Jobbsafari är en del avschibsted logo

Fordonstekniker

VTD · Varberg · Ansök senast 21 okt.

Vikariat, Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Stampen Media är en av Sveriges ledande mediekoncerner. Med elva titlar på västkusten förser vi dagligen över en miljon människor med lokal kvalitetsjournalistik, engagerande nyheter, opinionsjournalistik, viktiga debatter och analyser av det som sker nära men också nationellt och i världen. Vårt löfte till alla dem som tar del av vårt innehåll oavsett om det är på papper, digitalt eller live på en scen är att jobba nära deras vardag med journalistik som är viktig för dem och deras samhälle.

Utöver tidningsverksamheten med titlar som Bohusläningen, Göteborgs-Posten, Hallands Nyheter, Hallandsposten, Strömstads Tidning, Alingsås Tidning och TTELA omfattar Stampen Media utomhusreklambolaget Wallstreet Media och distributionsbolaget VTD. Totalt är vi drygt 1 500 medarbetare i koncernen.

Arbetsbeskrivning

Som fordonstekniker vid VTD har du en viktig roll på fordonsavdelningen som består av åtta personer. Totalt inom VTD finns det ca. 400 bilar, drygt 200 el-cyklar och ett 60-tal el-mopeder samt lastbarare. Verksamheten kräver att vi har tillräckligt med funktionsdugliga fordon för distributionen och vi söker en medarbetare till fordonsavdelningen som kommer stötta vår region Västkusten Syd med utgångspunkt i Varberg eller Kungsbacka. Dina ansvarsområden är Mölndal, Kungsbacka och Varberg. Detta är ett tillfälligt vikariat om 6 månader med möjlighet till förlängning.

Du har ett övergripande ansvar kring vård och skötsel av regionens bilar, mopeder samt cyklar som används av våra tidningsdistributörer varje natt. I dina huvudsakliga arbetsuppgifter förekommer även veckokontroll av fordon, verkstadsbesök samt transportering av fordonen för verkstadsbesök och besiktningar. På våra bilar utför du mindre underhåll så som glödlampsbyten, fäste av kofångare, byte av bromsar, hjulskiften, batteribyten, generatorer och multiremmar. Även byte av karosseridelar samt en del bil-el. Detta innebär att du behöver ha en god fysik då tyngre lyft och kroppspåfrestningar är en del av vår vardag. För våra cyklar ansvarar och utför du kontroller samt reparationer. Du loggför allt arbete och det förekommer en del administrativa uppgifter.

Du rapporterar dagligen till fordonsinspektör, berörda filialer samt regionchefer. Arbetet utförs i stora delar ute på filialerna vilket innebär en del resande inom regionen. Mycket ensamarbete förekommer, inomhus som utomhus i både strålande sol, regn och kyla. Du utrustas med bra arbetskläder, servicebil, personlig dator och telefon.

Din närmsta chef är Fordonschef.

Kompetensprofil

Det är meriterande om du har dokumenterad fordonsteknisk utbildning samt inom närtid erfarenhet från att arbeta i en verkstadsmiljö som bilmekaniker, servicetekniker eller liknande. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Körkort B är ett krav.

Som person är du duktig på att både se samt lösa problem som snabbt uppstår. Arbetets tempo och belastning är varierande vilket gör att vi värdesätter din förmåga att planera, ha ett positivt mind-set samt lösningsfokus. Arbetstiderna är i grunden måndag- fredag 07:00-16:00 men dessa kan avvika till kväll- samt tidiga morgontimmar i de fall då verksamheten kräver detta. I detta avseende behöver du därför ha en flexibel inställning och möjlighet att ibland förskjuta arbetsdagarna efter behov. För att du ska trivas i rollen så tror vi att du är en person som gillar att arbeta med hela kroppen, du gillar variationen som arbetsuppgifterna innebär och ger inte upp förrän ett problem är löst.

Ansök redan idag!

Känner du igen dig i beskrivningen ovan är du välkommen att ansöka redan idag! Då tillsättningen är omgående kommer urvalet ske löpande så vänta inte med ansökningen. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.

Glöm inte motivera så utförligt som möjligt varför just du skulle passa för rollen.

Frågor om rollen besvaras av Fordonschef Piotr, 031-556271.
Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av HR, hr@vtd.se.
Fackliga frågor besvaras av förhandlingsombud och huvudskyddsombudet Lars Jonasson, lars.jonasson@vtd.se.

Lön enligt kollektivavtal med Transportarbetarförbundet.
Arbetsgivare:
Västsvensk Tidningsdistribution AB
Telefon: 031 - 62 55 00

Sista ansökningsdag

2021-10-21

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

VTD

Placering

Varberg

Dela jobbannonsen

Anmäl annons