Jobbsafari är en del avschibsted logo

Förskollärare sökes till Iduns förskola

Förskollärare sökes till Iduns förskola

Malmö stad · Malmö · Ansök senast 15 maj

Heltid

Om arbetsplatsen

Iduns förskola ligger i anslutning till Hyllievångsskolan och har plats för ca 80 barn. Förskolan har spännande lokaler med många gemensamma utrymmen som inbjuder till mycket samarbete. På förskolan arbetar man i två arbetslag om 7 personal efter en struktur där barnen befinner sig i mindre grupper utifrån mognad, ålder och intresse tillsammans med 2-3 vuxna.

Iduns förskola är belägen i ett av Malmös mest expansiva områden och närmiljön förändras ständigt. Det är nära till kommunikationer i form av såväl bussar som tågförbindelser och köpcentret Emporia ligger inom gångavstånd. Ett flertal nyanlagda parker och lekplatser finns i närheten. Förskolan har god tillgång till lådcyklar som ger verksamheten möjlighet att upptäcka andra delar av Malmö utöver närområdet. Kollegorna på förskolan har god kompetens kring digitalt meningsskapande och bemöter barns nyfikenhet genom att utforska våra digitala verktyg tillsammans.

Nära ledarskap i form av biträdande rektor och förste förskollärare finns ofta på plats för att ge stöttning vägledning i utbildningen med barnen.

Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på malmo.se/förskolekarriär

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här. Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Arbetsuppgifter

Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Alla förskollärare i Malmö stad har schemalagd tid (5 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor.

Inom förskoleområdet finns ett nätverk i form av en utvecklingsgrupp där förskollärare från områdets fyra förskolor möts och utbyter erfarenheter. I området arbetar man med läslyftet utifrån språkutveckling som gemensamt utvecklingsområde. Läslyftet bygger på kollegialt lärande och leds av förste förskollärare samt en förskollärare från varje förskola. Projektet syftar till att öka kvalitet och personals kunskaper kring högläsning. På Iduns förskola bedrivs sagotematiskt arbete där utvalda sagokaraktärer används i samtliga projekt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och ett driv att utveckla verksamheten. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Vi söker dig som är trygg i din roll som förskollärare, som ser fördelarna med att bedriva undervisning i mindre grupper och som har ett flexibelt arbetssätt och en vilja och förmåga att bedriva och utveckla undervisningen för såväl yngre som äldre barn.

För att tillsvidareanställas som förskollärare krävs förskollärarlegitimation, enligt Skollagen. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på Skola eller förskola Polismyndigheten (polisen.se)

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Malmö stad

Placering

Malmö

Kontaktperson

Paula Daneskär

0708-125429

Dela jobbannonsen