Jobbsafari är en del avschibsted logo

Forskare i livsmedelshygien

Lunds universitet, LTH, Institutionen för livsmedelsteknik · Lund · Ansök senast 8 okt.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 44 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor. Lunds Tekniska Högskola, LTH, är en teknisk fakultet inom Lunds universitet med forskning av hög internationell klass och stora satsningar på pedagogisk mångfald. Arbetsuppgifter Okara är en restprodukt från sojadryck- och tofutillverkning, samt motsvarande produkt från havredrycks-produktion. För att möjliggöra ett cirkulärt flöde och öka resurseffektiviteten för hela den agrikulturella näringen och bättre hushålla med jordens resurser behöver restströmmar från livsmedelsindustrin tas tillvara i så hög grad som möjligt. För att öka mervärdet på restströmmarna krävs upparbetning (upcycling) av materialet. I projektet kommer vi att undersöka hur Okara från soja och havre, kan utvecklas till hållbara livsmedelsprodukter eller ingredienser. Okara har dock en låg utnyttjandegrad då det snabbt förstörs av mikroorganismer. Projektets mål är att hitta nödvändiga processer, betingelser och lämpliga livsmedelshygieniska lösningar för att garantera ett säkert och hållbart råmaterial samt att hitta nya livsmedelsapplikationsområden. Olika typer av industriella processer såsom torkning, extrudering, värme-, och mekanisk påverkan samt fermentering kommer att beaktas utifrån behov och kostnadseffektivitet i jämförelse med det mervärde som erhålls genom dessa processer. Arbetsuppgifterna innefattar ex.: • Forskning inom ämnesområde • Undervisning på grund, avancerad och forskarnivå • Handledning av examensarbetare och doktorander • Samverkan med näringsliv och samhälle Krav för anställningen • Avlagd doktorsexamen eller motsvarande forskningskvalifikation inom ämnet för tjänsten • Mycket goda kunskaper i engelska och svenska, i både tal och skrift • Utmärkta kunskaper om livsmedelshygien och livsmedelsmikrobiologi relaterad till växtbaserade material • Erfarenhet av att undervisa i projektkurser Meriterande för anställningen • Bred kunskap och stor praktisk erfarenhet av: - Odlingsberoende och oberoende mikrobiologianalysmetoder, applicerat på livsmedelssäkerhet och livsmedelshygien - Next Generation Sequencing (NGS), amplicon sequencing med Illumina Miseq och efterföljande bioinformatisk dataanalys - Odling av olika typer av mikroorganismer, och kunskap om deras specifika näringskrav och tillväxtbehov • Erfarenhet av ultrafiltering- och fermenteringsprocesser Hänsyn kommer också att tas till god samarbetsförmåga, driv och självständighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka pågående forskning inom institutionen samt bidra till dess framtida utveckling. Villkor Tidsbegränsad anställning 100% i 6 månader Instruktioner för ansökan Ansökan ska skrivas på engelska i PDF och innehålla: • Meritförteckning/CV inklusive publikationslista • En generell beskrivning av tidigare forskningsarbete och framtida forskningsintressen (max tre sidor) • Kontaktuppgifter till minst två referenser • Kopia av examensbevis för doktorsexamen samt ev. andra intyg/betyg som du önskar åberopa   Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång. Välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Lunds universitet, LTH, Institutionen för livsmedelsteknik

Placering

Lund

Kontaktperson

Lunds Universitet

Dela jobbannonsen

Anmäl annons