Jobbsafari är en del avschibsted logo

Förstelärare fritidshem till Kryddgårdsskolan

Förstelärare fritidshem till Kryddgårdsskolan

Malmö stad · Malmö · Ansök senast 10 jan.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Arbetsuppgifter

Som förstelärare fritidshem kommer du att arbeta med att synliggöra lärandet på skolans fritidshem och att utveckla samverkan under skoltid utifrån ett fritidspedagogiskt förhållningssätt. Du arbetar också för att höja kvaliteten i planering och genomförande utifrån styrdokument. Som förstelärare fritidshem kommer du också vara drivande i att utveckla verksamheten på fritidshemmet.

Du kommer att ingå i ett arbetslag men också ha en övergripande roll när det gäller att planera, genomföra och utvärdera verksamheten.

Huvuduppdraget är att tillsammans med skolledningen och våra övriga förstelärare förstärka det pedagogiska utvecklingsarbetet för en högre måluppfyllelse inom skolan. Du kommer att ha ansvar för att skapa en stimulerande pedagogisk fritidshemsverksamhet utifrån läroplan och andra styrdokument. Som förstelärare för fritidshemmet tar du ett särskilt ansvar för fritidshemmets utveckling, didaktik och det systematiska kvalitetsarbetet. Du verkar för kollegialt lärande, till exempel genom handledning av personal på fritidshemmet och kompletterar lärandet under skoltid utifrån ett fritidspedagogiskt förhållningssätt.

Vi vill att du som förstelärare i fritidshemmet utvecklar undervisningen med stöd i forskning och skola på vetenskaplig grund genom ett undersökande förhållningssätt, analys och förbättringsarbete. Du håller fokus på måluppfyllelse genom uppföljning och analys.

Kvalifikationer

För att bli förstelärare fritidshemmet krävs att du har examen som grundlärare mot fritidshemmet och minst fyra års yrkeserfarenhet som grundlärare fritidshem efter examen.

Studier på högskolenivå som är kopplade till barn och ungdomars utveckling, till exempel specialpedagogik och/eller systematiskt kvalitetsarbete och vetenskapsteori är meriterande. Även intresse och/eller erfarenhet av att jobba i enlighet med FNs Globala hållbarhetsmål samt Hållbar utveckling är meriterande.

Du har god insikt och kunskap i skolans styrdokument och kan tillämpa dem i ditt dagliga arbete. Du har god pedagogisk och didaktisk förmåga och kan som pedagog leda och organisera arbetet för att skapa en god lärandemiljö under hela dagen. Du har förmåga att utveckla verksamheten utifrån vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.
Du bör ha en framgångsrik och dokumenterad vana av att driva utveckling på fritidshem.

Du är väl grundad i ditt uppdrag i arbetet med elever och kollegor. Du har god samarbetsförmåga och sprider din kompetens och erfarenhet till andra. Du skapar goda relationer med elever, föräldrar och kollegor. Du tar ansvar för dina uppgifter och är självgående i ditt arbete. Genom att se på sakers långsiktiga betydelse och konsekvenser anpassar du dina handlingar. Du hittar lösningar och tillämpar olika pedagogiska metoder och tekniker.

Om arbetsplatsen

I Malmös östra delar i de grönskande områdena mellan Cronhielmsparken och Östra kyrkogården ligger Kryddgårdsskolan och hos oss går ca. 430 elever. Hösten 2018 inledde vi ett arbete för att stärka vår, vår redan starka, hållbarhetsinriktning. Det gör vi praktiskt genom att fokusera på de 17 globala hållbarhetsmålen som därför genomsyrar undervisningen hos oss. I det arbetet arbetar vi mot teoretiska bakgrunder vilka vi därefter försöker omsätta i praktiken. Hittills har detta bl. a. lett till att vi under våren 2019 färdigställt ett miljöhus och även fått husdjur i form av bin i kupor. Vi är en rättighetsbaserad skola där stor vikt läggs vid elevernas medbestämmande och ett demokratiskt förhållningssätt. Vi är också stolta innehavare av utmärkelsen ”Skola för hållbar utveckling” som vi mottog av Skolverket höstterminen 2019!

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också!

Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: enligt överenskommelse

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Malmö stad

Placering

Malmö

Kontaktperson

Julia Ljungberg

0723-506579

Dela jobbannonsen

Anmäl annons