Jobbsafari är en del avschibsted logo

Föreståndare LSS-Kollo (vikariat)

Stiftelsen Barnens Dag · Stockholm · Ansök senast 15 jan.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Stiftelsen Barnens Dag är Sveriges största kolloarrangör med 26 kollogårdar på Barnens Ö och Fiskeboda. Till våra verksamheter sommarkollo, helgkollo och LSS-kollo kommer varje år runt 5000 barn och unga.

På Stiftelsen Barnens Dag är vi idag 15 heltidsanställda. Under vår och sommar är vi runt 600 personer som jobbar med kollo i någon form.

Nu söker vi en föreståndare till LSS-kolloverksamheten på Fiskeboda.


Om verksamheten

Verksamheten i Fiskeboda är en korttidsvistelse enligt 9 § 6 LSS (LSS-kollo). Till Fiskebodas kollogårdar kommer cirka 250 barn, unga och vuxna deltagare med lindrig och måttlig utvecklingsstörning och diagnoser inom autismspektrumet. Vårt mål är att skapa en rolig och meningsfull kolloperiod, anpassad efter varje deltagares behov.

Verksamheten är uppdelad i mindre enheter med 8-14 deltagare i varje grupp utifrån ålder och diagnos. Verksamheten är igång under sommar, sport- och påsklov.


Om tjänsten

Som föreståndare på LSS-kollo är du en del av Stiftelsen Barnens Dags ledningsteam som ansvarar för planering, genomförande och uppföljning av verksamheten.

Den förberedande planeringen består till stor del av personalrekrytering och utbildning, handledning och planering av och med respektive gårds arbetsledare (platsansvarig).

Du företräder verksamheten gentemot inspektionen för vård och omsorg (IVO), vilket innebär ett helhetsansvar för verksamhetens kvalitet.

Du sköter kontakten med uppdragsgivare på socialförvaltningen, handläggare, föräldrar och interna administratörer.

Du ansvarar också för ekonomisk administration såsom löneunderlag och ekonomiredovisning.

Du jobbar nära verksamheten, och finns på plats på Fiskeboda (Julita) under pågående kollo. Till din hjälp har du en biträdande föreståndare som har stor erfarenhet av LSS-kollo och jobbar heltid inom organisationen.


Kvalifikationer

● Relevant högskoleutbildning (exempelvis socionom, arbetsterapeut, socialpedagog, speciallärare, specialpedagog eller motsvarande) eller minst 2 års studier av ämnen som omfattar bland annat lagstiftning inom SoL och LSS.


● Minst ett års erfarenhet av arbete med unga eller vuxna med lindrig och måttlig utvecklingsstörning och diagnoser inom autismspektrumet.


● Erfarenhet av arbetsledning och/eller personalansvar.


● Tidigare erfarenhet från kollo eller lägerverksamheter är meriterande.


Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Som föreståndare förväntas du vara positiv, initiativrik och drivande med förmåga att motivera och engagera medarbetarna mot gemensamma mål. Du har ett lösningsorienterat förhållningssätt och ser möjligheter istället för hinder samt bidrar till arbetsglädje. Tjänsten ställer stora krav på självständighet, ledarskap, samverkan och förmåga att hitta lösningar i unika situationer.


Information

Tjänsten är ett vikariat på heltid fr.o.m. 1 april 2021 t.o.m. 31 augusti 2022.

Placeringsort är Stiftelsen Barnens Dags huvudkontor vid Odenplan i Stockholm. Under pågående kolloverksamhet arbetar du från Fiskeboda i Julita.

Välkommen med din ansökan bestående av CV och personligt brev till susanne.khavar@stbd.se senast den 15 januari 2021.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Susanne Khavar på 076-124 39 08 eller susanne.khavar@stbd.se.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Stiftelsen Barnens Dag

Placering

Stockholm

Kontaktperson

Stiftelsen Barnens Dag

Dela jobbannonsen

Anmäl annons