Förskollärare med montessoriutbildning

Staffanstorps Montessoriförening · Staffanstorp

·

Ansök senast 22 okt. (2 dagar kvar)

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens Förskollärare i din ansökan

Staffanstorps montessoriförening ligger i centrala Staffanstorp, verksamheten består av förskola, skola och fritidshem. Skolan bedriver undervisning i klass f-6 och har cirka 110 elever. Skolan består av två spår, blått och grönt. I blått spår går eleverna i åldersintegrerade klasser f-1 och 2-3, i grönt spår klass 4-6. Fritidshemmet är också indelat efter blått -Anemonen och grönt - Poseidon med åldersintegrerade grupper och har ca.80 elever. Förskolan har ca.64 barn och fördelade på tre avdelningar. Småpärlan med barn 1-2 år, Korallen med barn 2-3 år och Snäckan med barn 4-6 år. Verksamheten har ca.40 medarbetare.


Utevistelse är en viktig del av vår vardag och vi är ute varje dag, oavsett väder. Utemiljön inbjuder till kreativa aktiviteter och ger de viktiga fysiska behoven stort spelrum. Arbetsglädje, respekt, eget ansvar och engagemang är viktiga hörnstenar i vår verksamhet. Vill du arbeta i en liten verksamhet med ett stort engagemang och hög personaltäthet, då är Staffanstorps montessori det bästa alternativet!

Vi söker dig som har ett stort intresse för undervisning och montessoripedagogik. Du är flexibel i arbetet i barngrupper och arbetslag. Du bidrar till ett trevligt arbetsklimat, har god samarbetsförmåga och ett stort engagemang i ditt arbete som förskollärare. Du har tilltro till barnens egna förmåga och ett positivt synsätt på det individuella barnets utveckling. Tillsammans med arbetslaget ska du driva och utveckla det pedagogiska arbetet efter vår verksamhetsidé, montessoripedagogiken.

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare, montessoriutbildning är meriterande. Tjänsten är en tillsvidare anställning med placering på avdelningen Snäckan. Som pedagog har du huvudansvar för den pedagogiska verksamheten och att undervisning och omsorg sker enligt skolans styrdokument. Du ska tillsammans med övriga i arbetslaget stimulera barnens utveckling och lärande. Verksamheten utgår från montessoripedagogikens grunder och har en helhetssyn på barnet och barnets behov.


Arbetslaget fördelar förekommande arbetsuppgifter inom arbetslaget och utifrån respektive profession, arbetslagen består av legitimerade förskollärare, montessoriassistent, barnskötare resurspedagog. Planering, uppföljning och utvärdering sker utifrån montessoripedagogiken och förskolans styrdokument Lpfö18. Med utgångspunkt i arbetslagets pedagogiska dokumentation, konferenser och styrdokument genomförs ett systematiskt kvalitetsarbete. Har du ännu inte fått din legitimation är du också välkommen att söka.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Staffanstorps Montessoriförening

Placering

Staffanstorp

Kontaktperson

Staffanstorps Montessoriförening

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens Förskollärare i din ansökan