Jobbsafari är en del avschibsted logo

Förskollärare sökes till Hålsjöns förskola

Förskollärare sökes till Hålsjöns förskola

Malmö stad · Malmö · Ansök senast 15 maj

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Om arbetsplatsen

Hålsjöns förskola är belägen vid området Bellevuegården. Förskolan har nära till natursköna områden och fina promenadstråk som väcker intresse att utforska tillsammans med barnen.

Förskolan är byggd 2014 och inrymmer 9 avdelningar varav en med uteprofil. Vår förskola har stora ljusa och fräscha lokaler samt gemensamma utrymmen som ateljé, bibliotek, konstruktions rum och musikhörna. Vår utemiljö betyder mycket för oss och vi har stora gårdar som inbjuder till lust, utforskande och kreativ lek.

På Hålsjöns förskola är de yngre barnen fördelade på fyra avdelningar på bottenplan och de äldre barnen är fördelade på fyra avdelningar på övreplan samt en avdelning med uteprofil.

Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på malmo.se/förskolekarriär

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här. Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Arbetsuppgifter

Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Alla förskollärare i Malmö stad har schemalagd tid (5 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor.

Vill du vara med och driva och utveckla vår undervisning tillsammans med andra engagerade pedagoger?

Brinner du för att undervisa och utveckla andra människor?

Då kan det vara just dig vi söker.

Vi söker en drivande närvarande förskollärare med intresse för språkutveckling och hållbar utveckling som alltid väljer sätter barns utveckling i fokus.

Vi är noggranna med att nyttja och ta tillvara på våra medarbetares olika kompetenser över hela området. Vi samarbetar i form av kollegialt lärande där pedagoger möts för att diskutera verksamhetsnära frågor utifrån förskolans styrdokument.

På vår förskola arbetar vi med Grön Flagg och grunden i vårt arbete är inflytande, allt arbete inom Grön Flagg utgår från barnens idéer och nyfikenhet. Vi vill tillsammans förändra världen och ge våra barn möjligheten att arbeta med hållbar utveckling på ett roligt och engagerande sätt.

Vi ser barn och vårdnadshavares delaktighet som en resurs och det är en viktig del i vårt arbete med att utveckla vår undervisning och förskolans kvalitet.

Hos oss möts du utav en välkomnande atmosfär och här arbetar engagerade pedagoger, barnskötare, förskollärare, kockar och ledning tillsammans.

Vi vill med gemensamma kliv framåt utveckla och driva barnens bästa förskola.

Vill du vara med?

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och ett driv att utveckla verksamheten. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Vi söker dig som har kompetens och erfarenhet utav språkutveckling, mångkultur och hållbar utveckling. Du värnar om barnens delaktighet och inflytande genom att du använder dig av lyssnandets pedagogik. Pedagogisk dokumentation är ett viktigt arbetsverktyg för dig.

Du värdesätter miljöns och materialets betydelse för barns lärande. Du är engagerad, ansvarstagande och villig att driva både din egen och förskolans utveckling framåt. Vi ser gärna att du är en lekande, medforskande, kreativ och nyfiken pedagog som är intresserad utav att arbeta projektinriktat med pedagogisk dokumentation som verktyg.

Du är intresserad av att samarbeta över arbetslagsgränser och att dela med dig utav din kunskap och erfarenhet till kollegor.

Tjänsten finns på en utav våra avdelningar med barn i åldern 3-5 år.

För att tillsvidareanställas som förskollärare krävs förskollärarlegitimation, enligt Skollagen. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Augusti 2022

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på Skola eller förskola Polismyndigheten (polisen.se)

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Malmö stad

Placering

Malmö

Kontaktperson

Anna Lundström

0708-852557

Dela jobbannonsen

Anmäl annons