Jobbsafari är en del avschibsted logo

Förskollärare/Barnskötare sökes till

FÖRÄLDRAKOOPERATIVET JÄTTEN EK FÖR · Göteborg · Ansök senast 31 dec.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Förskollärare/Barnskötare

Arbetsbeskrivning

Vill du arbeta på en trygg och stabil förskola på centrala Hisingen, tillsammans med ett kunnigt och engagerat personalteam? Jätten är ett föräldrakooperativ som funnits i snart 30 år. Vi har normalt mellan 18-20 barn på förskolan med åldersindelade grupper som fördelas under dagen på två avdelningar. Vi har en stor och rymlig lokal som erbjuder barnen många möjligheter för lek och lärande i en lugn och koncentrerad lärmiljö. Varje dag vistas barnen på den underbara gård som utmanar barnens sinnen på olika sätt, med fruktträd och buskar att gömma sig i, lekstuga och backar mm. Vi går ofta på utflykter eftersom närmiljön erbjuder många olika alternativ. Bibliotek, skog eller lekplats är några exempel.

Vi har hög personaltäthet, fyra och en halv tjänst totalt på hela verksamheten. Vi söker nu en barnskötare eller förskollärare för att komplettera teamet på förskolan då vi får en vakant. På Jätten arbetar personalen för att barnen ska trivas, utvecklas och känna sig trygga. Vi lägger stor vikt vid att skapa en lärorik och tillgänglig miljö för alla barn där varje barn möts utifrån sina egna förutsättningar, behov och intressen.


Arbetsuppgifter

Du kommer, tillsammans med övrig personal, ansvara för planeringen, genomförandet och utvärderingen av verksamheten. Som en del av arbetslaget ska du arbeta med det systematiska kvalitetsarbetet och se till att lärande, lek och omsorg bildar en helhet i enlighet med läroplanens mål och intentioner. Du skall arbeta självständigt och ta egna initiativ, men också fungera bra i grupp. Tillsammans med arbetslaget ska du verka för att barn och föräldrar upplever trygghet, nyfikenhet och glädje. Ta tillvara på barnens kreativitet, nyfikenhet och upptäckarlust samt skapa lärsituationer och lärmiljöer, som utvecklar barns lärande och självkänsla.


Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad barnskötare (barn- och fritidsprogrammet eller motsvarande) eller utbildad förskollärare. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du har respekt för olikheter mellan individer och har ett positivt förhållningssätt i mötet med barn, föräldrar och kollegor. Du har lätt för att samarbeta och kommunicera och ser det som en styrka att man är fler i ett arbetslag och lyfter fram varandras kompetenser. Du har barnens bästa för ögonen och tror på det kompetenta barnet samt känner empati och ödmjukhet gentemot barnen. Du tycker det är spännande och roligt att jobba med barn samt har en förmåga att sprida lugn och trygghet i gruppen. Dokumentation ser du som en självklar del av ditt arbete och du är bra på att strukturera och anpassa ditt arbetssätt utifrån verksamhetens behov. God datorvana är önskvärt.


Vi erbjuder

Bra arbetstider, hög personaltäthet, fria pedagogiska måltider, bidrag till arbetskläder, särskild budget avsatt till personalvård och fortbildning, friskvårdsbidrag, 2 planeringsdagar och 2 utvärderingsdagar per läsår.


Registerkontroll

För att få arbeta inom förskola, skola samt ungdoms- och fritidsverksamhet ska du, enligt lagen om registerkontroll (1 jan 2001) lämna registerutdrag från polisens belastningsregister. Du ska själv begära utdrag hos Rikspolisstyrelsen med blanketten "Utdrag ur belastningsregistret" i blankettarkivet från polisens webbplats. Registerutdraget tas med vid en eventuell intervju.


Anställningsform:

6 månader provanställning som om båda parter samtycker övergår till tillsvidareanställning.


Yrkeskategori:

Barnskötare / Förskollärare


Erfarenhet:

Meriterande


Tillträde:

Enligt överenskommelse. Intervjuer och urval sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag.

Vi tar emot din ansökan (CV och personligt brev) via epost:

personalansvarig@jatten.com



Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

FÖRÄLDRAKOOPERATIVET JÄTTEN EK FÖR

Placering

Göteborg

Kontaktperson

Föräldrakooperativet Jätten Ek För

Dela jobbannonsen

Anmäl annons