Förste socialsekreterare till Barn och Unga

Göteborgs Stad · Göteborg

·

Ansök senast 30 sep. (4 dagar kvar)

Om arbetsplatsen
Angered är en av Göteborgs tio stadsdelar med cirka 53 000 invånare. Här lever och arbetar människor från hela världen, vilket ger Angered en dynamisk och internationell prägel. Angered ska med sin unika mångfald och goda förutsättningar vara en attraktiv del av Göteborgsregionen där vi känner stolthet över stadsdelen och utvecklas tillsammans. I stadsdelsförvaltningen Angered arbetar cirka 2000 medarbetare. Vi driver verksamheter inom individ- och familjeomsorg, social omsorg, samhälle, intern service, kultur och fritid samt hälso- och sjukvård. Hos oss erbjuds du möjlighet att vara delaktig och påverka ditt arbete med fokus på att ge invånarna service av hög kvalitet.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu tre förste socialsekreterare till Barn och unga i Angered. Barn och unga består av en mottagningsenhet, fyra utredningsenheter, och en familjehemsenhet. Tillsammans med en engagerad arbetsgrupp kan du göra skillnad för dem vi är till för. På mottagningsenheten arbetar vi med myndighetsutövning utifrån BBIC och gällande lagstiftning. Vi tar emot alla anmälningar och ansökningar gällande barn och ungdomar i icke aktuella ärenden och vi har beredskap att agera snabbt i akuta ärenden. Vi gör risk - och skyddsbedömningar samt enhetliga och rättssäkra bedömningar. På utredningsenheten utreder vi familjers behov av bistånd och skydd utifrån gällande lagstiftning och fastställda riktlinjer efter inkommen anmälan/ansökan. Vi handlägger ärendet enligt SoL/LVU och följer även upp beviljade bistånd samt medverkar till att familjens egna resurser och lösningar tillvaratas. På familjehemsenheten är vår målsättning att på ett rättssäkert sätt följa upp de placerade barnen och ungdomarnas situation, för att tillgodose deras möjligheter till ett gott liv. Det innebär både ensamkommande barn och unga, liksom övriga placerade barn och unga. Som förste socialsekreterare arbetsleder du socialsekreterare utifrån gällande lagstiftning och ansvarar för ärendehantering samt rättssäkerhet. I din roll fungerar du som ett tillgängligt och nära stöd, arbetsleder, coachar och ger metodhandledning i det dagliga arbetet. Du företräder socialtjänsten i individutskottet samt i den förekommande juridiska processen/förhandlingen. Du ansvarar för metodutveckling och håller dig uppdaterad inom området genom aktuell forskning. Utifrån uppdraget kommer du att samarbeta med andra aktörer, både internt och externt. Du kommer även att ingå i en grupp om fem - tio förste socialsekreterare vilket möjliggör ett gott kollegialt stöd, liksom kraft att driva utvecklingsarbetet av barn och unga verksamheten i Angered. Det är en spännande och stimulerande verksamhet där vi samarbetar och har ett gott arbetsklimat. Vi arbetar LEAN-baserat och håller på att implementera arbetsmetoden SOFS - Signs of Safety. Vi har även börjat arbeta med SKR:s metod Förbättrad Dokumentation. Du kommer till en spännande stadsdel med komplexitet som gör arbetet både varierande och stimulerande. Du har extern handledning tillsammans med dina kollegor och har goda möjligheter till att både utvecklas själv och utveckla andra.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen med flera års erfarenhet av myndighetsutövning inom barn och unga samt erfarenhet av att arbeta utefter arbetssättet Barns behov i centrum (BBIC). Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i arbetsledande ställning. Som person är du professionell, trygg och stabil i din yrkesroll och handlar i enlighet med fattade beslut. Du kan genom ditt arbetsengagemang och god samarbetsförmåga engagera andra. Du har en god analytisk och problemlösande förmåga. För att trivas i rollen är du prestigelös och har ett strukturerat och pedagogiskt arbetssätt. Du har en tydlig och god kommunikationsförmåga, visar framåtanda och har intresse för utvecklingsfrågor.

Övrigt
I denna rekryteringsprocess används urvalsfrågor som ett verktyg för att göra ett första urval. Det innebär att du inte ska bifoga ett personligt brev. Vi arbetar utifrån en kompetensbaserad rekryteringsprocess och använder oss av arbetspsykologisk testning som en del i urvalsarbetet för att säkerställa en rättvis och jämlik rekryteringsprocess. Göteborgs stad håller just nu på med sin största omorganisation på trettio år. Vid årsskiftet försvinner de tio stadsdelarna och ersätts med fackförvaltningar. Vi söker därför dig som vill vara med på denna resa och forma morgondagens Göteborg tillsammans med oss. I Stadsdelsförvaltningen Angered vill vi att medarbetare ska vara delaktiga i att skapa arbetsplatser som genomsyras av respekt, jämställdhet, medinflytande och arbetsglädje. Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt motverka diskriminering. Vi vill att du ska få en god start hos oss. Därför får du introduktion både på din enhet och inom stadsdelsförvaltningen. Ett exempel är vår stadsdelsgemensamma introduktionsdag och vissa sektorer har även egna introduktionsdagar. I Angered arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Vi skapar löpande möjligheter för dig att ha en aktiv fritid, bland annat genom ett gediget friskvårdsprogram och förmånliga rabatter på årskort hos flera träningscenter, en cykelförmån, och friskvårdsbidrag. Vi tillämpar även rökfri arbetstid. Då Göteborgs Stad har upphandlade avtal med rekryterings- och annonseringskanaler undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Göteborgs Stad

Placering

Göteborg

Kontaktperson

Camilla Gisslow

031-365 12 62