stärka kvaliteten i undervisningspraktiken
  • Stärka lärares förmåga att använda varandra som resurser i undervisningen
  • Stödja lärare att förankra undervisningen i forskning, vetenskap och beprövad erfarenhet
  • Främja mer likvärdig undervisning inom och mellan skolor
  • Skapa förutsättningar för lärare att gemensamt utveckla sin egen praktik
  • Lärare tillsammans driver sin egen professionsutveckling
Försteläraren tjänstgör på sin egen arbetsplats men har också delvis ett kommun-/förvaltningsövergripande uppdrag genom att nätverka och leda nätverk.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare och behörig lärare i matematik åk 1-3, och har erfarenhet av minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning som behörig lärare i matematik. Har du erfarenhet av att handleda andra lärare samt erfarenhet av att driva utvecklingsprocesser utifrån systematiskt kvalitetsarbete är det meriterande.

För att arbeta som förstelärare ska du ha visat särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat och ett starkt intresse för att utveckla undervisningen. Du ska ha ett förhållningssätt som håller fokus på måluppfyllelse genom uppföljning och analys. Du bedöms också som särskilt kvalificerad för undervisning och uppgifter som hör till undervisningen.

Du ska vara väl insatt i de styrdokument som reglerar skolans uppdrag samt ha förmåga att applicera dessa i ditt dagliga arbete. Som person är du driven och arbetar aktivt tillsammans med dina kollegor för att komma fram i processarbetet. Du arbetar självständig och ser vad som behöver göras och utvecklas i arbetet samtidigt som du tycker det är en självklarhet och trivs med teamarbete. För att trivas i rollen och på Annebergsskolan är du en flexibel person som lätt kan anpassa dig efter ändrade förutsättningar och som enkelt skapar relationer och kommunicerar med elever, kollegor och vårdnadshavare.

Om arbetsplatsen

Annebergsskolan är i en spännande nystart där skolan växer och går från en till tre parallellklasser. Vi söker dig som vill vara med och i ett nära samarbete med kollegerna bygga upp och utveckla denna verksamhet. Hos oss på Annebergsskolan är det högt värderat att vi möter barnen där de är och att vi brinner för kunskap och lust till lärande.

Annebergsskolan har två profiler, en läsprofil med syftet att väcka läslust hos våra elever och en hälsoprofil där fysisk aktivitet och lust till rörelse är centralt. Hösten 2020 flyttade skolan in i nybyggda skollokaler.

Skolan har ett distribuerande ledarskapet som ger dig som medarbetaren möjlighet att ta stort ansvar, inte endast för dina egna arbetsuppgifter, utan för hela skolans verksamhet.

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också!

Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Malmö stad

Placering

Malmö

Kontaktperson

Richard Ohlqvist

0708302291