Jobbsafari är en del avschibsted logo

Fastighetsrättslig specialist – Vattenfall Eldistribution AB

Fastighetsrättslig specialist – Vattenfall Eldistribution AB

Vattenfall · Luleå · Ansök senast 22 nov.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Vill du vara med och utveckla arbetet inom rättighets- och fastighetsfrågor tillsammans med engagerade kollegor? Avdelningen Tillstånd & Rättigheter inom Vattenfall Eldistribution arbetar med att säkra nya tillstånd och rättigheter vilka är förutsättningar för att företaget ska kunna bygga och underhålla elnätet. Vi är idag 26 personer på avdelningen placerade på våra kontor i Luleå, Solna och Trollhättan. Då verksamheten är i en expansiv fas växer behovet av vår kompetens, därför söker vi nu tre fastighetsrättsliga specialister med följande placering:

Luleå: 1 tjänst
Solna: 2 tjänster

Du kommer att
Som fastighetsrättslig specialist kommer du att arbeta med omväxlande och utmanande arbetsuppgifter. Teamet har ett omfattande ansvarsområde och det finns möjlighet att utifrån din profil och dina erfarenheter anpassa vilka områden just du kommer bidra inom. Det kan vara att t ex:
  • Företräda bolaget vid lantmäteriförrättningar
  • Ge fastighetsrättsligt stöd till tekniska projektledare, beredare och konsulter
  • Bidra med fastighetsrättslig kompetens i stora investeringsprojekt
  • Delta i rättighetsutredningar
  • Säkra markåtkomst genom markavtal och fastighetsförvärv inom Vattenfall Eldistributions projektverksamhet
  • Handlägga och driva förvaltningsärenden avseende Vattenfall Eldistributions fastigheter och rättigheter

Vi söker dig som
Har en fastighetsrättslig utbildning inom lantmäteri, juridik, samhällsbyggnad och/eller har erfarenhet av arbete med markåtkomst för infrastruktur.

Du kommer ha mycket kontakter såväl externt som internt. Dina externa kontakter utgörs av myndigheter, fastighetsägare, konsulter och rättighetshavare. Internt arbetar du nära dina kollegor på avdelningen och samarbetar med många övriga funktioner inom bolaget. Därför är du utåtriktad och har förmåga att arbeta effektivt både självständigt och i grupp. Du har också lätt att uttrycka dig professionellt i tal och skrift, både på svenska och engelska. Vi värdesätter att du är noggrann, pragmatisk och målinriktad. Du arbetar strukturerat och kan hantera många olika arbetsuppgifter på ett effektivt sätt. Körkort klass B är ett krav.

Meriterande för tjänsten
Det är meriterande för tjänsten om du har erfarenhet inom något eller några av följande områden:
  • Markåtkomst inom infrastrukturprojekt
  • Fastighetsförvärv
  • Skogsvärdering
  • Handläggning av lantmäteriförrättningar

Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se

Övrig information
Rekryterande chef (Solna): Jane Tollqvist, +4673 802 90 92
Rekryterande chef (Luleå): Stig Sörlin, +4670 379 92 60
Rekryterare: Johan Macdonald, +4673 085 27 63

Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Ann Peterson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Ange i din ansökan vilken stationeringsort din ansökan avser.

Befattning: Fastighetsrättslig specialist
Placeringsort: Luleå, Solna

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Läs mer på vattenfalleldistribution.se.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Vattenfall

Placering

Luleå

Dela jobbannonsen

Anmäl annons