Jobbsafari är en del avschibsted logo

Financial controller till Affärsservice

Financial controller till Affärsservice

ICA Sverige AB (Västerås) · Västerås · Ansök senast 31 okt.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vill du använda dina ekonomikunskaper för att analysera och stötta verksamheten? Vill du arbeta nära Redovisning och Business Control i både uppföljning och projekt? Vill du även arbeta i ett engagerat, entreprenöriellt bolag som tänker enkelt? Välkommen till oss på ICA Affärsservice!

ICA Affärsservice är en del av ICA Sverige AB och tillhör ICA Gruppen. Här erbjuder vi tjänster och rådgivning inom ekonomi och löneadministration till ICA Gruppens koncernbolag och till ICA-butiker i hela Sverige. Du kommer att tillhöra avdelningen Koncernekonomi och tillsammans med dina kollegor sitter du i fina lokaler centralt i fantastiska Västerås!

Det här är ditt blivande jobb

Som Financial controller ansvarar du tillsammans med övriga i teamet för att analysera och kommentera utfall och att planera, kommunicera och driva arbetet med att överta finansiell controlling inom valda områden från våra kunder. Du deltar även i planeringsprocessen tillsammans med Business ControI. I rollen ingår att genomlysa och renodla processer för att möjliggöra en mer effektiv hantering med god kvalité och med relevant teknik. Utgångspunkten är att uppgifter ska utföras där de görs bäst och ni är bäst på Financial Controlling. Du får ett nära samarbete med controllers inom ICA Sverige och övriga koncernbolag. Arbetet innebär också ett nära samarbete med övriga delar av Koncernekonomi och Affärsservice.

Vem är du?

Du har ekonomisk högskoleutbildning eller motsvarande, god redovisningskunskap och flera års erfarenhet inom controlling. Rollen kräver en god kommunikativ förmåga som inger förtroende i såväl grupp som i enskilda samtal samt i skrift, där god samarbetsförmåga är en viktig del i det dagliga arbetet. Då en väsentlig del av arbetet består av kontakt med olika delar av organisationen krävs en vana vid att bygga relationer.

Du har mycket god förståelse för redovisningsflödet och dess processer. Du har intresse för de systemmiljöer som en ekonomifunktion verkar inom. Du har en analytisk förmåga och gillar problemlösning, har förståelse för kalkyler, är nyfiken och har förmågan att se sammanhang. Vi ser gärna att du är orädd och ställer utmanande frågor och kräver svar för att få förståelse. Erfarenhet från transaktionsintensiv verksamhet med stora flöden är ett plus. Vi värdesätter vilja att utveckla processer och rutiner med en förmåga att se förbättrings-möjligheter samt förmågan att snabbt förstå och kunna applicera nya metoder, förutsättningar och fakta.

Du har god struktur och kontroll. Du har dessutom ett starkt eget driv för din och gruppens utveckling samt ett proaktivt arbetssätt. Förmodligen tilltalas du också av att rollen är möjlig att påverka. ICA använder ERP-systemet Agresso. Erfarenhet av systemet är inget krav men du är säkerligen god vän med olika system och en van användare av Excel.

Vill du göra varje dag lite enklare ihop med oss?

Det är nämligen precis det vi vill göra. För våra kunder och för oss själva. Vi vill att alla ska kunna må bättre, handla bekvämare, laga bättre mat och leva i ett mer hållbart samhälle. Och det är du och vi tillsammans som skapar det. För att lyckas med det måste vi hela tiden utmana oss själva. Vi jobbar ihop för att behålla bra relationer, goda samarbeten och det där starka entreprenörsdrivet som finns hos oss på ICA för att fortsätta att utvecklas. Innovation och digitalisering är otroligt viktigt för oss. Vi är mitt uppe i en omfattande transformationsresa där vi bygger förutsättningarna för att bättre kunna möta en snabb föränderlig omvärld. Vi har introducerat en ny mer kundfokuserad organisationsstruktur, nya agila arbetssätt och vi kommer att ha ett ännu större fokus på datadriven analys.

ICA ligger i framkant vad gäller förändringsarbete vilket leder till utvecklande arbetsdagar. Vad gäller din egen utveckling finns en stor möjlighet att hitta din egen väg framåt och påverka hur du själv vill utvecklas och växa. Allt det här kombinerat tycker vi skapar riktigt bra förutsättningar för att du och vi ska kunna hänga ihop riktigt länge – och ha kul längs vägen!

Som en del av ICA Affärsservice kommer du att arbeta tillsammans med många engagerade kollegor som är professionella, mycket kompetenta och sätter en stolthet i att alltid göra våra kunders vardag enklare.

Hoppas du vill vara med på vår spännande resa och utvecklas tillsammans med oss!

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Tillträde

Omgående

Kontaktuppgifter

Rekryterande chef:

Åsa Andersson

asa.andersson@ica.se

Tfn 072-2201296

Unionen: Umit Dag, 010-422 15 98 eller umit.dag@ica.se

Akademikerföreningen: Kontaktas via mailbox: akademikerforeningen@ica.se


Sista dag för ansökan

2022-10-31

Vi ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför. Vi värnar om goda förutsättningar för ett hållbart arbetsliv för våra medarbetare med god arbetsmiljö och möjlighet till ständig utveckling. Vi tillämpar kompetensbaserad rekrytering. Drogtestning förekommer i samband med vissa av våra rekryteringsprocesser.

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

ICA Sverige AB (Västerås)

Placering

Västerås

Kontaktperson

ICA Sverige AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons