Jobbsafari är en del avschibsted logo

Försäljningschef Öst/Norr

Zeppelin Sverige AB · Upplands Väsby · Ansök senast 21 feb.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Försäljningschef Öst/Norr

Vi söker efter en person som ska utveckla och leda försäljningsarbetet i Öst/Norr. I rollen ingår det totala budgetansvaret för Öst/Norr regionen och rapportering sker till försäljningsdirektör. Positionen är med fördel placerad i Stockholm. Du kommer att jobba tätt tillsammans med vår serviceansvarige i regionen för att säkerställa att vi på bästa sätt tar hand om våra kunder samt ökar vår närvaro. Utöver det kommer du ha ett nära samarbete med vår försäljningschef för region syd/väst.

Rätt kandidat behöver vara en erfaren och duktig affärsman samtidigt som du är en naturlig ledare med en coachande ledarstil, med fokus på att leda maskinsäljarna i deras dagliga säljarbete.

Det är viktigt att kunna utmana säljarna att själva hitta nycklarna till merförsäljning och utveckling av affärerna samtidigt som du förväntas att finnas till hands vid stora förhandlingar eller vid hantering av komplicerade problem och reklamationer. I rollen ingår det vidare ett ansvar för kompetensutveckling av teamet samt utvecklingssamtal och prestationsutvärdering. Det ingår även ett ansvar till förbättringar med avseende på kvalitetssystem, arbetarskydd och i miljöfrågor. Tjänsten ställer höga krav på analytisk och administrativ förmåga då du ansvarar för att löpande uppföljning och årsplaner samt försäkrar att resultat uppnås. Säljprocesserna är komplexa och varierande vilket ställer krav på en analytisk förmåga.

I rollen som försäljningschef är operativ och genomsyras av att utveckla, utmana och följa upp medarbetarna i försäljningsarbetet. Vi söker en person som har en hög ambitionsnivå och är duktig på att skapa goda relationer på olika nivåer både externt bland kunder och internt på.

Profil

Som person är du tydlig och drivande med ett intresse för att utveckla såväl Zeppelins totala affär som dina medarbetare. Du är en naturlig ledare med förmåga att bygga team och entusiasmera din personal. Som person har du hög intregritet och är ödmjuk i din ledarstil samtidigt som du är strukturerad, analytisk och har en god organisatorisk förmåga. Zeppelin Sverige AB är en komplex organisation vilket ställer krav på att kunna prioritera bland informationsflödet och navigera bland de olika hierarkiska nivåerna.

Maskinsäljarna i ditt team är erfarna säljare och starka individer vilket ställer höga krav på ett moget, konsekevent och tydligt ledarskap.

Utbildning och erfarenhet

Gymnasieutbildning med fördel någon eftergymnasial komersiell utbildning
  • 3-5 års väldokumenterd säljledarerfarenhet från B2B med någon form av teknisk inriktning
  • Van att leda i såväl motgång som medgång - fokus ligger på coaching av säljarna men även direkt styrning vid behov
  • God teknisk förståelse och erfarenhet av komplex försäljning
  • Med fördel branscherfarenhet
  • Med fördel erfarenhet av hig end produkter
  • Väldokumenterad säljerfarenhet, god förmåga att etablera kundrelationer och skapa långsiktiga relationer
  • Goda kunskaper i Superoffice och Office-paketet
  • B-körkort
  • Goda kunskaper i engelska
Geografisk placering och resande

Placering i Stockholm Dagsresor med ett par övernattningar i månaden.

Ersättning

Marknadsmässig lön för branschen.

Frågor? Kontakta Satina Sankoh, HR Business Partner, 073-2144827

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Zeppelin Sverige AB

Placering

Upplands Väsby

Dela jobbannonsen

Anmäl annons