Förstelärare i fritidshem, Hissmoskolan

Förstelärare i fritidshem, Hissmoskolan

KROKOMS KOMMUN · Krokom · Ansök senast 14 aug. (23 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Ett jobb med plats för gemenskap, utveckling och engagemang.

Till Hissmoskolan i centrala Krokom söker vi nu en legitimerad lärare mot fritidshem. Som förstelärare kommer du att vara med och leda, utveckla och samordna fritidsverksamheten hos oss. Vi har en god arbetsplats där arbetsmiljön är i fokus och vi alla hjälps åt. Vi står inför en spännande utveckling av verksamheten så sök till oss och gör skillnad

Krokom, kommunen mitt i Jämtland

Krokom är en kommun med dryga 15 000 invånare, mitt i Jämtlands län. Kommunen växer befolkningsmässigt för varje år, både vad gäller invånare och nyföretagande eftersom människor inte bara flyttar hit utan även stannar kvar. Vi arbetar aktivt för att få fler företag, fler boende och fler besökare. Krokoms kommun är en av de barnrikaste kommunerna i norr. Krokoms kommun ingår i samiskt förvaltningsområde, vilket innebär att arbeta för att stärka det samiska språket, att synliggöra kulturen och ge samerna inflytande.

Barn- och utbildningsförvaltningen, med ca 800 medarbetare och 20 rektorer, ansvarar för verksamheten i grundskola F-9, anpassad grundskola, fritidshem, förskola, barn- och elevhälsa, bibliotek samt kost och lokalvård. Var femte invånare är barn eller skolungdom yngre än 12 år. Vi har 16 grundskolor och 21 förskolor spridda över hela kommunen.

Hissmoskolan är en F-3 skola i centrala Krokom med ca 125 elever. Vi arbetar i nära samarbete med Kvarnbackskolan som tillhör samma rektorsområde och är en åk 4–6 skola. Vi ser verksamheten ur ett F-6 perspektiv för att skapa helhetslösningar för eleverna och vi har en gemensam röd tråd gällande samarbete och skolutveckling.

En dag som förstelärare i fritidshemmet på Hissmoskolan

Hissmoskolan och Krokoms fritidshem arbetar i nära samarbete för att skapa helhetslösningar för eleverna. Fritidshemmet med sina, i dagsläget, ca 80 elever riktar sig till elever i åk F-3. Arbetet utgår från elevens möjlighet till utveckling och lärande under hela dagen.

Fritidshemmet är en pedagogisk verksamhet i anslutning till grundskolans verksamhet. Här erbjuds barnen en meningsfull fritid före och efter skolan samt under lovdagar och ferier. Barnen uppmuntras till egna initiativ men vi erbjuder också planerade aktiviteter som kopplas till fritidshemmets uppdrag, att erbjuda en meningsfull fritid och social samvaro.

Som förstelärare i fritidshem hos oss arbetar du med att ge eleverna möjligheter till olika fritidsaktiviteter och samtidigt stötta dem i att utveckla de sociala förmågorna och ta ansvar för sig själv och andra.

En annan viktig arbetsuppgift är att uppmärksamma utvecklingsbehov och driva utveckling av verksamheten mot uppställda mål och att bidra till skolans utveckling. För att trivas i uppdraget ser du arbetslaget som en resurs och det är självklart för dig att på ett positivt sätt bidra till att lösa gemensamma uppgifter.


Din kompetens

För tjänsten som förstelärare mot fritidshem krävs att du är:

· utbildad lärare i fritidshem med lärarlegitimation och arbetslivserfarenhet.

· van att leda

· strukturerad

Du är väl förtrogen med skolans styrdokument och kan omsätta dem i det dagliga arbetet.

Vi vill att du är en tydlig och strukturerad pedagogisk ledare som tar helhetsansvar och tycker om att inspirera och engagera barn, med en god måluppfyllelse i sikte.

Vi vill att du har förmåga att samordna verksamheten med ett gott ledarskap i nära samarbete med kollegor och skolledning.

Vi vill att du har empatisk förmåga för att kunna förstå barnens behov och möta dem där de befinner sig samt för att kunna lyssna, uppmuntra och utmana dem att utvecklas vidare.

God samarbetsförmåga är en förutsättning då vi möter många människor i olika forum där detta behövs. Att du bidrar till att positivism sprids på arbetsplatsen är viktigt för oss.

Övrig information

Tillsvidareanställning på heltid med tillträde i augusti 2024 eller enligt överenskommelse.

Intervjuer kommer att genomföras under veckorna 34-35.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.

Sista ansökningsdatum är 2024-08-14

Fackliga företrädare nås genom kommunens kundcenter 0640-161 00

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

KROKOMS KOMMUN

Placering

Krokom

Kontaktperson

Krokoms kommun

Dela jobbannonsen

Anmäl annons