Jobbsafari är en del avschibsted logo

Field Application Engineer till Rohde & Schwarz

Field Application Engineer till Rohde & Schwarz

Rohde & Schwarz Sverige AB · Stockholm · Ansök senast 16 dec.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Är du elektronikingenjör med erfarenhet av test och verifiering inom RF och mikrovåg?

Rohde & Schwarz Sverige söker en Field Application Engineer / Applikationsingenjör som har god kommunikationsförmåga, erfarenhet av testinstrument inom RF/Mikrovåg och ett passionerat teknikintresse. Som Applikationsingenjör på Rohde & Schwarz får du fokusera på våra nätverksanalysatorlösningar (VNA-lösningar). Du kommer att ha en bred roll med många kontakter både internt och externt.

Vi ser gärna sökande från hela landet och ger dig därför en stor flexibilitet att utgå från något av våra kontor i Stockholm, Göteborg eller Lund. Välkommen till Rohde & Schwarz Sverige!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Rohde & Schwarz Sverige erbjuder nu en plats i ett professionellt team som präglas av starkt engagemang och dina insatser i gruppen kommer att bli mycket betydande. Du kommer att få spännande och varierande arbetsuppgifter och du kommer att kunna forma och påverka din roll i stor utsträckning. Vi är ett stabilt och välmående bolag med marknadsledande testlösningar som riktar sig mot en rad framtidsområden såsom 5G/6G, Internet of Things (IOT) och självkörande fordon.

Vi erbjuder mycket goda personalförmåner i form av bland annat tjänstepensioner, flexibel arbetstid, friskvård, företagshälsovård samt teamstärkande aktiviteter.

Dina framtida arbetsuppgifter
  • Identifiera kunders befintliga och framtida krav och utifrån deras behov föreslå rätt lösningar
  • Driva den tekniska delen i säljprocessen
  • Ansvara för eftermarknad och support
  • Utföra tekniska presentationer, seminarier och utbildningar både för kunder och kollegor
  • Bidra proaktivt till ökad tillväxt av våra VNA-lösningar i Norden
  • Agera som nordiskt interface mot vår produktdivision i München
  • Delta och bidra med marknadsanalyser, marknadsstrategier samt införande av nya testlösningar
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Tillsammans med försäljningsingenjören blir du tekniskt ansvarig inför kunderna, både i Sverige och i vissa fall även i Norden. Du är ofta involverad i hela processen från den tekniska dokumentationen som granskas och rätt lösning som erbjuds, till drift- och eftermarknadsstöd av den tekniska lösningen.

I Sverige finns vårt HK i Stockholm och vi har även kontor i Göteborg och Lund. Vi ser gärna sökande från hela landet och ger dig därför en stor flexibilitet att utgå från något av dessa kontor. Vår förhoppning är att du kan tillträda tjänsten i början av 2021 så att vi tillsammans får en bra start på det nya året.

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har teknisk förståelse och en ingenjörsutbildning med inriktning elektroteknik, teknisk fysik eller motsvarande. Kanske jobbar du idag på en R&D avdelning med konstruktion, test och verifiering eller ansvarar för applikationer riktat mot branscher som Wireless communication, Aerospace & Defence eller liknande områden.

Meriterande är också:
  • Erfarenhet av att hantera Vektor Nätverksanalysatorer (VNA) och andra testinstrument
  • Gedigen kunskap inom RF/uW-teknik
  • Flytande svenska och engelska i tal och skrift
  • Programmeringserfarenhet
Du kommer i tjänsten att vara i kontakt med många kunder och kollegor på olika nivåer så det är viktigt att du har en god kommunikativ förmåga och är utåtriktad. Rollen innebär mycket resande både inrikes och internationellt. Det är av stor vikt att du är driven, självständig och lösningsorienterad för att du ska trivas och nå framgång tillsammans med oss.

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen är det vi på TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Rohde & Schwarz Sverige AB

Placering

Stockholm

Kontaktperson

Martin Andersson

031-761 22 21

Dela jobbannonsen

Anmäl annons