Försökstekniker

Logården Försöksstation · Grästorp

·

Ansök senast 31 jan.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vi söker försökstekniker till vår verksamhet på Logården, Grästorp

Hushållningssällskapet Västra har en omfattande försöksverksamhet och vi erbjuder nu en möjlighet att få jobba med ett mycket utvecklande jobb inom svensk växtodling.

Vårt fokus är att utföra växtodlingsförsök samt jord-och spannmålsanalyser med hög vetenskaplig kvalitet med modern utrustning i alla tänkbara grödor till nytta för svenskt lantbruk. Vi genomför fältförsök inom sortprovning, växtskydd, ogräskontroll, växtnäring, jordbearbetning m.m. Vi har även en egen laboratorieverksamhet för jord- och spannmålsanalyser vilket innebär att du även kommer att arbeta med laborativa arbetsuppgifter. En större del av försöken utför vi på vår egen försöksgård Logården i Grästorp som även är placeringsort.

Vi söker en praktisk person som har relevant utbildning inom jordbrukssektorn och/eller ett stort växtodlingsintresse. Tidigare erfarenhet av jordbruk, fältförsöksarbete och/eller laboratoriearbete är meriterande. Då vårt arbetssätt är att jobba i team är dina personliga egenskaper mycket viktiga. Men även att kunna arbeta under eget ansvar är en viktig egenskap hos den vi söker.

Arbetsuppgifter: Du är med och planerar och lägger ut fältförsök. Du kommer att använda dig av lantbruksmaskiner anpassade för fältförsök men även arbeta en hel del med graderingar. All försöksrapportering sker digitalt i program som Excel, Word och NFTS.

Arbetet i labbet innefattar provregistrering, provförberedelse, bestämmelse av jordart och grundämnesanalyser med ICP-OES. Initialt på säsongen kommer du även att arbeta med spannmålsanalyser, bland annat i form av Falltalsanalyser och NIR-teknologi. Administrativt arbete i Office-paketet förekommer.

En kombination av fältarbete och arbete i labb ger en variation i arbetsuppgifter. Tyngre lyft kan förekomma.

B-körkort är ett krav. BE och C-körkort samt sprutcertifikat är meriterande men ej ett krav.

Tjänsten är en tillsvidare anställning, vi tillämpar provanställning 6 månader.

Tillträde 1 mars eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är den 31 januari 2021 men vi behandlar ansökningar vartefter de kommer in.

För ytterligare information kontakta laboratorieansvarig Pär Davidsson,

vik försöksledare Henrik Leijon 0511-24879 eller affärsområdeschef Viktoria Bawelin 0511-24882

Facklig företrädare är Emma Lübeck, 0511-248 43

Sänd ansökan snarast till viktoria.bawelin@hushallningssallskapet.se eller till Hushållningssällskapet Västra, Viktoria Bawelin, Järnvägsgatan 18, 532 30 Skara.

Vi behandlar ansökningar vartefter de kommer in.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Logården Försöksstation

Placering

Grästorp

Kontaktperson

Hushållningssällskapet Västra

Ansök via mejl