Jobbsafari är en del avschibsted logo

Förste förskollärare till Snödroppen och Hyacintens förskolor

Förste förskollärare till Snödroppen och Hyacintens förskolor

Malmö Stad Projekt · Malmö · Ansök senast 15 maj

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och leda arbetet med att skapa en rolig, trygg och lärorik förskola? Har du känsla för att skapa tillitsfulla relationer och vara en pedagogisk förebild? Då kan det här jobbet vara något för dig.

Du kommer att ingå i förskoleområdets ledningsgrupp tillsammans med rektor, biträdande rektorer och övriga förste förskollärare.

Som förste förskollärare arbetar du i olika barngrupper tillsammans med förskolornas medarbetare genom att handleda, ge feedback och sprida dina kunskaper och erfarenheter. Du är en god förebild bland förskolornas pedagoger och är den som inspirerar och motiverar. På rektorns uppdrag driver du utvecklingen för att säkerställa att förskolorna håller en hög pedagogisk kvalitet. Du leder arbetslagen så att utbildningen utgår från och utvecklas med fokus på att stimulera barns lust, nyfikenhet och inflytande.

Det viktigaste i ditt uppdrag är att:
  • Leda och stödja medarbetarna i det dagliga pedagogiska arbetet
  • Leda det kollegiala lärandet samt verka för att undervisningen utformas enligt läroplanen.
  • Leda reflektioner kring den pedagogiska verksamhetens innehåll.
  • Bistå rektor i det systematiska kvalitetsarbetet.
  • Agera mentor eller stöd till mentorer till nyutexaminerade.
I arbetet som förste förskollärare stöttar, utmanar och följer du upp arbetslagen i det pedagogiska arbetet. Du bidrar till att hålla förskoleområdes röda tråd i det systematiska kvalitetsarbetet.

Ledningsgruppen har ett väl framarbetat systematiskt kvalitetsarbete där du under året, tillsammans med övriga i ledningsgruppen, gör strukturella verksamhetsbesök som bidrar till hela förskolans utveckling.

I förskoleområdet finns det en tydlig likvärdighet kring våra basmiljöer. Tillsammans med pedagogerna förväntas du både bibehålla och utveckla dessa till tillgängliga, tydliga och inspirerande miljöer. Just nu utvecklar vi vår basmiljö skapande/ateljé tillsammans med våra ateljéristor, där vi utvecklar tydliga och tillgängliga rit-, ler- och målarmötesplatser.

Om arbetsplatsen

I Malmö Stad finns det många utmaningar för dig som vill utvecklas i ditt ledarskap. Vi rekryterar nu en förste förskollärare till vårt förskoleområde då området växer och omorganiseras. I området ingår Arkitekten, Snödroppen, Hyacinten och Järavallens förskolor. Från hösten 2022 ingår även den nybyggda förskolan Ärtan.

Som förste förskollärare i vårt område ingår du i en välfungerande ledningsgrupp som har högt i tak, värdesätter en öppen och ärlig kommunikation, är ambitiös och högpresterande samtidigt som vi har nära till skratt. I ledningsgruppen tar vi vara på varandras kompetenser och ser till att hela förskoleområdet får ta del av det bästa från de flesta.

Ett av våra ledord är tillsammans och vi menar att alla våra olika kompetenser behövs för att bygga en förskola för barnens bästa. Tillsammans med rektor, övriga kollegor och medarbetare eller våra ateljéristor får du möjlighet att driva lärandeprocesser och utveckla utbildningen.

Det relationella ledarskapet ser vi som betydelsefullt för att skapa tillitsfulla relationer till alla medarbetare. Vi värdesätter kollegialt lärande med reflektion som utgångspunkt för att driva arbetet framåt. På våra förskolor arbetar vi projekterande med fokus på barnens intresse och nyfikenhet. I alla beslut som tas på alla nivåer är det barnets bästa som är vår utgångpunkt. Tillsammans har vi lyckats skapa en likvärdighet på alla våra förskolor med tydliga, tillåtande och inspirerande pedagogiska miljöer.

Vad erbjuder vi dig?
  • En rektor som står för ett tydligt och lyhört ledarskap där dialog ligger som grund för att tillsammans skapa goda förutsättningar för alla
  • En rektor som ser och lyfter förmågor samt stöttar och finns nära till hands i ledningsgruppens utvecklingsområden
  • Ett inkluderande ledarskap i ett förskoleområde med hög kvalitet
  • En ledningsgrupp som prioriterar och fokuserar på öppenhet, relationer och gemenskap hos våra medarbetare
  • Förutom samarbete med rektor och kollegor i ledningsgruppen finns det goda samarbetsarenor med specialpedagog- och psykologteamet, pedagogiska utvecklingsteamet och andra ledare i området.
Som förste förskollärare i förskoleförvaltningen i Malmö stad får du en viktig roll i en organisation som driver utvecklingen av förskolan. Det är hos oss många spännande initiativ, forskningsprojekt och idéer tar fart. Vi testar nya sätt att jobba, och skapar förutsättningar för att våra medarbetare ska kunna utvecklas i sina professionella yrkesroller. Läs mer på malmo.se/förskolekarriär

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Kvalifikationer
  • Du är legitimerad förskollärare.
  • Påbyggnadsutbildning eller fortbildning inom t.ex. handledning och pedagogik är meriterande
  • Ledarutvecklingsprogram/-utbildning är meriterande.
  • Du har flera års erfarenhet från arbete som förskollärare i förskoleverksamhet.
  • Ledarerfarenhet, t.ex. att leda pedagogiska reflektioner och utvecklingsarbete i förskolan är meriterande.
  • God kännedom om förskolans styrdokument samt hur dessa appliceras i verksamheten.
  • God digital kompetens.
  • Mycket god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift.
Vi ser gärna dig som har goda erfarenheter av att driva och utveckla pedagogisk dokumentation som verktyg för det systematiska kvalitetsarbetet.

Under tre års tid har vi haft fokus på språkutvecklande arbetssätt där bland annat Skolverkets läslyftsmodul legat som grund för vårt utvecklingsarbete. Vi ser gärna dig som brinner för att driva och leda ett språkutvecklande arbete.

100-språkigheten ser vi som grund i allt vi gör. Har du erfarenhet av att arbeta utifrån Reggio Emilas filosofi ser vi det som positivt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Augusti eller enligt överenskommelse

Övrigt

I den här rekryteringen använder vi oss av urvalsfrågor istället för personligt brev. Frågorna ser du när du ansöker för tjänsten. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på Skola eller förskola Polismyndigheten (polisen.se)

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Malmö Stad Projekt

Placering

Malmö

Kontaktperson

Caisa Olofsson

0766-260301

Dela jobbannonsen

Anmäl annons