Jobbsafari är en del avschibsted logo

Financial Controller till det starkt växande bolaget Cellnex Sweden AB, Stockholm

Financial Controller till det starkt växande bolaget Cellnex Sweden AB, Stockholm

Cellnex · Stockholm · Ansök senast 17 okt.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Cellnex Sweden AB rekryterar för sin fortsatta utveckling och tillväxt. Nu söker vi dig som vill ingå i ett nyetablerat ekonomiteam som kommer sitta vid Solna Strand här i Stockholm!

Cellnex Sweden bildades i juli 2020 och fick ursprungligen namnet Hi3G Networks, efter förvärvet av Hi3G Access (Tre) torn- och takplatser. Huvudkontoret ligger i Stockholm och platsportföljen är fördelad över hela landet, från 72 meter höga torn till högtekniska inomhussystem, vilket ger operatörerna kostnadseffektiva och miljövänliga installationsplatser. Över hela Sverige driver företaget mer än 2 500 anläggningar och är en komplett tjänsteleverantör av utbyggnads- och webbplatsoptimeringstjänster samt drift och underhåll.

I rollen som Financial Controller kommer du vara med på Cellnex fortsatta tillväxtresa som kan beskrivas som en startup som ingår i ett större internationellt telekominfrastrukturbolag. Cellnex är ett bolag som fortsätter att växa och du kommer att komma in i ett helt nytt ekonomiteam där du kommer få en viktig roll. Därtill kommer du agera som första kontakt till bland annat bolagets redovisningspartner och fungera som stöd till att homogenisera rutiner och processer inom orderhantering, fakturering och in-och utbetalningar.

Några av de arbetsuppgifter och ansvarsområden du har i rollen som Financial Controller:
  • Utföra månads-, kvartals- och årsbokslut, med fokus på betalningar och andra utgifter som moms och lönekostnader
  • Kravställning, kvalitetssäkring och rimlighetsbedömning av redovisningen
  • Säkerställa rätt bokföring genom att verifiera bokslutsposter mot balans och resultat
  • Hantera och rapportera in moms samt skattedeklarationer
  • Kvalitetssäkring av rapportering till moderbolaget i enlighet med IFRS
  • Rådgivning i redovisningsfrågor till övriga organisationen
  • Samordna med andra avdelningar för att ta itu med frågor eller problem kopplat till faktureringsprocesser
  • Övriga relaterade uppgifter och projekt
I den här rollen tillhör du ett helt nytt team på totalt 3 personer och du kommer rapportera till din närmsta chef som har rollen som Finance Manager i Sverige. På kontoret idag sitter ett 20-tal engagerande och drivna kollegor som du dessutom kommer ha ett tajt samarbete och utbyte med.

Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande samt har minst 3 års erfarenhet inom redovisning alt. controlling. Du har sedan tidigare erfarenhet av IFRS16 och har du även arbetat inom en internationell koncern, är det starkt meriterande.

Rollen kräver god IT-förståelse samt mycket goda kunskaper i Excel, kunskaper i SAP ses som mycket meriterande. Vidare är du flytande i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Personliga egenskaper:

För att lyckas i din roll som Financial Controller tror vi att du är en person som är kommunikativ, agerar proaktivt och ser till att saker genomförs och följs upp på bästa sätt. Du har ett strukturerat arbetssätt samt en stark logisk förmåga som bidrar till att du inte bara ser det du har framför dig utan vilka konsekvenser som följer därefter. Att hantera flera saker samtidigt är vardag för dig och bidrar till att du lärt dig hur du ska prioritera i ditt dagliga arbete. Sist men inte minst, du gillar att arbeta i en internationell miljö och söker en utmanade roll i ett växande bolag!

Vad erbjuder företaget dig?

Här hittar du den perfekta kombination av startup och stabilitet i ett stort företag där du får chansen att bygga processer. I kärnverksamheten inom telekominfrastruktur finns det en enorm potential, vi bygger framtidens digitala värld! Cellnex är ett företag som är välmående och som satsar på sin personal och där du får chansen att göra skillnad. Cellnex har verksamhet i hela västvärlden och skulle det locka att arbeta utomlands längre fram, finns den möjligheten hos oss!

Det här är Cellnex Sweden AB:

Cellnex Telecom är den främsta infrastrukturoperatören för trådlös telekommunikation i Europa. Cellnex har gjort ett fast åtagande att utveckla sitt nätverk, som för närvarande omfattar ca 128 000 sajter, 71 000 av dem redan i portföljen och resten i färd med att stänga eller planerade utrullningar fram till 2030 och positionerar företaget för att utveckla ny generation nätverk. Vi tillhandahåller tjänster i Spanien, Italien, Nederländerna, Storbritannien, Frankrike, Schweiz, Irland, Polen, Portugal, Österrike, Danmark och Sverige tack vare de investeringar som gjorts för att stärka dess omvandling och internationalisering.

Man utvecklar även lösningar inom området "smart city"-projekt som optimerar tjänster till medborgarna via nätverk och tjänster som underlättar kommunal förvaltning. Inom detta område distribuerar Cellnex Telecom ett nätverk av intelligent kommunikation som möjliggör en koppling mellan objekt, och därmed utvecklingen av ett solitt ekosystem för Internet of Things (IoT) Mer info finns att ta del på: www.cellnextelecom.com/en/

Placeringsort: Solna Strand, Stockholm

I denna rekryteringsprocess samarbetar Cellnex Sweden AB med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Charlotte Ekenstam på 073-637 01 89 charlotte.ekenstam@meritmind.se eller Magnus Åberg 070-981 77 51, magnus.aberg@meritmind.se Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt och vänligen skicka in ditt CV på engelska för just denna process!

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process. Vid de flesta tillsättningar görs också en Bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna
Välkommen med din ansökan!

Sökord: Financial Controller, Controller, Finansiell Controller, Group Accountant, Group Financial Reporting accountant, Group Financial Controller

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Cellnex

Placering

Stockholm

Dela jobbannonsen

Anmäl annons